*

Αποστολέας Θέμα: εγκυκλιος αναπληρωτων & ωρομισθιων 2008-2009  (Αναγνώστηκε 115924 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος samba

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Απ: εγκυκλιος αναπληρωτων & ωρομισθιων 2008-2009
« Απάντηση #518 στις: Ιουνίου 01, 2008, 01:08:43 pm »
αν γνωριζει κανεις οτι το να εισαι εκπαιδευτικος ειναι λειτουργημα και οχι επαγγελμα

αν καποιος εχει συναντησει καθηγητη στα μαθητικα και πανεπιστημιακα του χρονια με απειρες γνωσεις αλλα χωρις να μπορει να μεταδωσει ουτε μια απο αυτες

αν καποιος εχει μπει σε κανονικες συνθηκες μεσα στην ταξη για να διδαξει

αν καποιος δεν εχει διδαχθει στο πανεπιστημιο παιδαγωγικα μαθηματα και αναγκαζεται να παει φροντιστηριο
η να κανει μεταπτυχιακο για να συμετασχει σ ενα  διαγωνισμο που δεν θα επρεπε να του το επιτρεπει χωρις καποιες προυποθεσεις

αντιλαμβανεται οτι οι οροι του διαγωνισμου δεν προαγουν την δημοσια τριτοβαθμια παιδεια
αλλα ουτε και την αξιοπιστια του εκπαιδευτικου συστηματος

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:16:27 »

Αποσυνδεδεμένος maryk

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #519 στις: Ιουνίου 01, 2008, 01:40:31 pm »
αν γνωριζει κανεις οτι το να εισαι εκπαιδευτικος ειναι λειτουργημα και οχι επαγγελμα
  Υπάρχουν εκπαιδευτικοί που απασχολούνται σε θέσεις άσχετες με το επάγγελμά τους είτε για βιοποριστικούς είτε για διάφορους προσωπικούς λόγους...Όταν όμως κάποιος αποφασίζει να τα παρατήσει όλα για να υπηρετήσει την εκπαίδευση αυτό δείχνει κατά τη γνώμη μου πόσο συνειδητοποιημένος είναι για το ποιόν της εκπαίδευσης...Ποιός λέει ότι δεν έχουν συνειδητοποιήσει  οι περισσότεροι απ'όσους παλεύουν για την εκπαίδευση ότι είναι λειτούργημα τη στιγμή που το σημερινό κράτος προωθεί σε όλους τον κανόνα "κάνε ότι μπορείς για να κερδίσεις τα προς το ζην" είτε είναι μία δουλειά είτε περισσότερες;;;
  Οι ανάγκες της σημερινής κοινωνίας οδηγούν κάποιους στην εύρεση οποιασδήποτε εργασίας με στόχο την  λύση του βιοποριστικού προβλήματος..
  Υπ'αυτές τις προυποθέσεις γιατί κάποια παλεύουν για να ασχοληθούν με την  εκπαίδευση;;;

αν καποιος δεν εχει διδαχθει στο πανεπιστημιο παιδαγωγικα μαθηματα και αναγκαζεται να παει φροντιστηριο
η να κανει μεταπτυχιακο για να συμετασχει σ ενα  διαγωνισμο που δεν θα επρεπε να του το επιτρεπει χωρις καποιες προυποθεσεις
Προσωπικά δε γνωρίζω κάποιον που έκανε μεταπτυχιακό αποσκοπώντας σε επιτυχή συμμετοχή στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ..Το μεταπτυχιακό γίνεται για προσωπικούς λόγους του καθενός..

Ποιές είναι οι προυποθέσεις σύμφωνα με τις οποίες κάποιος θα έπρεπε να συμμετέχει στο διαγωνισμό;;;
 Γιατί εγώ μέσα από το διαγωνισμό μέχρι στιγμής αυτό που βλέπω είναι προυποθέσεις για τους συμμετέχοντες και το ακαταλόγιστο για όσους θέτουν τους όρους του (οι οποίοι δε βλέπω να έχουν υπακούσει σε κάποια προυπόθεση).
  Το σύστημα δεν είναι αξιόπιστο όχι γιατί συμμετέχουν άτομα που δεν έχουν "προυποθέσεις" για το διαγωνισμό αλλά γιατί η πρωταρχική προυπόθεση είναι "ο μπάρμπας στην κορώνη"
ΠΕ02

Αποσυνδεδεμένος shania

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #520 στις: Ιουνίου 01, 2008, 01:47:11 pm »

[/quote]

αλλά γιατί η πρωταρχική προυπόθεση είναι "ο μπάρμπας στην κορώνη"
[/quote]
 >:( >:( >:( >:( :( :( :( :( :'( :'( :'( :'(
Ν'αγαπάς την ευθύνη.
Να λες εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γη.
Αν δε σωθεί,εγώ φταίω.
                                Ν.ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

Αποσυνδεδεμένος mat

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #521 στις: Ιουνίου 01, 2008, 04:14:49 pm »

αν καποιος εχει συναντησει καθηγητη στα μαθητικα και πανεπιστημιακα του χρονια με απειρες γνωσεις αλλα χωρις να μπορει να μεταδωσει ουτε μια απο αυτες

αντιλαμβανεται οτι οι οροι του διαγωνισμου δεν προαγουν την δημοσια τριτοβαθμια παιδεια
Άκου samba αν δεν θέλεις να δώσεις στο διαγωνισμό είναι δικαίωμα σου αλλά τώρα μην μας  προβάλεις τάχα μου επιχειρήματα που "ορθολογικοποιούν" την άρνηση σου. Κυρίως δε, μην προβάλεις επιχειρήματα που υπονοούν ότι όλοι όσοι δίνουν σε αυτές τις εξετάσεις δεν γνωρίζουν πως το επάγγελμα του εκπαιδευτικού είναι λειτούργημα κτλ κτλ. γιατί δεν μας πείθεις :P
Στο τέλος θα μας πεις ότι προϋπόθεση για να δώσει κανείς στο διαγωνισμό θα πρέπει να μην είναι υπέρβαρος, να έχει ύψος από 1,60 και πάνω, όλα του τα δόντια, τα μαλλιά και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. ;D
Αν θες πάντως να θέσεις θέμα για τον επικείμενο διαγωνισμό των εκπαιδευτικών μπορείς να ανοίξεις ένα καινούριο topic γιατί επιτέλους το θέμα εδώ είναι: "η εγκύκλιος των αναπληρωτών και ωρομισθίων για το 2008-2009". Επ' αυτού έχεις να πεις κάτι?

Τέλος να πω σε σένα maryk ότι Έχεις δίκιο μέχρι του σημείου που λές
Παράθεση
  Το σύστημα δεν είναι αξιόπιστο .......γιατί η πρωταρχική προϋπόθεση είναι "ο μπάρμπας στην κορώνη"
Γιατί αγαπητή μου maryk δεν μπορεί να υπονοείς πως περίπου 70.000 υποψήφιοι ή όσοι από εμάς δίνουμε εξετάσεις και τελικά καταφέρνουμε να διοριστούμε έχουν "μπάρμπα στη Κορώνη".
Αν έχεις στοιχεία δώστα στη δημοσιότητα αλλά, δεν μπορείς ούτε εσύ, ούτε κανείς άλλος να διασύρει και να λασπολογεί στις πλάτες άλλων έτσι για χάρη γούστου >:(
"Υπάρχουν τριών ειδών άνθρωποι. Εκείνοι που βλέπουν, εκείνοι που βλέπουν όταν τους δείχνουν κι εκείνοι που δεν βλέπουν." Λεονάρντο Ντα

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 19:16:27 »

Αποσυνδεδεμένος maryk

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #522 στις: Ιουνίου 01, 2008, 04:37:23 pm »
Προφανώς παρεξήγησες..ίσως να μην το διατύπωσα εγώ όπως έπρεπε...
Ανέφερα "πρωταρχική προυπόθεση" και βέβαια σε καμία περίπτωση δεν υπονόησα όσους κοπιάζουν και τα καταφέρνουν
όσοι από εμάς δίνουμε εξετάσεις και τελικά καταφέρνουμε να διοριστούμε
Το "τελικά καταφέρνουμε να διοριστούμε" το αντιπαραθέτω με κάποιους που χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια διορίζονται...είτε αποκτούν ως δια μαγείας προυπηρεσία κτλ κτλ..

Υπάρχουν δύο όψεις...αυτοί που παλεύουν να καταφέρουν αυτό που αγαπούν και αυτοί που βολεύουνται χωρίς κόπο..Στους δεύτερους αναφέρομαι στο συγκεκριμένο σημείο τονίζοντας οτι αυτός είναι ένας βασικός λόγος που το σύστημα δεν είναι αξιόπιστο και όχι επειδή οι συμμετέχοντες δεν έχουν τις προυποθέσεις όπως προαναφέρθηκε..
 Τέλος να συμπληρώσω ότι όσους παλεύουν για τα "θέλω" τους ,τους εκτιμώ και τους σέβομαι ιδιαίτερα...
ΠΕ02

Αποσυνδεδεμένος samba

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #523 στις: Ιουνίου 01, 2008, 05:13:35 pm »
εχω μια απορια αλλα δεν ξερω σε ποιο τοπικ να τη γραψω ετσι τυχαια την γραφω εδω

γιατι για να διοριστεις αναπληρωτης πρεπει να εχεις προυπηρεσια

αλλα για να διοριστεις μονιμος θα πρεπει να εχεις περασει μονο τον διαγωνισμο του ασεπ;

Παράθεση
η απορια μου μπορει να μην ηταν και τοσο κομψη η σαφης
αλλα μπορει και να οδηγουσε καποιον να σκεφτει οτι ο διαγωνισμος ασεπ καταργει οποιον παιδαγωγικο τιτλο εχει καποιος η οποια προυπηρεσια εχει και δημιουργει μια μεγαλη αντιφαση αναμεσα σ αυτους που διοριζονται μονιμα 60% 40% 24μηνο 30μηνο
κατα συνεπεια ποσο αξιοκρατικος ειναι απο την στιγμη που δεν προαπαιτει τιποτα απο τα παραπανω (παιδαγωγικο τιτλο προυπηρεσια)
Παράθεση

Παράθεση
θελω να πω οτι το συστημα ειναι σαπιο δεν υπαρχει κανενας σαφης προσδιορισμος της βαρυτητας των κριτηριων εκεινων που ιεραρχικα θα οδηγησουν στην προσληψη ενος εκπαιδευτικου
 απαξιωνουν μεσο ασεπ τιτλους δημοσιων πανεπιστημιων που ειτε με μαθηματα κατα την διαρκεια των σπουδων ειτε με μεταπτυχιακες σπουδες δινουν παιδαγωγικη καταρτηση στους σπουδαστες τους εξισωνοντας τους  μ αυτους που διδαχθηκαν παιδαγωγικα μαθηματα...στο φροντιστηριο
 απαξιωνουν την προυπηρεσια
τελικα ποιο ειναι το συστατικο εκεινο που απο απλος επιστημονας γινεσαι εκπαιδευτικος ;;

Παράθεση
να αλλαξουν οι οροι και οι προυποθεσεις του διαγωνισμου ετσι ωστε οσοι συμετεχουν σ αυτον να εχουν η παιδαγωγικο τιτλο η προυπηρεσια
 τα πανεπιστημια και τα τει πρεπει να δημιουργησουν παιδαγωγικα τμηματα και οι πτυχιουχοι αυτων και μονο των τμηματων να συμμετεχουν στο διαγωνισμο
 με φροντιστηριακα  μαθηματα γινεσαι εκπαιδευτικος;; - ιδιωτικοποιηση δεν ειναι αυτο;;
χωρις εφαρμογη στην πραξη των παιδαγωγικων γνωσεων που εχεις  γινεσαι εκπαιδευτικος;;;
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 01, 2008, 05:16:21 pm από samba »

Αποσυνδεδεμένος syrrahm

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #524 στις: Ιουνίου 01, 2008, 07:44:41 pm »
εχω μια απορια αλλα δεν ξερω σε ποιο τοπικ να τη γραψω ετσι τυχαια την γραφω εδω

γιατι για να διοριστεις αναπληρωτης πρεπει να εχεις προυπηρεσια

αλλα για να διοριστεις μονιμος θα πρεπει να εχεις περασει μονο τον διαγωνισμο του ασεπ;

Δεν ισχύει αυτό . Μπορείς να πας αναπληρωτής και με μηδενική προϋπηρεσία(π.χ.δάσκαλοι) .

Αποσυνδεδεμένος giotamike

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #525 στις: Ιουνίου 01, 2008, 07:54:19 pm »
...και όχι μόνο, μπορεί να έχεις επιτύχει στον ΑΣΕΠ και να πας ως αναπληρωτής.
Η διαφορά της ιδιοφυίας από τη βλακεία είναι ότι η ιδιοφυία έχει όρια.

Αποσυνδεδεμένος mat

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #526 στις: Ιουνίου 01, 2008, 09:17:29 pm »
OK maryk παρανόησα ζητώ συγνώμη.

samba μάλλον δεν έχεις καταλάβει πως αυτό το περιβόητο σύστημα επιλογής και διορισμού των εκπαιδευτικών είναι "πολύπορτο".
1ον Υπάρχουν οι πίνακες αναπληρωτών που χωρίζονται:
Στο πίνακα Γ εγγράφονται όλοι οι πτυχιούχοι που έχουν Μηδέν προϋπηρεσία,
Στον πίνακα
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 01, 2008, 09:33:12 pm από mat »
"Υπάρχουν τριών ειδών άνθρωποι. Εκείνοι που βλέπουν, εκείνοι που βλέπουν όταν τους δείχνουν κι εκείνοι που δεν βλέπουν." Λεονάρντο Ντα

Αποσυνδεδεμένος Da_Kancho

• Πλήρες μέλος
  • "Στην Ελλάδα είμαστε, τώρα το διαπιστώσατε;"
    • Προφίλ
« Απάντηση #527 στις: Ιουνίου 01, 2008, 10:09:13 pm »

τελικα ποιο ειναι το συστατικο εκεινο που απο απλος επιστημονας γινεσαι εκπαιδευτικος ;;

Το ...μέσον!
Μην πειράζετε το μυγάκι, έχει διοριστεί Μόνιμο σε Οργανική θέση.

Αποσυνδεδεμένος pe06

• Έμπειρο μέλος
  • "Η διδασκαλία σπάνια ταυτίζεται με τη μάθηση..."
    • Προφίλ
« Απάντηση #528 στις: Ιουνίου 01, 2008, 10:12:42 pm »
Εγώ πάλι θα έλεγα το μεράκι. Αλλά ίσως είμαι ιδεαλίστρια..

Αποσυνδεδεμένος VICA

• Πλήρες μέλος
  • "...κάθε αναπνοή είναι νοσταλγία..."
    • Προφίλ
« Απάντηση #529 στις: Ιουνίου 01, 2008, 10:21:05 pm »
...ποιος "μπάρμπας" ρε παιδιά κι αυτή  η "Κορώνη" πού είναι;;;;;;;;;;;;;;;;;;; ;D ;D ;D;;;;;;;;;;;;;

...καλά που είναι κι "αξιοκρατικός" ΑΣΕΠ...για όλους όσους έχουν την παραπάνω απορία... ;) ;) ;)

...να κι ένα φρέσκο σκηνικό που έζησα λίγες μέρες πριν...εμφανίζομαι, λοιπόν, να κάνω τα χαρτιά μου γι' αναπλήρωση και με το που φτάνω...ακούω το γνωστό..."κυρία...τι κάνετε;;;;;;;;;;;;;;"...Ήταν φυσικά μαθητές μου...πτυχιούχοι πια...που έκαναν κι αυτοί τα χαρτιά τους γι' αναπληρωτές... Περιμέναμε, λοιπόν, μαζί στην ουρά με το νουμεράκι στο χέρι και τα λέγαμε...Κάθε λίγο και λιγάκι μας διέκοπταν κάτι πιτσιρικάκια( πιο μικρά από τα δικά μου)...και ρωτούσανε: "Για ΠΔΣ;;;Μπορούμε να κάνουμε αίτηση;;;" Και μου ψιθύριζαν στ'αυτί οι δικοί μου..."Αυτός τόσους μήνες ΠΔΣ, ο άλλος τόσους"...και τα πιτσιρίκια με την ΠΔΣ φεύγανε και δεν μπαίνανε στην ουρά...Και θυμήθηκα κι εγώ που πριν από 2 χρόνια (στα 35 μου), όταν έκανα αίτηση για ΠΔΣ, με κοιτούσανε παράξενα οι υπάλληλοι και κάτι άλλα πιτσιρίκια...που μάλλον κάτι ξέρανε για την "Κορώνη"... ;) ;) ;)

...λοιπόν...εγώ την "Κορώνη" μπορεί να την αγνοώ...αλλά γνωρίζω πόσο μπάζει το κεφάλαιο "προυπηρεσία"...και διορισμός άνευ ΑΣΕΠ... :-X :-X :-X
...α και στα ασεποφροντιστήρια μάλλον τα πιτσιρίκια της ΠΔΣ πάνε...για να ενισχύσουν, ίσως την παιδαγωγική επάρκεια που τους προσφέρει η προυπηρεσία... :o :o :o
Να πληρώνεσαι μόνος σου
Χωρίς έξωθεν αναμονές
Και
Με την πληρότητά σου
Πορεύσου
Μαζί τους

Αποσυνδεδεμένος Da_Kancho

• Πλήρες μέλος
  • "Στην Ελλάδα είμαστε, τώρα το διαπιστώσατε;"
    • Προφίλ
« Απάντηση #530 στις: Ιουνίου 01, 2008, 10:41:40 pm »
Για να μην είμαστε και εντελώς ...ισοπεδωτικοί, να παραθέσω απόσπασμα συνομιλίας με υπάλληλο όπου κατέθεσα αίτηση για κάποια θέση (εκτός εκπαίδευσης).

-Μα δεν χρειάζεται μέσον εδώ;
-Έ, κάνε αίτηση εσύ, μπορεί να σε πάρουν και χωρίς μέσον.

Καλά τότε, αφού "μπορεί να σε πάρουν ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΟΝ".

Είπα κι εγώ... μήπως είναι εντελώς αδύνατον να σε πάρουν χωρίς μέσον, αλλά από ότι φαίνεται δεν μπορεί να αποκλειστεί επιστημονικά αυτή η πιθανότητα.
Μην πειράζετε το μυγάκι, έχει διοριστεί Μόνιμο σε Οργανική θέση.

Αποσυνδεδεμένος kellykou

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #531 στις: Ιουνίου 01, 2008, 11:27:24 pm »
Eιμαι πτυχιουχος εδω και 13 χρονια. Παντα εκανα αιτηση για πΔΣ και δε με επαιρναν ποτε. Πριν τρια χρονια πηγα χαρτι απο δημοσιο νοσοκομειο για σοβαρο προβλημα υγειας γιατι μου ειπε μια συναδελφος οτι οι κοινωνικοι λογοι παιζουν ρολο. Μου ειπαν στη ΠΔΣ οτι δε δικαιουμαι κατι το ιδιαιτερο. Τοτε φωναξα στο γραφειο και ρωτησα με ποια κριτηρια παιρνουν στην ΠΔΣ και με ποια οχι. Μου ειπε οτι παιρνουν συμφωνα με τα προσοντα. Εγω τονισα οτι δεν υφισταται αυτο γιατι εγω ειχα δυο πτυχια και ενα μεταπτυχιακο και τοτε μου το αλλαξε οτι παιζουν ρολο και κοινωνικοι λογοι. Εγω της εδωσα το χαρτι απο το νοσοκομειο και με καλεσαν το Νοεμβρη για 4 ωρες ΠΔΣ. Την περασμενη χρονια με καλεσαν για 2 και φετος παλι για 2. Απ'οτι βλεπω του χρονου καταργειται και ετσι οπως παει δεν τα βλεπω καλα τα πραγματα. Νομιζω ομως οτι κατι 2ωρα ΠΔΣ σαν και το δικο μου και αλλων συναδελφων ειναι σταχτη στα ματια για τα δεκαωρα σε δυσπροσιτα ορισμενων αλλων. Και μη ξεχναμε οτι η μεγαλη κομπινα γινοταν τα περασμενα ετη οταν ωρομισθιοι επαιρναν φουλ ωραριο ΠΔΣ  σε δυσπροσιτο με αποτελεσμα διοριζονται άτομα με  περιπου 5 ετη ως εξης.
2 χρονια πληρως ΠΔΣ σε δυσπροσιτο+ 1χρονο ωρομισθια και ΠΔΣ+ 1 χρονο αναπληρωση = διορισμος (χωρις ΑΣΕΠ και χωρις ξενιτεμο)
Και σε μερη απομακρυσμενα οπου τα γραφεια της δευτεροβαθμιας δουλευουν φουλ με εξυπηρετηση τοπικων παραγοντων αυτο ηταν διαδεδομενο

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182593
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)