*

Αποστολέας Θέμα: εγκυκλιος αναπληρωτων & ωρομισθιων 2008-2009  (Αναγνώστηκε 115937 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος samba

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Απ: εγκυκλιος αναπληρωτων & ωρομισθιων 2008-2009
« Απάντηση #504 στις: Μαΐου 31, 2008, 05:56:55 pm »
εχω μια απορια αλλα δεν ξερω σε ποιο τοπικ να τη γραψω ετσι τυχαια την γραφω εδω

γιατι για να διοριστεις αναπληρωτης πρεπει να εχεις προυπηρεσια

αλλα για να διοριστεις μονιμος θα πρεπει να εχεις περασει μονο τον διαγωνισμο του ασεπ;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:31:57 »

Αποσυνδεδεμένος geok_salonika

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Μηδένα προ του τέλους μακάριζε...
    • Προφίλ
    • Θεματα εξετάσεων και online test ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών
« Απάντηση #505 στις: Μαΐου 31, 2008, 06:01:06 pm »
εχω μια απορια αλλα δεν ξερω σε ποιο τοπικ να τη γραψω ετσι τυχαια την γραφω εδω

γιατι για να διοριστεις αναπληρωτης πρεπει να εχεις προυπηρεσια

αλλα για να διοριστεις μονιμος θα πρεπει να εχεις περασει μονο τον διαγωνισμο του ασεπ;

Αναπληρωτές παίρνουν από τους πίνακες προϋπηρεσίας, οπότε όποιος έχει την περισσότερη, πάει.

Οι μόνιμοι δεν διορίζονται μόνο από ΑΣΕΠ αλλά και από τους πίνακες. Από τον ΑΣΕΠ γίνεται το 60% των προσλήψεων και από τους πίνακες το 40%. Χώρια κάτι άλλα έξτρα...
Κάθε εμπόδιο για καλό...
Κάθε μέρα είναι μια καινούρια μέρα!!!

Θέματα και online test προηγούμενων ΑΣΕΠ: www.exetaseis-asep.com

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ......της συννεφιάς ρηγόπουλο.....
    • Προφίλ
« Απάντηση #506 στις: Μαΐου 31, 2008, 06:13:51 pm »
Πολύ ενδιαφέρουσα η απορία σου και σε ευχαριστώ πολύ την έθεσες.

Έτσι σκατά που τα έχουν κάνει, υπάρχουν ένα σωρό δυνατοί συνδοιασμοί για να διοριστείς.

1. Γέννα άβέρτα κουβέρτα
Αυτή τη στιγμή για εμένα,αν και είμαι ελεύθερη,είναι πιο εύκολο  να κάνω 3 παιδιά για να πάω αναπληρώτρια.
Αν είμαι τυχερή και κάνω 4 διορίζομαι απευθείας.

2. Απευθείας με ΑΣΕΠ

Οι πρώτοι διορίζονται απευθείας σε 2 δόσεις αν δεν κάνω λάθος.
Οι άλλοι,που τους ακολουθύν σε βαθμολογία πάνε αναπληρωτές και ωρομίσθιοι,ανάλογα με τα μόρια που έχουν συγκεντρώσει.

3. Απευθείας με Προυπηρεσία.

Οι κωλόφαρδοι με τα βύσματα τελειώνουν τη σχολή,τους στέλνει ο θείος-βύσμα για 10ωρα ΠΔΣ σε δυσπρόσιτα,παίρνουν διπλάσια μόρια και σε 5 χρονάκια τσουπ.......
Διορίστηκαν και αυτοί.

4. ΑΣΕΠ-Προυπηρεσία.

Η πιο ταλαίπωρη κατηγορία από όλες.
Διάβασμα για ΑΣΕΠ με παιδιά,σκυλιά,γατιά και την πεθερά κατάκοιτη,χώρια τα φροντιστήρια κια τα ιδιαίτερα.
Το βαλιτσάκι και το πορτ-μπεμπέ με το μωρό παραμάσχαλα και βουρ για τους Φούρνους.

Αν μου ξέφυγε κάτι,συγχωρήστε με

Δε θέλω του κισσού το πλάνο ψήλωμα,σε ξένα αναστηλώματα δεμένο.
Θέλω να είμαι ένα καλάμι,ένα χαμόκλαδο,μα όσο ανεβαίνω,μόνος ν' ανεβαίνω.

Αποσυνδεδεμένος Iris_

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #507 στις: Μαΐου 31, 2008, 06:27:31 pm »
Μάλλον τίποτα δεν σου ξέφυγε!
Δυστυχώς!!!

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:31:57 »

Αποσυνδεδεμένος giotamike

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #508 στις: Μαΐου 31, 2008, 07:04:05 pm »
Πολύ ενδιαφέρουσα η απορία σου και σε ευχαριστώ πολύ την έθεσες.

Έτσι σκατά που τα έχουν κάνει, υπάρχουν ένα σωρό δυνατοί συνδοιασμοί για να διοριστείς.

1. Γέννα άβέρτα κουβέρτα
Αυτή τη στιγμή για εμένα,αν και είμαι ελεύθερη,είναι πιο εύκολο  να κάνω 3 παιδιά για να πάω αναπληρώτρια.
Αν είμαι τυχερή και κάνω 4 διορίζομαι απευθείας.

Ακόμα και αν κάποιος το σκέφτεται έτσι, είναι ντροπή γι' αυτόν. Τα παιδία δεν είναι ή μάλλον δεν θα πρέπει να είναι το μέσον για να διοριστεί κάποιος. Συγκρινόμενος με αυτόν που παρακάτω χαρακτηρίζεις ως βύσμα, αυτός που κάνει παιδιά για να διοριστεί είναι τουλάχιστον ανήθικος.

2. Απευθείας με ΑΣΕΠ

Οι πρώτοι διορίζονται απευθείας σε 2 δόσεις αν δεν κάνω λάθος.
Οι άλλοι,που τους ακολουθύν σε βαθμολογία πάνε αναπληρωτές και ωρομίσθιοι,ανάλογα με τα μόρια που έχουν συγκεντρώσει.

Διορίζονται σε δύο δόσεις. Οι υπόλοιποι πάνε για αναπληρωτές. 1 βαθμός στον ΑΣΕΠ= 1 μήνας προυπηρεσίας.

3. Απευθείας με Προυπηρεσία.

Οι κωλόφαρδοι με τα βύσματα τελειώνουν τη σχολή,τους στέλνει ο θείος-βύσμα για 10ωρα ΠΔΣ σε δυσπρόσιτα,παίρνουν διπλάσια μόρια και σε 5 χρονάκια τσουπ.......
Διορίστηκαν και αυτοί.

Ασήμαντο ποσοστό. Αν βγάλεις τα παραμύθια που ακούγονται τριγύρω από όλους αυτούς που δεν κατάφεραν να έχουν βύσμα τότε μπορείς να δεις το ελάχιστο ποσοστό. Αν υπολογίσεις κανείς ότι τα μόρια που παίρνει κανείς στο δυσπρόσιτο δεν μετράνε στον ενιαίο πίνακα διορισμών, τότε με 10 ώρες την εβδομάδα παίρνεις παρίπου 3 μήνες το χρόνο. Για να διοριστείς ανάλογα την ειδικότητα θέλεις παραπάνω από 5 χρόνια (μόνο με ΠΔΣ)

4. ΑΣΕΠ-Προυπηρεσία.

Η πιο ταλαίπωρη κατηγορία από όλες.
Διάβασμα για ΑΣΕΠ με παιδιά,σκυλιά,γατιά και την πεθερά κατάκοιτη,χώρια τα φροντιστήρια κια τα ιδιαίτερα.
Το βαλιτσάκι και το πορτ-μπεμπέ με το μωρό παραμάσχαλα και βουρ για τους Φούρνους.

Ευτυχώς ακόμα ένα ελάχιστο ποσοστό. Ιδιαίτερα σε ότι να κάνει με τα δυσπρόσιτα μόνο το 10% των αναπληρωτών πάνε εκεί. Οι υπόλοιποι ταλαιπωρούνται, όσο και όλοι οι άλλοι.

Αν μου ξέφυγε κάτι,συγχωρήστε με

Σε ότι αφορά την ερώτηση του μέλους samba, η απάντηση είναι η εξής:

Για να διοριστείς μόνιμος θα πρέπει να υπάγεσαι στις παρακάτω κατηγορίες

1. 60% απευθείας από τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ η στο 40% από τον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών
2. Εφόσον έχεις συμπληρώσει πραγματική προυπηρεσία 25 μηνών και είσαι τουλάχιστον μια φορά επιτυχών στον ΑΣΕΠ (έχεις περάσει δηλαδή τη βάση)
3.Εφόσον συμπληρώσεις πραγματική προυπηρεσία 40 μηνών.

Το 2,3 βρίσκονται ακόμα υπο επεξεργασία αλλά απ'ότι φαινεται στα νούμερα αυτά θα καταλήξει.
Η διαφορά της ιδιοφυίας από τη βλακεία είναι ότι η ιδιοφυία έχει όρια.

Αποσυνδεδεμένος samba

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #509 στις: Μαΐου 31, 2008, 07:18:37 pm »
η απορια μου μπορει να μην ηταν και τοσο κομψη η σαφης
αλλα μπορει και να οδηγουσε καποιον να σκεφτει οτι ο διαγωνισμος ασεπ καταργει οποιον παιδαγωγικο τιτλο εχει καποιος η οποια προυπηρεσια εχει και δημιουργει μια μεγαλη αντιφαση αναμεσα σ αυτους που διοριζονται μονιμα 60% 40% 24μηνο 30μηνο
κατα συνεπεια ποσο αξιοκρατικος ειναι απο την στιγμη που δεν προαπαιτει τιποτα απο τα παραπανω (παιδαγωγικο τιτλο προυπηρεσια)
« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 31, 2008, 07:29:53 pm από samba »

Αποσυνδεδεμένος mat

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #510 στις: Μαΐου 31, 2008, 09:00:52 pm »
η απορια μου μπορει να μην ηταν και τοσο κομψη η σαφης
αλλα μπορει και να οδηγουσε καποιον να σκεφτει οτι ο διαγωνισμος ασεπ καταργει οποιον παιδαγωγικο τιτλο εχει καποιος η οποια προυπηρεσια εχει και δημιουργει μια μεγαλη αντιφαση αναμεσα σ αυτους που διοριζονται μονιμα 60% 40% 24μηνο 30μηνο
κατα συνεπεια ποσο αξιοκρατικος ειναι απο την στιγμη που δεν προαπαιτει τιποτα απο τα παραπανω (παιδαγωγικο τιτλο προυπηρεσια)
Tώρα δεν καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις. Αν πάντως εννοείς πως ο διαγωνισμός δεν είναι αξιοκρατικός να σε ρωτήσω με τη σειρά μου γιατί είναι περισσότερο αξιοκρατικό πχ να φιλάς "κατουρημένες" ποδιές για να πάρεις λίγες ώρες ΠΔΣ ώστε τσούκου - τσούκου να βρεθείς στον πίνακα
"Υπάρχουν τριών ειδών άνθρωποι. Εκείνοι που βλέπουν, εκείνοι που βλέπουν όταν τους δείχνουν κι εκείνοι που δεν βλέπουν." Λεονάρντο Ντα

Αποσυνδεδεμένος samba

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #511 στις: Μαΐου 31, 2008, 09:07:22 pm »
θελω να πω οτι το συστημα ειναι σαπιο δεν υπαρχει κανενας σαφης προσδιορισμος της βαρυτητας των κριτηριων εκεινων που ιεραρχικα θα οδηγησουν στην προσληψη ενος εκπαιδευτικου
 απαξιωνουν μεσο ασεπ τιτλους δημοσιων πανεπιστημιων που ειτε με μαθηματα κατα την διαρκεια των σπουδων ειτε με μεταπτυχιακες σπουδες δινουν παιδαγωγικη καταρτηση στους σπουδαστες τους εξισωνοντας τους  μ αυτους που διδαχθηκαν παιδαγωγικα μαθηματα...στο φροντιστηριο
 απαξιωνουν την προυπηρεσια
τελικα ποιο ειναι το συστατικο εκεινο που απο απλος επιστημονας γινεσαι εκπαιδευτικος ;;

« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 31, 2008, 09:17:50 pm από samba »

Αποσυνδεδεμένος pe06

• Έμπειρο μέλος
  • "Η διδασκαλία σπάνια ταυτίζεται με τη μάθηση..."
    • Προφίλ
« Απάντηση #512 στις: Μαΐου 31, 2008, 09:08:47 pm »
Εγώ πάλι, samba, έμεινα με την απορία τι εννοείς πως ο ΑΣΕΠ καταργεί τον παιδαγωγικό τίτλο.. Ότι -ίσως- έχουμε βγάλει παιδαγωγικές σχολές (ο Θεός να τις κάνει) αλλά μας εξετάζουν ξανά σε Παιδαγωγικά θέματα?

Αποσυνδεδεμένος pe06

• Έμπειρο μέλος
  • "Η διδασκαλία σπάνια ταυτίζεται με τη μάθηση..."
    • Προφίλ
« Απάντηση #513 στις: Μαΐου 31, 2008, 09:09:31 pm »
ΟΚ, με κάλυψες!

Αποσυνδεδεμένος mat

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #514 στις: Μαΐου 31, 2008, 09:19:28 pm »
samba νομίζω ότι έχεις μπερδέψει μεταξύ τους εντελώς διαφορετικά θέματα. Ιδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων και σύστημα επιλογής προσωπικού στην εκπαίδευση.
Ειληκρινά δεν καταλαβαίνω σε τι θα εξυπηρετούσε ή σε τι θα διαφοροποιούσε η ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων το σύστημα διορισμού των εκπαιδευτικών. Έχεις την εντύπωση ότι αν ιδιωτικοποιηθούν τα πανεπιστήμια θα αλλάξει και το σύστημα διορισμών? Εκτός βέβαια να έχεις στο μυαλό σου ότι δεν θα μπορούν να σπουδάσουν παρά μόνο οι "φραγκάτοι" άρα θα είναι και λιγότεροι οι υποψήφιοι για διορισμό στην εκπαίδευση ;D
Αν θεωρείς απαξιωτικό ότι υπάρχει ο γραπτός διαγωνισμός σε ότι αφορά το γνωστικό αντικείμενο εκεί θα συμφωνίσω. Σε ότι αφορά τα παιδαγωγικά με εξαίρεση τους δασκάλους και τους νηπιαγωγούς όλοι οι υπόλοιποι έχουμε μαύρα μεσάνυχτα από παιδαγωγικά και διδακτική.
"Υπάρχουν τριών ειδών άνθρωποι. Εκείνοι που βλέπουν, εκείνοι που βλέπουν όταν τους δείχνουν κι εκείνοι που δεν βλέπουν." Λεονάρντο Ντα

Αποσυνδεδεμένος giotamike

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #515 στις: Μαΐου 31, 2008, 09:25:48 pm »
"Σε ότι αφορά τα παιδαγωγικά με εξαίρεση τους δασκάλους και τους νηπιαγωγούς όλοι οι υπόλοιποι έχουμε μαύρα μεσάνυχτα από παιδαγωγικά και διδακτική."

Διαφωνώ σε αυτό και γιατί έχω γνωρίσει δασκάλους και νηπιαγωγους που έχουν εντελώς μαύρα μεσάνυχτα αλλά και γιατί όποιος ήθελε να μάθει Παιδαγωγικά στο Πανεπιστήμιο, να συνεχίσει να επιμορφώνεται όταν το τελειώσει και να μαθαίνει κάθε μέρα μέσα στην τάξη, μπορεί να το κάνει, ανεξάρτητα από εξετάσεις ΑΣΕΠ ή όχι. Δεν είναι δυνατόν να πρέπει να υπάρχει διαγωνισμός για να διαβάζουμε είτε αυτό είναι γενικά παιδαγωγικά θέματα είτε εξειδικευμένα θέματα της επιστήμης μας.
Η διαφορά της ιδιοφυίας από τη βλακεία είναι ότι η ιδιοφυία έχει όρια.

Αποσυνδεδεμένος samba

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #516 στις: Μαΐου 31, 2008, 09:59:18 pm »
Παράθεση
θελω να πω οτι το συστημα ειναι σαπιο δεν υπαρχει κανενας σαφης προσδιορισμος της βαρυτητας των κριτηριων εκεινων που ιεραρχικα θα οδηγησουν στην προσληψη ενος εκπαιδευτικου
 απαξιωνουν μεσο ασεπ τιτλους δημοσιων πανεπιστημιων που ειτε με μαθηματα κατα την διαρκεια των σπουδων ειτε με μεταπτυχιακες σπουδες δινουν παιδαγωγικη καταρτηση στους σπουδαστες τους εξισωνοντας τους  μ αυτους που διδαχθηκαν παιδαγωγικα μαθηματα...στο φροντιστηριο
 απαξιωνουν την προυπηρεσια
τελικα ποιο ειναι το συστατικο εκεινο που απο απλος επιστημονας γινεσαι εκπαιδευτικος ;;

να αλλαξουν οι οροι και οι προυποθεσεις του διαγωνισμου ετσι ωστε οσοι συμετεχουν σ αυτον να εχουν η παιδαγωγικο τιτλο η προυπηρεσια
 τα πανεπιστημια και τα τει πρεπει να δημιουργησουν παιδαγωγικα τμηματα και οι πτυχιουχοι αυτων και μονο των τμηματων να συμμετεχουν στο διαγωνισμο
 με φροντιστηριακα  μαθηματα γινεσαι εκπαιδευτικος;; - ιδιωτικοποιηση δεν ειναι αυτο;;
χωρις εφαρμογη στην πραξη των παιδαγωγικων γνωσεων που εχεις  γινεσαι εκπαιδευτικος;;;

« Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 31, 2008, 10:03:15 pm από samba »

Αποσυνδεδεμένος mat

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #517 στις: Ιουνίου 01, 2008, 10:39:36 am »
να αλλαξουν οι οροι και οι προυποθεσεις του διαγωνισμου ετσι ωστε οσοι συμετεχουν σ αυτον να εχουν η παιδαγωγικο τιτλο η προυπηρεσια
Ε όχι samba αυτο που λες είναι τι να πω... Και όπως καταλαβαίνεις δεν σχολιάζω το περί παιδαγωγικής επάρκειας αλλά το περί προυπηρεσίας. Για εξηγησε μας πως θα αποκτά κάποιος προυπηρεσία? Έχεις πάρει είδηση ότι για να δουλέψεις αναπληρωτής ή ωρομίσθιος σήμερα πρέπει τελικά να είσαι επιτυχών στο διαγωνισμό?
Με το σύστημα ομηρίας που επικρατεί σήμερα? δηλαδή την ΠΔΣ, την ωρομισθία και την αναπλήρωση?. Κι ας υποθέσουμε ότι συνεχίζει αυτή η κατάσταση αφού θα σε έχει ξεζουμίσει μετά θα σου λέει πήγαινε να δώσεις κι εξετάσεις?

τα πανεπιστημια και τα τει πρεπει να δημιουργησουν παιδαγωγικα τμηματα και οι πτυχιουχοι αυτων και μονο των τμηματων να συμμετεχουν στο διαγωνισμο
Σε αυτό θα συμφωνήσω μαζί σου αλλά βρε πουλάκι μου ποιός σου είπε ότι όσοι δίνουν στον ΑΣΕΠ πάνε και φροντηστήριο

με φροντιστηριακα  μαθηματα γινεσαι εκπαιδευτικος;; - ιδιωτικοποιηση δεν ειναι αυτο;;

χωρις εφαρμογη στην πραξη των παιδαγωγικων γνωσεων που εχεις  γινεσαι εκπαιδευτικος;;;
Κάτι θέλεις να πεις αλλά δεν το έχεις ξεκάθαρο στο μυαλό σου. Πάντως ούτε η ωρομισθία, η αναπλήρωση και η ΠΔΣ μπορούν να θεωρηθούν ως εφαρμογή των παιδαγωγική γνώσεων σου γιατί πολύ απλά δεν αξιολογούνται αυτοί που κάνουν την "εφαρμογή των παιδαγωγικών τους γνώσεων."
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 01, 2008, 10:41:20 am από mat »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182597
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)