*

Αποστολέας Θέμα: Ωρομίσθιοι (varia)  (Αναγνώστηκε 345116 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος happiness

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ 19 - Μηχ. Η/Υ & Πληρ. - ΠΠ
    • Προφίλ
Απ: Ωρομίσθιοι (varia)
« Απάντηση #686 στις: Ιουνίου 11, 2008, 12:09:55 am »
Στα 6 χρονια που ειμαι ωρομισθια πηγαινω παντα στις συνελευσεις διοτι ανηκουμε στο προσωπικο των διδασκοντων και η παρουσια μας θεωρειται υποχρεωτικη...Το αν ο διευθυντης  σου πει οτι δεν ειναι απαραιυητο να πας ειναι αλλο θεμα...

Ο νόμος για την σύσταση του συλλόγου λέει ότι στον σύλλογο συμμετέχουν όλοι οι καθηγητές που διδάσκουν στο σχολείο, ανεξάρτητα από την σχέση εργασίας που έχουν.
Από την άλλη, ο νόμος περί ωρομιθίων λέει ότι αυτοί υποχρεούνται και επιτρέπεται να εργαζόνται στο σχολείο μόνο για τις ώρες τις οποίες πληρώνονται.

Αυτοί οι δύο νόμοι είναι αντικρουόμενοι κατά την γνώμη μου. Διότι η συμμετοχή στον σύλλογο αποτελεί εργασία, και κατά συνέπεια για να συμμετέχει ένας ωρομίσθιος σε αυτόν (και να ψηφίζει, διότι αν δεν ψηφίζει μπορεί να κάτσει με δική του πρωτοβουλία) πρέπει να του "γράφεται" η ώρα και να την πληρώνεται.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:41:51 »

Αποσυνδεδεμένος Nicole06

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #687 στις: Οκτωβρίου 25, 2008, 12:11:42 am »
Καλησπέρα.Είμαι ωρομίσθια σε ημερίσιο δημοτικό.Θέτω το ερώτημα σύντομα.Την Δευτέρα 27/10 που θα γίνει η σχολική εορτή για την 28η/10 υποχρεούμαστε να πάμε? Αν για παράδειγμα έχω 10:00-11:30 μάθημα (2ωρο) αλλά η γιορτή διαρκέσει μεχρι π.χ 10:30 είμαι υποχρεωμένη να πάω αφόυ θα χάσω το μάθημα?Το λέω γιατί η διευθύντριά μου είναι αν όχι τυπική....ΣΤΡΙΓΓΛΑ...Θα περαστούν τα μόρια αν δεν παρουσιαστώ?Έχω δικαίωμα να της πώ οτι δεν είμαι υποχρεωμένη να πάω?Το λέω επειδή δεν με ενημέρωσε καν για την γιορτή την τελευταία μέρα που πήγα.(Το έμαθα απο το διευθυντή του άλλου σχολείου)

Αποσυνδεδεμένος anneta

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 86
    • Προφίλ
« Απάντηση #688 στις: Οκτωβρίου 25, 2008, 05:13:20 pm »
Αφού δεν σου ανέφεραν τίποτα για την γιορτή μην πας! Οι ώρες σου θα μπουν κανονικότατα, τις διακιούσαι, κι άσε την στρίγγλα να στριγγλίζει γιατί πολύ μας τα έχουν  πρήξει οι διευθυντές φέτος! Κι αν σου πει μαλακίες παίρνεις στην Α/
« Τελευταία τροποποίηση: Οκτωβρίου 25, 2008, 05:14:54 pm από anneta »
Ένας μορφωμένος λαός εύκολα οδηγείται, αλλά δύσκολα παρασύρεται, εύκολα κυβερνάται, αλλά δύσκολα σκλαβώνεται !

Αποσυνδεδεμένος Nicole06

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #689 στις: Οκτωβρίου 26, 2008, 09:42:04 am »
Την προηγούμενη χρονιά που ήμουν σε ολοήμερο τα πράγματα για γιορτές και εκδρομές ήταν πιο εύκολα γιατί ήταν φυσιολογικό το σχολείο να μην λειτουργούσε ώς ολοήμερο εφόσον έδιωχναν τα παιδιά νωρίς οπότε στο έλεγαν απο μόνοι τους οι υπεύθυνοι.Τώρα όμως και σύμφωνα με τα παρακάτω που διάβασα σε άλλο topic (Συμφωνα με το νομο, οταν ο καθηγητης ειναι παρων, στη διαθεση του σχολειου, και το χασιμο μαθηματος δεν οφειλεται σε υπαιτιοτητα του (π.χ. αποχη, καταληψη, κακος καιρος, εκλογες, εκδρομη, συνελευση, γιορτη, κλπ), οι ωρες υπολογιζονται κανονικα. ) δεν μπορώ να καταλάβω.Μάλλον πως πρέπει να ακολουθήσω την συμβουλή σου anneta και να πάρω την πρωτοβάθμια να μου το ξεκαθαρίσει.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:41:51 »

Αποσυνδεδεμένος catwoman2

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #690 στις: Οκτωβρίου 26, 2008, 12:44:29 pm »
εμενα ο ενας υπευθυνος του ολοημερου μου ειπε να μην παω γιατι το ολοημερο θα ειναι κλειστο, ενω ο αλλος μου ειπε να ειμαι σε αναμονη γιατι αν εχει παιδια θα με παρει τηλεφωνο να παω.
Σιχαίνομαι την εκπαιδευση. Λατρεύω την διδασκαλία.

Αποσυνδεδεμένος nekt

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #691 στις: Οκτωβρίου 30, 2008, 07:45:16 pm »
Γειά σας συνάδελφοι...μπορεί σας παρακαλώ κάποιος να μου πεί πώς να υπολογίσω την προϋπυρεσία μου : Δουλεύω απο 06/10 και έχω 8 ώρες δυσπρόσιτα ( δηλ. 16) και 4 ώρες κανονικά (σύνολο 12 = 20 με τα δυσπρόσιτα)...Αυτό τον μήνα δούλεψα 30 ώρες δυσπρόσιτα = 60 ώρες και 12 ώρες κανονικά. Σύνολο : 42 ή 72 με τα δυσπρόσιτα..πώς να το υπολογίσω αυτό σε μόρια???????????????please ας με βοηθήσει κάποιος.......Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Αποσυνδεδεμένος walkleon

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ20
    • Προφίλ
« Απάντηση #692 στις: Οκτωβρίου 30, 2008, 10:47:43 pm »
Γειά σας συνάδελφοι...μπορεί σας παρακαλώ κάποιος να μου πεί πώς να υπολογίσω την προϋπυρεσία μου : Δουλεύω απο 06/10 και έχω 8 ώρες δυσπρόσιτα ( δηλ. 16) και 4 ώρες κανονικά (σύνολο 12 = 20 με τα δυσπρόσιτα)...Αυτό τον μήνα δούλεψα 30 ώρες δυσπρόσιτα = 60 ώρες και 12 ώρες κανονικά. Σύνολο : 42 ή 72 με τα δυσπρόσιτα..πώς να το υπολογίσω αυτό σε μόρια???????????????please ας με βοηθήσει κάποιος.......Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
Τα μόρια σου είναι: 0,42 η 0,72 για Πρωτοβάθμια. 1 μόριο αντιστοιχεί σε 100 ώρες.
Σε ποιό νομό δουλεύεις; Καλή συνέχεια.

Αποσυνδεδεμένος nero

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #693 στις: Οκτωβρίου 30, 2008, 11:24:51 pm »
Καλησπερα μπορει καποιος να με διαφωτισει? Αν το σχολειο παει εκδρομη ως ωρομισθιος με 2 ωρες την ημερα εκεινη ειμαι υποχρεωμενος να παω?Τα μορια χανονται?Αν παω γραφονται? ???

Αποσυνδεδεμένος anneta

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 86
    • Προφίλ
« Απάντηση #694 στις: Οκτωβρίου 30, 2008, 11:52:03 pm »
Καλησπερα μπορει καποιος να με διαφωτισει? Αν το σχολειο παει εκδρομη ως ωρομισθιος με 2 ωρες την ημερα εκεινη ειμαι υποχρεωμενος να παω?Τα μορια χανονται?Αν παω γραφονται? ???

δεν είσαι υποχρεωμένος να πας.
Οι ώρες δεν χάνονται.
Ένας μορφωμένος λαός εύκολα οδηγείται, αλλά δύσκολα παρασύρεται, εύκολα κυβερνάται, αλλά δύσκολα σκλαβώνεται !

Αποσυνδεδεμένος nero

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #695 στις: Νοεμβρίου 01, 2008, 12:32:05 am »
Ευχαριστω αnneta.Ρε παιδια και αλλη μια ερωτηση ζητουν και στους ωρομισθιους ακτινογραφια και να περασουν απο υγειονομικη επιτροπη?Απο ποτε?ΕΛΕΟΣ.

Αποσυνδεδεμένος nekt

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #696 στις: Νοεμβρίου 01, 2008, 04:01:01 pm »
Τα μόρια σου είναι: 0,42 η 0,72 για Πρωτοβάθμια. 1 μόριο αντιστοιχεί σε 100 ώρες.
Σε ποιό νομό δουλεύεις; Καλή συνέχεια.
Σ'ευχαριστώ πολύ για όλα,δουλεύω στο νομό Έβρου....Δηλαδή μέχρι τέλος της χρονιάς να υπολογίζω στα 6 μόρια περίπου??????Εσύ δουλεύεις?

Αποσυνδεδεμένος X.K.

• Πλήρες μέλος
  • I love English ΠΕ 06
    • Προφίλ
« Απάντηση #697 στις: Νοεμβρίου 03, 2008, 12:22:40 am »
Ευχαριστω αnneta.Ρε παιδια και αλλη μια ερωτηση ζητουν και στους ωρομισθιους ακτινογραφια και να περασουν απο υγειονομικη επιτροπη?Απο ποτε?ΕΛΕΟΣ.
Το ζητουν αν εισαι ωρομισθιος στο πρωινο προγραμμα,οχι στο ολοημερο
Take me to the magic of the moment
on a glory night
where the children of tomorrow dream away
in the wind of change...

Αποσυνδεδεμένος pe06

• Έμπειρο μέλος
  • "Η διδασκαλία σπάνια ταυτίζεται με τη μάθηση..."
    • Προφίλ
« Απάντηση #698 στις: Νοεμβρίου 03, 2008, 09:37:53 am »
Το ζητουν αν εισαι ωρομισθιος στο πρωινο προγραμμα,οχι στο ολοημερο

Ανοίξατε μεγάλη πληγή!!
Χ.Κ. χαίρομαι που ακούω πως κάποιες Δ/νσεις Α/Θμιας έχουν στοιχειωδώς περισσότερη κατανόηση από κάποιες άλλες, γιατί προσωπικά κ-ά-θ-ε χρονιά που με καλούσαν για δουλειά ως ωρομίσθια μου ζητούσαν το πιστοποιητικό! Η αλήθεια είναι πως ποτέ δεν το κατέθεσα, αν και εργάστηκα 4 χρόνια ως ωρομίσθια και ως αναπληρωτρια.
Η αδικία είναι μεγάλη αν σκφτείτε πως οι μόνιμοι το καταθέτουν 1 φορά και εμάς μας το ζητούν κάθε χρόνο. Όλοι λοιπόν, αντιλαμβανόμαστε το τυπικό της υπόθεσης. Λες και 1 ακτινογραφία ως νεοδιόριστη διασφαλίζει πως δε θα μεταδώσω κάποιο λοιμώδες νόσημα στους μαθητές μου 10 χρόνια αργότερα... Ανοησίες!!
Οι ωρομίσθιοι και αναπληρωτές διεκδίκησαν δικαστικά και πέτυχαν, να υποβάλλονται στη διαδικασία αυτή 1 φορά κάθε 3 χρόνια. Όχι πως είναι δίκαιο σε σχέση με τους μόνιμους, αλλά είναι πολύ καλύτερο από την έκδοση του πιστοποιητικού κάθε χρόνο. Αν έβγαλες το πιστοποιητικό πέρυσι ή πρόπερσι, μπορείς να το καταθέσεις και φέτος, έχει 3ετή διάρκεια. Αν δεν το έβγαλες, μην τρελαίνεσαι: είμαι το απτό παράδειγμα εκπαιδευτικού που για 4 χρόνια εργαζόμουν χωρίς να το έχω βγάλει καμία χρονιά! Στις αρχες της χρονιάς έπεφτε κανένα τηλέφωνο από το γραφείο "Μήπως έχετε έτοιμο το πιστοποιητικό να μας το φέρετε?" αλλά μετά από κανένα μήνα χαλαρώναν τα πράγματα. Ούετ μου παρουσιάστηκε ποτέ κανένα πρόβλημα με την προϋπηρεσία ή με τη σύμβαση.. Όλα καλά.

Αποσυνδεδεμένος nero

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #699 στις: Νοεμβρίου 04, 2008, 09:35:38 am »
Ευχαριστω για τισ πληροφοριες γιατι με ζαλισαν με ολα αυτα τα πιστοποιητικα. Περυσι δεν μου ειχαν ζητησει τιποτα.φετοσ το θυμηθηκαν

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182663
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 671
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)