0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Το σοβαρό θέμα που τέθηκε εδώ είναι αυτό του διαχωρισμού των αντικειμένων. Θα πρέπει κάποια στιγμή να το απαιτήσουμε.
stratos91, δεν χρειαζεται να ζητας συγνωμη. δεν ησουν εσυ επιθετος. επιθετικοι ειναι καποιοι/ες του φιλολογικου. δηλ οσοι τελειωσαμε ιστορικο,αρχαιολογικο,φιλοσοφικο,παιδαγωγικο κλπ ειμαστε κατωτεροι κατα την αποψη τους και κακως λεγομαστε φιλολογοι. αν αυτο δεν ειναι κομπλεξ και οσοι το πρεσβευουν κομπλεξικοι τοτε τι ειναι? ε, και ναι EVA30 ο ασεπ δειχνει τους καλυτερους τουλαχιστον στις γνωσεις αλλιως τι καθομαστε τωρα και διαβαζουμε? τι δηλ? επειδη ενα μεγαλο ποσοστο των επιτυχοντων ειναι αλλων τμηματων εκτος του φιλολογικου τοτε λενε οτι στον ασεπ δεν αναδεικνυονται οι καλυτεροι.
Παράθεση από: markos στις Αυγούστου 25, 2008, 11:05:25 amstratos91, δεν χρειαζεται να ζητας συγνωμη. δεν ησουν εσυ επιθετος. επιθετικοι ειναι καποιοι/ες του φιλολογικου. δηλ οσοι τελειωσαμε ιστορικο,αρχαιολογικο,φιλοσοφικο,παιδαγωγικο κλπ ειμαστε κατωτεροι κατα την αποψη τους και κακως λεγομαστε φιλολογοι. αν αυτο δεν ειναι κομπλεξ και οσοι το πρεσβευουν κομπλεξικοι τοτε τι ειναι? ε, και ναι EVA30 ο ασεπ δειχνει τους καλυτερους τουλαχιστον στις γνωσεις αλλιως τι καθομαστε τωρα και διαβαζουμε? τι δηλ? επειδη ενα μεγαλο ποσοστο των επιτυχοντων ειναι αλλων τμηματων εκτος του φιλολογικου τοτε λενε οτι στον ασεπ δεν αναδεικνυονται οι καλυτεροι.πδεν τίθεται θέμα ανωτερώτητας και κατωτερώτητας αλλά διαφορετικών επιστημινικών πεδίων. επιπλέον, ρε παιδιά συγγνώμη αλλά με την ίδια λογική γιατί να μην λεγόμαστε και εμείς ιστορικοί, αρχαιολογοι κ.τ.λ. εφοσον πήραμε και εμείς μαθήματα επιλογής από σας; τουλάχιστον όλοι (ή οι περισσότεροι) φιλολογοι, οι οποίοι έχουν διαδαχτει κάποιες ιστορίες όπως και εσείς κάποια αρχαία, έχουν το θάρρος να πουν πως δεν είναι καλά καταρτισμένοι σε αυτό το αντικείμενο. σε αντίθεση με κάποιους που το πάιζουν πανεπιστήμονες! συμφωνω μαζι σου eles.οπως το πα θα το πω ξανα...ας μην ειμαστε κομπλεξικοι.κανενας δεν ειναι καλος σε ολα τουλαχιστον οταν θα βγει απο την σχολη του.και γω αν διαβασω καλα μαθηματικα μπορει και να περασω στον διαγωνισμο των μαθηματικων αν γινοταν αυτο.αλλα και τι μ αυτο??σπουδασα μαθηματικος ή μπορω να λεγομαι μαθηματικος?η σχολη σε κανει εστω και πιο λιγο ικανοτερο σ αυτο που σπουδασες απο καποιαυς αλλους που δεν το σπουδασαν.αυτο ειναι ολο.και μην μου πειτε οτι ενας ιστορικος δεν γνωριζει καλυτερη ιστορια απο εναν του φπψ ή της φιλολογιας ή ενας του φπ καλυτερη φιλοσοφια απο ενα ιστορικο ή φιλολογο...!ετσι και ενας φιλολογος ειναι καλυτερος σε νεα,αρχαια,λατινικα.γιατι λοιπον να λεγεται ο ιστορικος και ο φπ φιλολογος???εμεις λεγομαστε ιστορικοι ή φιλοσοφοι???αλλα αυτα τα ειπα και κακως τα ξαναλεω.οσον αφορα Αγαπη τα οσα ειπες ναι,φυσικα και ενας του κλασσικου ειναι ικανοτερος στα αρχαια απο εναν του γλωσσολογικου αλλα φαντασου οτι και ο γλωσσολογος οταν πηρα την ειδικευση ειχε ηδη τις βασεις στα αρχαια απο την πληθωρα αρχαιων στα μαθηματα κορμου.εγω π.χ διαλεξα μεσαιων-νεοελλ. γιατι απο τα αρχαια ειχα παρει ολα οσα θα μου επαρκουσαν για να διδαξω στο σχολεια.με την ειδικευση μου διαλεξα κατι που μου αρεσε να ασχοληθω παραπανω οχι κατι στο οποιο ημουν καλη ή κακη ή ηταν ευκολο,αν και υπαρχουν και αυτα τα ενδεχομενα. αλλα βρεεε παιδια ετσι εχει το πραγμα και δεν αλλαζει ειτε μας αρεσει ειτε οχι στην ιδια μοιρα ειμαστε ολοι μας!ας αφησουμε λοιπον τους διαξιφισμους και τα νευρα!!!!!!!!!!!!
Όσον αφορά στο θέμα μας, συνάδελφε, προφανώς εννοείς τα τμήματα Φιλολογίας και όχι τα Φιλοσοφίας - Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας και τα Ιστορίας και Αρχαιολογίας. Γιατί για τα ΦΠΨ δεν τίθεται θέμα παιδαγωγικών μαθημάτων, αφού διδάσκονται πολλά (και ειδικές διδακτικές αρχαίων ελληνικών, λατινικών, νοελλ. λογοτεχνίας, νεοελλ. γλώσσας, έκθεσης, ιστορίας, φιλοσοφίας κλπ.), κυρίως οι φοιτητές -όπως είναι λογικό- των Τομέων Παιδαγωγικής (μπορώ να το επιβεβαιώσω προσωπικώς για το τμήμα και την κατεύθυνση του ΕΚΠΑ) και είναι τα ΜΟΝΑ τμήματα που έχουν την παιδαγωγική επάρκεια (Νόμος 2525/97). Το γράφω, γιατί διάβασα απαντήσεις συναδέλφων από ΦΠ ΑΠΘ, Ιστορίας & Αρχαιολογίας κλπ. Πάντως, τα τμήματα Φιλολογίας δε διδάσκονται επαρκώς μαθήματα Παιδαγωγικής & Διδακτικής (Γενικής και Ειδικής), κάτι που μπορούμε να διαπιστώσουμε μελετώντας τα προγράμματα σπουδών τους.