irini123 και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Στον πίνακα κενών πλεονασμάτων για ρύθμιση οργανικών υπεραριθμιών δε δόθηκαν ούτε κενά ούτε πλεονάσματα στους πε04 σε 6 γυμνάσια του εν λόγω πύσδε, σωστά κατά τη γνώμη μου γιατί δεν υπάρχουν σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο (λαμβάνοντας υπόψη τις οργανικές τοποθετήσεις τα ωράρια και τις β αναθέσεις των άλλων οργανικά τοποθετημένων πε04 αυτών των σχολείων). ¨Μετά τη ρύθμιση οργανικών υπεραριθμιών και τις τοποθετήσεις των υπεράριθμων, εμφανίστηκαν κενά φυσικής 15 ή 20 ωρών σ΄αυτά τα γυμνάσια. Τα κενά διεκδίκησαν διαθεσίτες και αιτούντες βελτίωση. Τελικά μετά και τις 2 φάσεις τοποθετήσεων σε οργανικά κενά καλύφθηκαν στην α φάση από συναδέλφους φυσικούς τα 4 από αυτά (τα 3 από διαθεσίτες, το 1 από βελτίωση).
Νομίζω ότι είναι πασιφανές ότι πρέπει να ρυθμιστεί οριστικά αυτό το πρόβλημα άλλων αντιμετωπίσεων των ειδικοτήτων του κλάδου ΠΕ04 από διαφορετικές Δ/νσεις, γιατί αν ΔΕΝ υπάρχει εννιαία Νομική "αντιμετώπιση", ΤΟΤΕ μπορεί να εισβάλλουν "προσωπικές προτιμήσεις".
OK.Δλδ:1) Ορθώς δε δόθηκε υπεραριθμία (??)2) Δεν υπήρχε οργανικό κενό ΠΕ04.01 στο συγκεκριμένο Γ/Σ;3) Άλλα ΠΥΣΔΕ απλά δε δίνουν οργανικό κενό σε αντίστοιχες περιπτώσεις;
ΠΡΑΚΤΙΚΑ (από ό,τι κατάλαβα):Μιλάμε για Γ/Σ με 3 τμήματα σε κάθε τάξη.Άρα για:15 ώρες Φυσικής9 ώρες
Μπορεί, βέβαια, να ρωτήσει κανείς:Μα καλά: Πώς σε Γ/Σ με τέτοιες ώρες ανά ειδικότητα ΠΕ04 εμφανίζονται να κετέχουν (2016) οργανικές χημικός και γεωλόγος;Τα λέω σωστά, έτσι; :
Μα για να δημιουργηθεί η κατάλληλη μακροχρόνια και σταθερή παιδαγωγική σχέση ανάμεσα σε μαθητές και καθηγητές που τώρα δεν επιτρέπεται να διασπαστεί.Όπως και να καταρτιστούν οι εκπαιδευτικοί μέσω της μακροχρόνιας διδασκαλίας σε άλλα επιστημονικά αντικείμενα, έτσι ώστε τ´ωρα να δικαιούνται να τα διδάσκουν περισσότερο από κάποιον που τα σπούδασε.
Κι εμένα μου φανηκαν πολυ μικρά τα νούμερα για όλες τις ειδικότητες. Μήπως εννοούν ως πρώτη επιλογή.