*

Αποστολέας Θέμα: Αναδρομικά 2008  (Αναγνώστηκε 14650 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Marcus

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
Απ: Αναδρομικά 2008
« Απάντηση #42 στις: Ιουνίου 13, 2008, 05:04:33 pm »
Αντιλαμβάνεστε βέβαια πως πρόκειται για αύξηση περίπου 2% το εξάμηνο (χωρίς τις ωριμάνσεις). Ασφαλώς δεν είναι πολλά, υπάρχουν όμως και άνθρωποι που θα ζήλευαν έστω και αυτή την αύξηση και οι οποίοι ενδεχομένως να θεωρούν προκλητικά τα ειρωνικά σχόλια. Κατά τα λοιπά, όποιον δεν είναι ευχαριστημένος, δεν τον κρατάει το δημόσιο με το ζόρι.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:44:30 »

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ......της συννεφιάς ρηγόπουλο.....
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Ιουνίου 13, 2008, 05:09:03 pm »
Ναι,δεν αντιλέγω,απλώς φαντάζομαι ότι μια οικογένεια θα είχε ανάγκη κάτι παραπάνω.

Δε θέλω του κισσού το πλάνο ψήλωμα,σε ξένα αναστηλώματα δεμένο.
Θέλω να είμαι ένα καλάμι,ένα χαμόκλαδο,μα όσο ανεβαίνω,μόνος ν' ανεβαίνω.

Αποσυνδεδεμένος Lenazagor

• Συλλέκτης Παραστάσεων
  • Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
    • Lenazagor
« Απάντηση #44 στις: Ιουνίου 13, 2008, 08:22:31 pm »
Εγιναν διαγραφές μηνυμάτων.
Θα παρακαλούσα να περιορίζεστε στα επί στου θέματος.
Είναι πολύ κουραστικό να "κυνηγάμε" συνεχώς άσχετα μηνύματα και να τα διαγράφουμε για να κρατήθεί το forum στο επίπεδο που πρεπει.

Ευχαριστώ

Αποσυνδεδεμένος blueswire

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • carpe diem
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Ιουνίου 13, 2008, 08:28:44 pm »
Δεν κατάλαβα Marcus, τί σημαίνει δεν μας κράτάνε με το ζόρι? ότι δεν μπορούμε να κρίνουμε κιόλας? αυτό μας έλειπε...με πληθωρισμό 4,9 (ο πραγματικός γύρω στο 15%) και με αυθήσεις οι οποίες ακόμη δεν έχουν μπει (στο 2ο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου δεν μπήκαν σε μας) και από την άλλη με τόσα οικονομικά σκάνδαλα που ακούγονται μάλλον μας δουλεύουν άγρια... όχι και να μην μπορούμε να κρίνουμε λοιπόν... και το ότι άλλοι δεν έχουν δουλειά ή παίρνουν πολύ κατώτερους μισθούς δεν είναι επιχείρημα, πιστεύω ότι αυτό το καταλαβαίνει ο καθένας. Σε έναν χώρο (την εκπαίδευση) που είναι στην ουσία ο πιό παραγωγικός με την έννοια ότι παίρνεις το παιδάκι άσχετο στην αρχή του δημοτικού και το βγάζεις με γνώσεις έτοιμο για την παραγωγή, θά' πρεπε όλα τα στελέχη της να αμοίβονται πολύ καλύτερα!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:44:30 »

Αποσυνδεδεμένος Marcus

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Ιουνίου 14, 2008, 12:33:22 pm »
Είναι σαφές πως δεν έχεις καταλάβει blueswire - ενδεχομένως επειδή δεν διάβασες κάποια από τα μηνύματα που διεγράφησαν και στα οποία κυρίως αναφερόμουν.

Επί της ουσίας, κάνεις λάθος όταν συγκρίνεις τον ετήσιο πληθωρισμό με τις αυξήσεις που δόθηκαν στο α' εξάμηνο. Θυμίζω πως επιπλέον αύξηση 2% προβλέπεται από 1/10/2008. Επίσης δε συνυπολογίζεις τις ωριμάνσεις (αυξήσεις λόγω αλλαγής ΜΚ κλπ.) που ανέρχονται μεσοσταθμικά σε 1,13% ούτε την αύξηση στο επίδομα διδακτικής προετοιμασίας (επιπλέον 35 Ευρώ από 1/1/2008). Τέλος, δε συνεκτιμάς πως το ένα τρίτο του ειδικού κινήτρου απόδοσης (150 Ευρώ / 3 = 50 Ευρώ) ενσωματώνεται στο βασικό μισθό, με αποτέλεσμα να αναπροσαρμοσθούν ανάλογα τα δώρα. Συνολικά, οι ετήσιες μικτές αποδοχές μας πρέπει να αυξηθούν κατά περίπου 5%, όπως προκύπτει από τη σύγκριση του κονδυλίου που προέβλεπε για μισθοδοσία ο προϋπολογισμός του 2007 με το αντίστοιχο φετινό, και με την παραδοχή πως ο αριθμός των εκπαιδευτικών και ο μέσος χρόνος προϋπηρεσίας παραμένει ο ίδιος.

Κατά τα λοιπά, ας μη φανεί πως προσπαθώ να αφαιρέσω από κανέναν το δικαίωμα να κρίνει. Με ενοχλεί όμως η ανέξοδη και ατελέσφορη κριτική όταν γίνεται αυτοσκοπός. Εμμένω δε στην άποψή μου, ότι όποιος κρίνει πως η προσφορά του δεν ανταμείβεται επαρκώς, θα μπορούσε να δείξει όχι μόνο λεκτικά αλλά και έμπρακτα την αγανάκτησή του παραχωρώντας τη θέση του σε άλλους. Εξ άλλου, αν κρίνουμε από τον αριθμό όσων επιθυμούν να εισέλθουν στην εκπαίδευση, μάλλον η κατάστασή μας είναι προνομιακή για τα δεδομένα της Ελληνικής κοινωνίας.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 14, 2008, 12:43:57 pm από Marcus »

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Ιουνίου 14, 2008, 12:59:26 pm »
Δίκιο έχεις σε αυτό,αλλά σκέψου ότι αν η αύξηση ήταν 50 ευρώ το μήνα αντί για 18,μια οικογένεια θα έβγαζε τον ΟΤΕ της.
Ενώ με τα 18,ούτε μια αποτρίχωση δε βγάζεις.
Σήμερα πήγα στη λαική με τη μαμά μου και δώσαμε 50 ευρώ.

Το ότι έγιναν εκπαιδευτικοί και διορίστηκαν δε σημαίνει ότι το έκαναν για τη ψυχή του παππού τους.
Είναι ένα επάγγελμα από το οποίο πρέπει να ζήσουν και να αναστήσουν τα παιδιά τους,όχι να βγάζουν χαρτζιλίκι.

• Έμπειρο μέλος
  • carpe diem
    • Προφίλ
« Απάντηση #48 στις: Ιουνίου 14, 2008, 01:34:43 pm »

Τα *** για απαντήσεις
Επί της ουσίας, κάνεις λάθος όταν συγκρίνεις τον ετήσιο πληθωρισμό με τις αυξήσεις που δόθηκαν στο α' εξάμηνο. Θυμίζω πως επιπλέον αύξηση 2% προβλέπεται από 1/10/2008.
*** η επιπλέον αύξηση είναι για 3 μήνες (Οκτώβριο-Νοέμβριο_Δεκέμβριο΄), αυτό λοιπόν δε σημαίνει ότι για όλη τη χρονιά οι αυξήσιεςι είναι 2,5+2=4,5%

Επίσης δε συνυπολογίζεις τις ωριμάνσεις (αυξήσεις λόγω αλλαγής ΜΚ κλπ.) που ανέρχονται μεσοσταθμικά σε 1,13%.
***αυτό δεν το καταλαβαίνω. Αφού το κλιμάκιο αλλάζει κάθε δύο χρόνια...
 Τέλος, δε συνεκτιμάς πως το ένα τρίτο του ειδικού κινήτρου απόδοσης (150 Ευρώ / 3 = 50 Ευρώ) ενσωματώνεται στο βασικό μισθό, με αποτέλεσμα να αναπροσαρμοσθούν ανάλογα τα δώρα.
*** ναι αλλά με το να ενσωματώνεται στο βασικό μισθό υπόκειται πλέον σε πολύ περισσότερες κρατήσεις, δεν το ήξερες αυτό???

Εμμένω δε στην άποψή μου, ότι όποιος κρίνει πως η προσφορά του δεν ανταμείβεται επαρκώς, θα μπορούσε να δείξει όχι μόνο λεκτικά αλλά και έμπρακτα την αγανάκτησή του παραχωρώντας τη θέση του σε άλλους.
*** τι λές ρε φίλε??? τσαάμπα διάβαζα τόσα χρόνια για το πτυχίο και για τον διαγωνισμό ΑΣΕΠ? για να μου λές εσύ να παραχωρήσω τη θέση μου΄σε άλλο μόνο και μόνο επειδή κρίνω πως δεν πληρώνομαι καλά???
Εξ άλλου, αν κρίνουμε από τον αριθμό όσων επιθυμούν να εισέλθουν στην εκπαίδευση, μάλλον η κατάστασή μας είναι προνομιακή για τα δεδομένα της Ελληνικής κοινωνίας.
***τι μας λές τώρα???? προνομιακή??? όταν καθαρίστριες υπουργείων πληρώνονται πολύ περισσότερα και απλοί κλητήρες μέχρι και διπλασια??? και που βάζεις τις ώρες εργασίας εκτός σχολείου??? όταν ο υπάλληλος κλείνει το γραφείο και επιστρέφει την άλλη μέρα ενώ εγώ καθόμαι 2 και 3 ώρες να προετοιμάσω, να διορθώσω κ.λ.π.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΛΛΟΣ!!!! ή ο άνθρωπος δε γνωρίζει ή είναι προκατειλειμμένος...

Αποσυνδεδεμένος Marcus

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #49 στις: Ιουνίου 14, 2008, 01:40:05 pm »
Συμφωνώ Αγάπη, κανείς δε θα έλεγε όχι σε μια πιο γενναιόδωρη εισοδηματική πολιτική, ειδικά τώρα που οι καιροί είναι δύσκολοι. Ειδικά όμως γι' αυτόν το λόγο, επειδή τα λεφτά δε φτάνουν, καλό είναι να είμαστε λίγο προσεκτικοί στον τρόπο που εκφραζόμαστε και να μην προκαλούμε.

Αυτό που προσπαθώ να επισημάνω, και φοβάμαι πως κινδυνεύω να παρεξηγηθώ είναι πως υπάρχουν άνθρωποι γύρω μας που δεν έχουν την πολυτέλεια να διαθέτουν ούτε 18 Ευρώ για αποτρίχωση, ούτε 50 Ευρώ στη λαϊκή. Αν ήμουν ένας από αυτούς και άκουγα πως μπορείς να ξοδεύεις 50 ευρώ σε μια μόνο μέρα στη λαϊκή, θα ένιωθα τουλάχιστον αδικημένος. Θα αναρωτιόμουν γιατί δεν κόβουν 18 ευρώ από το δικό σου μισθό (μικρό ποσό για σένα, λιγότερο από μια αποτρίχωση) και δεν τα δίνουν σε πραγματικά άπορους για τους οποίους θα ήταν πραγματικό βοήθημα.

Αυτά, με τη διάθεση συμβουλής περισσότερο, ώστε να μην δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις για την ευαισθησία μας, και όχι για να σου κάνω κριτική.  :)

• Έμπειρο μέλος
  • carpe diem
    • Προφίλ
« Απάντηση #50 στις: Ιουνίου 14, 2008, 01:41:00 pm »
Παραθέτω ανακοίνωση της

• Έμπειρο μέλος
  • carpe diem
    • Προφίλ
« Απάντηση #51 στις: Ιουνίου 14, 2008, 01:47:58 pm »
Αγαπητέ Marcus βρίσκεσαι σε ένα forum του οποίου τα μέλη είναι εκπαιδευτικοί μόνιμοι και συζητούν σχετικά με τα αναδρομικά και το μισθό τους. Αν το forum είχε σχέση με την ανεργία, την κοινωνική δικαιοσύνη, τις ίσες ευκαιρίες για άλους και την οικονομική ανισότητα ύπαλλήλων-εργατών και μεγαλοβιομηχάνων-κεφαλαίου θα είχαν νόημα οι παρατηρήσεις σου (αν και όχι όλες). Τη στιγμή όμως που το forum έχει μέλη με συγκεκριμένα προβλήματα δεν νομίζω ότι είναι σωστό να αποπροσανατολίζουμε με γενικές αναφορές σε ομάδες ανέργων ή χαμηλόμισθων κ.λ.π. η συζήτηση αυτή είναι για κάπου αλλού

Αποσυνδεδεμένος Marcus

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #52 στις: Ιουνίου 14, 2008, 02:09:46 pm »
Μερικές σύντομες απαντήσεις, με την παράκληση να μην ξεφύγουμε από το θέμα της συζήτησης.

για όλη τη χρονιά οι αυξήσιεςι είναι 2,5+2=4,5% ... το κλιμάκιο αλλάζει κάθε δύο χρόνια

Τι δεν καταλαβαίνεις; 4,5% ετήσια αύξηση + (1,13 κ.μ.ό. για αλλαγή ΜΚ / 2 χρόνια επειδή η αναπροσαρμογή γίνεται ανά διετία) = περίπου 5% μέση αύξηση το έτος.

με το να ενσωματώνεται στο βασικό μισθό υπόκειται πλέον σε πολύ περισσότερες κρατήσεις

Ναι, δεν κατάλαβα, εσύ θεωρείς σωστό να τα παίρνεις μαύρα; Είναι προτιμότερο να αδικούνται οι συνταξιούχοι (των οποίων η σύνταξη υπολογίζεται επί του βασικού) για να καρπώνεσαι εσύ αφορολόγητο εισόδημα;

Σε ό,τι αφορά τους κλητήρες και τις καθαρίστριες που όπως σωστά αναφέρεις αμείβονται σκανδαλωδώς, θα ήθελα να σου θυμίσω πως δεν είναι αντιπροσωπευτικό το παράδειγμα. Τα δύο τρίτα του εργατικού δυναμικού εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα, και από τους υπόλοιπους δημόσιους υπαλλήλους, οι περισσότεροι πληρώνονται όσο κι εμείς (ενιαίο μισθολόγιο γαρ), αλλά με υποχρέωση να είναι στην υπηρεσία τους καθημερινά και σε ορισμένες περιπτώσεις να δουλεύουν κιόλας.

Τέλος, οι ad hominem αποστροφές που παρατίθενται ως κατακλείδα καταδεικνύουν μόνο την γύμνια της επιχειρηματολογίας σου και δεν σχολιάζονται.

======

Και μια παράθεση σχετικά με το τελευταίο μήνυμα που προστέθηκε ενώ πληκτρολογούσα: Δεν καταλαβαίνω πως συμβιβάζεται η παραίνεση να ασχοληθούμε με τα του οίκου μας, με παρατηρήσεις για "τόσα οικονομικά σκάνδαλα που ακούγονται" και "καθαρίστριες υπουργείων". Συμφωνώ όμως ότι η συζήτηση έχει αρχίσει να ξεφεύγει από τον αρχικό της σκοπό και προτείνω να βάλουμε μια τελεία, αν συμφωνείς κι εσύ.

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #53 στις: Ιουνίου 14, 2008, 02:21:41 pm »
Τι θα πει ad hominem? ???

Αποσυνδεδεμένος maryk

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #54 στις: Ιουνίου 14, 2008, 02:28:29 pm »
Αγάπη η έκφραση δηλώνει ένα επιχείρημα άτοπο λογικά,που εναντιώνεται στην ανθρώπινη φύση..
ΠΕ02

Αποσυνδεδεμένος tera2

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #55 στις: Ιουνίου 14, 2008, 03:10:22 pm »
Δεν καταλαβαίνω το επιχειρημα ειναι δηλαδη οτι πληρωνόμαστε πολλά ή οτι άλλοι πληρωνονται λιγότερα? Ρωτάω για να απαντησω. Παώ τωρα να φαω την αυξήση που πηρα αυτον τον μηνα σε αλλάγη λαδιών για το παπακι μου!!!! Ως εκεί φτάνει ειλικρινα.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182622
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)