*

Αποστολέας Θέμα: κυηση και αναπληρωτες  (Αναγνώστηκε 1769 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος SP

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
κυηση και αναπληρωτες
« στις: Απριλίου 22, 2008, 11:34:23 am »
Καλημέρα σε  όλους.. Θα ήθελα να ρωτήσω εάν ισχύουν τα καινούργια  μέτρα του ασφαλιστικού και στους αναπληρωτές και κυρίως επειδή θα γεννήσει μια γνωστή μου  τον Αύγουστο εάν μπορεί  να πάρει  τους 6 μήνες μετά από τις 63 μέρες που δικαιούται; Τι γίνεται  με  τα μόρια; Με την θέση ;  τα χάνει!!!! Ευχαριστώ 

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: κυηση και αναπληρωτες
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:51:39 »

Αποσυνδεδεμένος Supreme

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Αυγούστου 31, 2008, 01:28:22 am »
Οι γυναίκες εκπαιδευτικοί που εργάζονται στο Δημόσιο Σχολείο ως αναπληρώτριες ή ωρομίσθιες δεν δικαιούνται την ειδική εξάμηνη άδεια προστασίας μητρότητας!

Εννοείται ότι δεν δικαιούνται ούτε την άδεια ανατροφής που παίρνουν οι διορισμένες συνάδελφοί τους.

Πηγή: alfavita

Τί να πώ;Πόσα περισσότερα κίνητρα θέλω για να μη δώσω ΑΣΕΠ;Έχω ξενερώσει απίστευτα με όλα!

Αποσυνδεδεμένος utenar

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Αυγούστου 31, 2008, 09:22:07 am »
Το ΥΠΕΠΘ, απαντωντας σε επανειλλημενα σχετικα ερωτηματα εκπαιδευτικων, αποφανθηκε οτι αυτη η 6μηνη αδεια ειναι για να προστατευει τις εργαζομενες μητερες στον ιδιωτικο τομεα! :o

Απο την αλλη, ομως, δε δινει το δικαιωμα στις αναπληρωτριες να κανουν χρηση της 9μηνης αδειας μητροτητας που κανουν οι μονιμες συναδελφοι τους κι ετσι αναγκαζονται να επιστρεψουν στη δουλεια με μωρο μολις 2 μηνων. Δεν ειδα κανενα συνδικαλιστικο οργανο να κοπτεται για τα δικαιωματα των εργαζομενων μητερων, μονο για τους διορισμους ενδιαφερονται!

Αποσυνδεδεμένος pe06

• Έμπειρο μέλος
  • "Η διδασκαλία σπάνια ταυτίζεται με τη μάθηση..."
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Αυγούστου 31, 2008, 09:31:41 am »
Αυτό ομολογώ πως το ακούω από εσάς πρώτη φορά & μου φαίνεται τουλάχιστον απαράδεκτο!!! Κατά τ'άλλα έχουμε οργανωμένο κράτος που ασκεί κοινωνική πολιτική...

Ειδικά για τους αναπληρωτές όμως, έχω την εντύπωση πως μπορούν να κάνουν χρήση του μειωμένου ωραρίου. Έχετε ακούσει κάτι σχετικό?
« Τελευταία τροποποίηση: Αυγούστου 31, 2008, 09:41:41 am από pe06 »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:51:39 »

Αποσυνδεδεμένος sv4eaa

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 19
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Αυγούστου 31, 2008, 05:21:37 pm »
Μπορεί μία αναπληρώτρια εκπαιδευτικός να πάρει μειωμένο ωράριο, αλλά και πάλι δεν είναι τρομερή βοήθεια. Με το 1ο μου παιδί πέρυσι το πήρα το μειωμένο, αλλά απλά αντί για 21 ώρες την εβδομάδα, είχα 19!!! Τώρα με το 2ο παιδί μου ψάχνω να  βρω άκρη με τις άδειες, καθώς μόλις έχει 40ντήσει...καμία "προστασία μητρότητας" για τις εκπαιδευτικούς εργαζόμενες του δημόσιου τομέα!!!

Αποσυνδεδεμένος utenar

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Σεπτεμβρίου 02, 2008, 08:47:22 am »
Με το 1ο μου παιδί πέρυσι το πήρα το μειωμένο, αλλά απλά αντί για 21 ώρες την εβδομάδα, είχα 19!!! Τώρα με το 2ο παιδί μου ψάχνω να  βρω άκρη με τις άδειες, καθώς μόλις έχει 40ντήσει...καμία "προστασία μητρότητας" για τις εκπαιδευτικούς εργαζόμενες του δημόσιου τομέα!!!

Καλα, απαραδεκτα ολα αυτα! >:( Παιδια δυο κατηγοριων, των μονιμων καθηγητων και των αναπληρωτων καθηγητων! >:(

Τωρα με το δευτερο, φανταζομαι οτι σε κανει να λες "μακαρι να ειχε γεννηθει 4 μηνες αργοτερα", γιατι το καλοκαιρι ησουν ανεργη και δεν μπορουσες βεβαια να παρεις αδεια κυησης και λοχειας... Εχασες ακομη και το μοναδικο δικαιωμα που ειχες.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182628
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 653
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)