0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
εχω μια απορια αλλα δεν ξερω σε ποιο τοπικ να τη γραψω ετσι τυχαια την γραφω εδωγιατι για να διοριστεις αναπληρωτης πρεπει να εχεις προυπηρεσια αλλα για να διοριστεις μονιμος θα πρεπει να εχεις περασει μονο τον διαγωνισμο του ασεπ;
Πολύ ενδιαφέρουσα η απορία σου και σε ευχαριστώ πολύ την έθεσες.Έτσι σκατά που τα έχουν κάνει, υπάρχουν ένα σωρό δυνατοί συνδοιασμοί για να διοριστείς.1. Γέννα άβέρτα κουβέρταΑυτή τη στιγμή για εμένα,αν και είμαι ελεύθερη,είναι πιο εύκολο να κάνω 3 παιδιά για να πάω αναπληρώτρια.Αν είμαι τυχερή και κάνω 4 διορίζομαι απευθείας.Ακόμα και αν κάποιος το σκέφτεται έτσι, είναι ντροπή γι' αυτόν. Τα παιδία δεν είναι ή μάλλον δεν θα πρέπει να είναι το μέσον για να διοριστεί κάποιος. Συγκρινόμενος με αυτόν που παρακάτω χαρακτηρίζεις ως βύσμα, αυτός που κάνει παιδιά για να διοριστεί είναι τουλάχιστον ανήθικος. 2. Απευθείας με ΑΣΕΠΟι πρώτοι διορίζονται απευθείας σε 2 δόσεις αν δεν κάνω λάθος.Οι άλλοι,που τους ακολουθύν σε βαθμολογία πάνε αναπληρωτές και ωρομίσθιοι,ανάλογα με τα μόρια που έχουν συγκεντρώσει.Διορίζονται σε δύο δόσεις. Οι υπόλοιποι πάνε για αναπληρωτές. 1 βαθμός στον ΑΣΕΠ= 1 μήνας προυπηρεσίας.3. Απευθείας με Προυπηρεσία.Οι κωλόφαρδοι με τα βύσματα τελειώνουν τη σχολή,τους στέλνει ο θείος-βύσμα για 10ωρα ΠΔΣ σε δυσπρόσιτα,παίρνουν διπλάσια μόρια και σε 5 χρονάκια τσουπ.......Διορίστηκαν και αυτοί.Ασήμαντο ποσοστό. Αν βγάλεις τα παραμύθια που ακούγονται τριγύρω από όλους αυτούς που δεν κατάφεραν να έχουν βύσμα τότε μπορείς να δεις το ελάχιστο ποσοστό. Αν υπολογίσεις κανείς ότι τα μόρια που παίρνει κανείς στο δυσπρόσιτο δεν μετράνε στον ενιαίο πίνακα διορισμών, τότε με 10 ώρες την εβδομάδα παίρνεις παρίπου 3 μήνες το χρόνο. Για να διοριστείς ανάλογα την ειδικότητα θέλεις παραπάνω από 5 χρόνια (μόνο με ΠΔΣ)4. ΑΣΕΠ-Προυπηρεσία.Η πιο ταλαίπωρη κατηγορία από όλες.Διάβασμα για ΑΣΕΠ με παιδιά,σκυλιά,γατιά και την πεθερά κατάκοιτη,χώρια τα φροντιστήρια κια τα ιδιαίτερα.Το βαλιτσάκι και το πορτ-μπεμπέ με το μωρό παραμάσχαλα και βουρ για τους Φούρνους.Ευτυχώς ακόμα ένα ελάχιστο ποσοστό. Ιδιαίτερα σε ότι να κάνει με τα δυσπρόσιτα μόνο το 10% των αναπληρωτών πάνε εκεί. Οι υπόλοιποι ταλαιπωρούνται, όσο και όλοι οι άλλοι.Αν μου ξέφυγε κάτι,συγχωρήστε με
η απορια μου μπορει να μην ηταν και τοσο κομψη η σαφης αλλα μπορει και να οδηγουσε καποιον να σκεφτει οτι ο διαγωνισμος ασεπ καταργει οποιον παιδαγωγικο τιτλο εχει καποιος η οποια προυπηρεσια εχει και δημιουργει μια μεγαλη αντιφαση αναμεσα σ αυτους που διοριζονται μονιμα 60% 40% 24μηνο 30μηνοκατα συνεπεια ποσο αξιοκρατικος ειναι απο την στιγμη που δεν προαπαιτει τιποτα απο τα παραπανω (παιδαγωγικο τιτλο προυπηρεσια)
θελω να πω οτι το συστημα ειναι σαπιο δεν υπαρχει κανενας σαφης προσδιορισμος της βαρυτητας των κριτηριων εκεινων που ιεραρχικα θα οδηγησουν στην προσληψη ενος εκπαιδευτικου απαξιωνουν μεσο ασεπ τιτλους δημοσιων πανεπιστημιων που ειτε με μαθηματα κατα την διαρκεια των σπουδων ειτε με μεταπτυχιακες σπουδες δινουν παιδαγωγικη καταρτηση στους σπουδαστες τους εξισωνοντας τους μ αυτους που διδαχθηκαν παιδαγωγικα μαθηματα...στο φροντιστηριο απαξιωνουν την προυπηρεσιατελικα ποιο ειναι το συστατικο εκεινο που απο απλος επιστημονας γινεσαι εκπαιδευτικος ;;
να αλλαξουν οι οροι και οι προυποθεσεις του διαγωνισμου ετσι ωστε οσοι συμετεχουν σ αυτον να εχουν η παιδαγωγικο τιτλο η προυπηρεσια
τα πανεπιστημια και τα τει πρεπει να δημιουργησουν παιδαγωγικα τμηματα και οι πτυχιουχοι αυτων και μονο των τμηματων να συμμετεχουν στο διαγωνισμο
με φροντιστηριακα μαθηματα γινεσαι εκπαιδευτικος;; - ιδιωτικοποιηση δεν ειναι αυτο;;
χωρις εφαρμογη στην πραξη των παιδαγωγικων γνωσεων που εχεις γινεσαι εκπαιδευτικος;;;