*

Αποστολέας Θέμα: Ωρομίσθιοι (varia)  (Αναγνώστηκε 345147 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος marian

• Νέο μέλος
  • *
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Ωρομίσθιοι (varia)
« Απάντηση #630 στις: Φεβρουαρίου 12, 2008, 11:23:40 am »
Γνωρίζω ότι οι ωρομίσθιοι δικαιούμαστε αναρρωτική άδεια 15 ημερών.Μπορεί κάποιος να μου πει που δηλώνω ότι θα χρειαστώ άδεια.Κάνω αίτηση στο σχολείο ή στην πρωτοβάθμια;Χθές που ρώτησα στο σχολείο μου, μου είπαν πως πρεπει να παω στο ΙΚΑ και να καταθέσω τα απαραίτητα δικαιολογητικά ώστε να μου χορηγήσουν την αναρρωτική και από εκεί και πέρα αναλαμβάνει το σχολείο και η πρωτοβάθμια.Γνωρίζει κάποιος τι γίνεται σε αυτη την περίπτωση και τι χαρτιά χρειάζομαι;

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:33:53 »

Αποσυνδεδεμένος Katerina Kfd

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #631 στις: Φεβρουαρίου 13, 2008, 10:12:18 pm »
Και εγώ θα ήθελα να ρωτήσω για την άδεια εγκυμοσύνης, θα την πάρω το Μάρτη και δεν ξέρω τι χαρτιά χρειάζονται και αν μετράνε κανονικά τα μόρια βάσει του προγράμματος.Αν κάποιος έχει πάρει άδεια εγκυμοσύνης ας μας απαντήσει!

Αποσυνδεδεμένος elranna

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02, ΠΕ40- Μπορώ να ξαναγίνω μαθήτρια;
    • Προφίλ
« Απάντηση #632 στις: Φεβρουαρίου 13, 2008, 10:34:41 pm »
Έχω δύο γνωστές που πήραν άδεια κύησης ως ωρομίσθιες, η μια μάλιστα με επαπειλούμενη εγκυμοσύνη (αν το είπα καλά).

Τα μόρια καταχωρούνται κανονικά. Η συνάδελφος με την επαπειλούμενη εγκυμοσύνη δεν έκανε καθόλου μάθημα, αλλά πήρε τα μόρια της. Ωστόσο, δεν καταβάλλεται ολόκληρη η αντιμισθία. Νομίζω καταβάλλονται μέχρι ένα ορισμένο ποσό, αλλά δεν θυμάμαι καθόλου. Έχει να κάνει με το τι μπορεί να καλύψει το ΙΚΑ, αλλά ειλικρινά δεν θυμάμαι τι ακριβώς. 

Επιφυλάσσομαι για περισσότερες λεπτομέρειες όταν τις συναντήσω. Καλη λευτεριά!

Αποσυνδεδεμένος Lino

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #633 στις: Φεβρουαρίου 22, 2008, 12:15:07 am »
Πώς μπορούμε να μάθουμε πληροφορίες σχετικά με τους ωρομίσθιους στην

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:33:53 »

Αποσυνδεδεμένος kittoulini

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #634 στις: Φεβρουαρίου 22, 2008, 06:31:48 pm »
Εγω που ειμαι ωρομίσθια στη δευτεροβαθμια ειμαι και υπεύθυνη τμήματος και κανω δυο εφημερίες την εβδομάδα και εχω αναλάβει και τη γιορτη της 25ης Μαρτίου. Πώς σας φαίνεται;

Αποσυνδεδεμένος nina1

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #635 στις: Φεβρουαρίου 22, 2008, 07:08:59 pm »
Θα μιλήσω με βάση όσα γνωρίζω για Α/θμια (οπότε δε νομίζω να πολυ διαφέρει η κατάσταση).
Παιδιά ως ωρομίσθιοι δεν υποχρεούστε τίποτα τέτοιο, εννοώ να αναλάβεται εφημερίες κτλ (και δη διπλές). Αυτό με τις διπλές εφημερίες συμβαίνει κ σε αναπληρωτές κ μόνιμους, και είναι παράνομο. Κι αν δεν βγαίνει η εφημερία γιατί το σχολείο είναι ολιγοθέσιο ότι γίνεται στον ένα πρέπει να γίνεται κ στον άλλο.
Οι ωρομίσθιοι επειδή ακρίβως πλήρωνονται μόνο για εκείνη την ώρα δεν έχουν υποχρεώση σε τίποτα άλλο πέραν της διδακτικής τους ώρας.

ΥΓ. Αν δεν υποχρεούστε κάτι μην αφήνετε να σε εκμεταλλευτούν. Κοιτάξτε αν θα σας βοηθησει κι αυτό http://alexikeravno.wordpress.com/2007/10/08/odigos/
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 22, 2008, 07:11:48 pm από nina1 »

Αποσυνδεδεμένος elranna

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #636 στις: Φεβρουαρίου 22, 2008, 07:19:47 pm »
Οι ωρομίσθιοι υπάρχουμε στα σχολεία μόνο για τις ώρες διδασκαλίας. Δεν μπορούμε να αναλάβουμε καμία γραφειοκρατική δουλειά, ούτε εφημερία, και όπως μερικοί από εμάς γνωρίζουμε, ούτε να είμαστε συνοδοί στις εκδρομές.
Το ζήτημα της εφημερίας έχει τους εξής κινδύνους: Έστω ωρομίσθιος εκπαιδευτικός σε εφημερία και κάτι (φτου φτου, ας χτυπήσουμε ξύλο κι ας μην είμαι προληπτική) συμβαίνει. Ο ωρομίσθιος νομικά δεν φέρει ΚΑΜΙΑ ευθύνη, καθώς δεν φαίνεται ότι δουλεύει εκείνη την ώρα. Άρα, ποιος φέρει την ευθύνη; Όλο το υπόλοιπο σχολείο πλην του ωρομισθίου. Εξήγησε το αυτό στο διευθυντή, πάντα σε μια λογική ότι αυτό που προέχει είναι η προστασία των παιδιών και του σχολείου και νομίζω ότι θα συμμορφωθεί.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν περιπτώσεις όπου δεν θα χρειαστεί να δουλέψουμε παραπάνω για το καλό των παιδιών. Ας μην τις πληρωθούμε αυτές τις ώρες. Αλλά είναι άλλο πράγμα η θεατρική ομάδα και τα project και άλλο η εφημερία.

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #637 στις: Φεβρουαρίου 22, 2008, 07:27:08 pm »
Εγω οταν ειπα οτι οι ωρομισθιοι δεν αναλαμβανουν εφημεριες και δουλειες γραφειου μου ειπαν οτι ειμαι μελος του σχολειου και οτι πρεπει να συμμετεχω σε ολες τις δραστηριοτητες. Επίσης μου ειπαν οτι εχουν ψαξει τους νομους και δεν υπάρχει κάποιος που να λεει ότι δεν πρέπει να κάνουμε κάποια από τι παραπάνω δουλειες. Άντε να βρεί κανείς άκρη!

Αποσυνδεδεμένος elranna

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #638 στις: Φεβρουαρίου 22, 2008, 07:36:20 pm »
Με βάση την: 34936/23.4.86 Εγκύκλιος Γ.Λ.Κ. (Πηγή: http://www.fa3.gr/nomothesia_2/nomoth_education/37-apodoxes-oromisthion.htm)

2.Σύμφωνα με τις διατάξεις, βάσει των οποίων προσλαμβάνονται οι ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί (παρ.17 του Αρ.14 του Ν.1566/85), οι εκπαιδευτικοί αυτοί περιορίζονται στις ώρες διδασκαλίας ή διεξαγωγής πρακτικών ασκήσεων, τις οποίες ώρες και καλούνται να καλύψουν. Επειδή όμως συνδέονται πλέον με τον εργοδότη τους με σύμβαση εξηρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου, έχουν και τα δικαιώματα και τις απαιτήσεις εκείνες που απορρέουν από τις διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας αλλά και του Αστικού Κώδικα.
3.Έτσι, αν ορισμένες μέρες του μήνα, διαρκούσης της σύμβασης, ωρομίσθιος εκπαιδευτικός απασχοληθεί σε άλλα καθήκοντα από εκείνα για τα οποία προσλήφθηκε, (παρότι αυτό απαγορεύεται από την κείμενη νομοθεσία), δικαιούται αμοιβής, όπως άλλωστε σας γνωρίσαμε με το (β) σχετικό έγγραφο μας.
Η αμοιβή αυτή συνίσταται είτε, σε εκείνη που αντιστοιχεί στις ώρες διδασκαλίας του, εφόσον βέβαια τις ώρες αυτές, αντί να διδάσκει, παρείχε εργασίες σε άλλα καθήκοντα, είτε σε εκείνη που καθορίζεται με ειδικό τρόπο (όπως π.χ. η αμοιβή που καθορίζεται με τις αρ. 64002 /3172/ 9.6.78 κοινή απόφαση, για τους ωρομισθίους εκπαιδευτικούς που μετέχουν στις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις, για ορισμένες περιόδους του σχολικού έτους).
Στις περιπτώσεις όμως που ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί μετά το πέρας των ωρών για τις οποίες προσλήφθηκαν, απασχοληθούν και σε άλλα καθήκοντα, παρότι αυτό απαγορεύεται από την κείμενη νομοθεσία, τότε δικαιούνται αποζημίωση, κατά τας διατάξεις περί αδικαιολογήτου πλουτισμού, η οποία καθορίζεται κάθε φορά και για κάθε συγκεκριμένη περίπτωση από τα τακτικά δικαστήρια.
[/b]

Η εγκύκλιος είναι ξεκάθαρη. Αν κάνουν οι ωρομίσθιοι οτιδήποτε άλλο εκτός από διδασκαλία, πρέπει να  πληρωθούν!

ΕΠΑΝΑΛΑΜ

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #639 στις: Φεβρουαρίου 22, 2008, 07:49:42 pm »
Ευχαριστω πολυ elranna!

Αποσυνδεδεμένος nina1

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #640 στις: Φεβρουαρίου 22, 2008, 09:05:58 pm »
Εγω οταν ειπα οτι οι ωρομισθιοι δεν αναλαμβανουν εφημεριες και δουλειες γραφειου μου ειπαν οτι ειμαι μελος του σχολειου και οτι πρεπει να συμμετεχω σε ολες τις δραστηριοτητες. Επίσης μου ειπαν οτι εχουν ψαξει τους νομους και δεν υπάρχει κάποιος που να λεει ότι δεν πρέπει να κάνουμε κάποια από τι παραπάνω δουλειες. Άντε να βρεί κανείς άκρη!

Να τους πεις να πανε να τα πουν στον προϊστάμενο αν εχουν προβλημα με το οτι δεν θα κανεις εφημεριες κτλ. Άκου μέλος του σχολειου κ πρέπει να συμμετέχεις σε όλα...

Αποσυνδεδεμένος Ioli

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #641 στις: Φεβρουαρίου 23, 2008, 12:18:25 am »
Μια που θίξατε το θέμα των εκδρομών,θέλω να ρωτήσω το εξής:στο σχολείο που εργάζομαι ως ωρομίσθια συμπεριέλαβαν και εμένα ανάμεσα στους καθηγητές που θα συνοδεύσουν τα παιδιά στην εκδρομή του Μαρτίου.Φυσικά ούτε καν με ρώτησαν.Τελικά οι ωρομίσθιοι πρέπει να συνοδεύουν στις εκδρομές;
La vita e bella

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #642 στις: Φεβρουαρίου 23, 2008, 01:55:59 am »
Από όσο γνωρίζω οι ωρομίσθιοι δεν μπορούν να είναι συνοδοί. Αυτό τουλάχιστον μου έχουν πει στο σχολείο που εργάζομαι!Και λογικα αν στείλουν το πρακτικό στον προιστάμενο εκεινος δε θα πρεπει να το δεχτει να ειναι κάποιος ωρομίσθιος συνοδός.

Αποσυνδεδεμένος BIBH

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #643 στις: Φεβρουαρίου 23, 2008, 02:21:44 am »
Μια που θίξατε το θέμα των εκδρομών,θέλω να ρωτήσω το εξής:στο σχολείο που εργάζομαι ως ωρομίσθια συμπεριέλαβαν και εμένα ανάμεσα στους καθηγητές που θα συνοδεύσουν τα παιδιά στην εκδρομή του Μαρτίου.Φυσικά ούτε καν με ρώτησαν.Τελικά οι ωρομίσθιοι πρέπει να συνοδεύουν στις εκδρομές;

H δευτεροβαθμια σε μας ειπε οτι δεν μπορουν να συνοδευσουν οι ωρομισθιοι ???
All in all it's just another brick in the wall...

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182667
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 671
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)