0 μέλη και 6 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Ένας θα μείνει όντως διαθεσίτης. Πάει μετά πράγματι σε λειτουργικό κενό. Και του χρόνου θα διεκδικήσει και πάλι οργανικό κενό. Ναι και στις τρεις ερωτήσεις.
Άρα πχ εγω τώρα που βλέπω ότι δε με βολεύει κανένα οργανικό κενό και θέλω να ρισκάρω να μην πάρω οργανική, καθώς είμαι δεύτερη σε μόρια, δεν προχωράω σε δήλωση;
Δήλωσε τα σχολεία που σε ενδιαφέρουν κι ας μην έχουν κενό. Μπορεί κάποιος να μετακινηθεί βελτίωση σε ένα από τα κενά και να τοποθετηθείς εσύ άμεσα στο δικό του σχολείο.
Οι λειτουργικές υπεραριθμίες βγαίνουν τον Αύγουστο. Πώς το ξέρεις από τώρα; Κι απ' τη στιγμή που πήρες οργανική σε σχολείο σημαίνει ότι υπάρχουν ώρες κι άρα πώς θα προκύψει η λειτουργική υπεραριθμία; Φυσικά σου μιλάω γνωρίζοντας τι γίνεται στη δευτεροβάθμια. Για την πρωτοβάθμια αν παίζεται αλλιώς το παιχνίδι δεν ξέρω.
Ναι, σωστά, θα το κάνω αυτό. Αν ωστόσο ζητήσει κι άλλος συνάδελφος να μείνει στη διάθεση, αυτός με τα λιγότερα μόρια θα τοποθετηθεί αναγκαστικά σε ένα εναπομείναν οργανικό κενό;
Ακριβώς. Αν ο πρώτος σε μόρια δεν κάνει αίτηση επειδή επίσης δεν ενδιαφέρεται για αυτά τα 3 οργανικά κενά, τότε εκείνος θα μείνει στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ και οι άλλοι τρεις θα τοποθετηθείτε στα 3 οργανικά κενά.
Αν είσαι η μοναδική που γυρεύει οργανική στην ειδικότητά σου τότε θα σε τοποθετήσει υποχρεωτικά το ΠΥΣΔΕ στην οργανική που άφησε η βελτιούμενη. Κάνεις δεν κάνεις αίτηση.
Εφ'οσον δεν έχεις υπηρετήσει την οργανική δεν μπορεί να κάνεις αίτηση βελτίωσης. Δηλαδή να δηλώσεις ελεύθερα μέχρι 20 κενά σε όποια ομαδα σχολείων θέλεις. Δηλαδή η διαδικασία είναι η εξήςΕφόσον δεν έχεις υπηρετήσει την οργανικήα) Δέχτηκες την υπεραριθμία. Μπορείς να δηλώσει σχολεία μόνο με βάση τοους κανόνες της υπεραριθμίας. Δηλαδή πρώτα στα σχολεία της ίδιας ομάδας και μετά σε όμορα.β) Αφου δεν δήλωσες σχολεία ίδιας ομάδας (ενώ είχε) , είναι σαν να μην δέχεσαι την υπεραριθμία , δηλαδή δεν επιθυμείς να τοποθετηθείς. Επομένως ισχύει η χρονιά.
Φυσικά και ισχύει ο νόμος. Γνωρίζω πολύ καλά τον νόμο. Λέω και πάλι. Αν κάποιος δεχθεί την υπεραριθμία είναι υποχρεωμένος να δηλώσει σχολεία με βάση τους κανόνες της υπεραριθμίας. Δηλαδή - φυσικά ανεξάρτητα αν έχει κάνει η όχι την χρονιά του-πρέπει να δηλώσει πρώτα σχολεία της ίδιας περιοχής και μετά όμορα. Αν δεν δηλώσει με αυτή την σειρά, αλλά πάει να δηλώσει με βάση το γ) θεωρείται ότι δεν συμμετέχει στους κανόνες της υπεραριθμίας αλλά ανήκει σε αυτούς που αιτούνται βελτίωση. Επομένως ισχύει ότι ισχύει για όσους θέλουν βελτίωση. Για περισσότερα ο καθένας να απευθυνθεί στο ΠΥΣΔΕ του. Υπάρχουν ΠΥΣΔΕ που δίνουν την δικιά τους ερμηνεία.
Η σειρά των τοποθετήσεων είναι πρώτα όσοι είναι στη διάθεσή του πυσδε και μετά οι αποσπασμενοι εντός πυσδε. Αυτό ισχύει συνάδελφοι; Να μην έχουμε ανατροπές.
Σ ευχαριστώ πολύ. Που μπορώ να βρω τον νόμο γατί υποψιάζομαι πως θα με παρακαμψουν και θα τοποθετηθεί πρώτα συνάδελφος που ζητά απόσπαση εντός πυσδε.