0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: theold στις Ιουνίου 01, 2008, 08:57:22 amΠαράθεση από: vifo στις Μαΐου 27, 2008, 07:53:03 pmΠαράθεση από: evita_l στις Μαΐου 27, 2008, 07:40:53 pm Και τέλος πάντων είναι το μόνο κομμάτι της εκπαίδευσης όπου μπορεί -στο μέτρο του δυνατού- να διαλεχτεί ο καλύτερος για αυτόν τον ταλαίπωρο θεσμό...παρ' ολα αυτα χαιρομαι πολυ να ακουω ανθρωπους σαν κι εσενα να συμμετεχουν στην πονεμενη κουβεντα μας και να μας διαφωτιζουν.προσωπικα, σε ευχαριστω πολυ. Προσυπογράφω Evita_I. Αγαπητοί μου. Η ΠΔΣ είναι πονεμένη ιστορίαγλυκε μου κυριε, η vifo ειμαι η πονεμενη, η evita1 ειναι συντονιστρια της πδς εν ενεργεια και μαλλον συμφωνει με την υποκειμενικοτητα και ελαστικοτητα επιλογης των υποψηφιων εκπαιδευτικων και των προσοντων τους.εκτος αν αναφερεστε σε αυτο:"Και τέλος πάντων είναι το μόνο κομμάτι της εκπαίδευσης όπου μπορεί -στο μέτρο του δυνατού- να διαλεχτεί ο καλύτερος για αυτόν τον ταλαίπωρο θεσμό..."=evita1αν και δεν καταλαβα αν συμφωνειτε ή οχι με την πδς ετσι οπως συντελειται(...) ησασταν παρ'ολα αυτα κατατοπιστικοτατος ως προς τις πληροφοριες σας.χαιρομαι ιδιαιτερα να συμμετεχουν στην κουβεντα μας ανθρωποι μεγαλυτεροι και εμπειροι. η παρουσια σας μας τιμα.
Παράθεση από: vifo στις Μαΐου 27, 2008, 07:53:03 pmΠαράθεση από: evita_l στις Μαΐου 27, 2008, 07:40:53 pm Και τέλος πάντων είναι το μόνο κομμάτι της εκπαίδευσης όπου μπορεί -στο μέτρο του δυνατού- να διαλεχτεί ο καλύτερος για αυτόν τον ταλαίπωρο θεσμό...παρ' ολα αυτα χαιρομαι πολυ να ακουω ανθρωπους σαν κι εσενα να συμμετεχουν στην πονεμενη κουβεντα μας και να μας διαφωτιζουν.προσωπικα, σε ευχαριστω πολυ. Προσυπογράφω Evita_I. Αγαπητοί μου. Η ΠΔΣ είναι πονεμένη ιστορία
Παράθεση από: evita_l στις Μαΐου 27, 2008, 07:40:53 pm Και τέλος πάντων είναι το μόνο κομμάτι της εκπαίδευσης όπου μπορεί -στο μέτρο του δυνατού- να διαλεχτεί ο καλύτερος για αυτόν τον ταλαίπωρο θεσμό...παρ' ολα αυτα χαιρομαι πολυ να ακουω ανθρωπους σαν κι εσενα να συμμετεχουν στην πονεμενη κουβεντα μας και να μας διαφωτιζουν.προσωπικα, σε ευχαριστω πολυ.
Και τέλος πάντων είναι το μόνο κομμάτι της εκπαίδευσης όπου μπορεί -στο μέτρο του δυνατού- να διαλεχτεί ο καλύτερος για αυτόν τον ταλαίπωρο θεσμό...
Διεύθυνση ΣΕΠΕΣτηλ: 210-3442212.Η απάντηση που πήρα πριν μια εβδομάδα:"Έχουμε στείλει το σχήμα στην ηγεσία και περιμένουμε έγκριση"Ανέφερα το γεγονός, ότι κάποιες διευθύνσεις δέχονται αιτήσεις για Π.Δ.Σ και μου είπαν, πώς κακώς το κάνουν αυτό, και πως μπορούν να υποστούν κυρώσεις.
Deat theold, πραγματικά πολύ κατατοπιστικά τα όσα λες και σίγουρα βάζουν στη θέση τους πολλά πράγματα. Έχω όμως κάποιες απορίες.. Όταν λες πως τα κριτήρια (κοινωνικά, προϋπηρεσία, κλπ) βρίσκονται στην κρίση κάθε Δ/νσης, εννοείς πως είναι στη διακριτική ευχέρεια κάθε Δ/νσης ανά τη χώρα να βάλει τα δικά της κριτήρια κατάταξης των υποψηφίων?? Για να το κάνω τραγικό (ζω για την υπερβολή!!) θα μπορούσε κάποια πρωτοποριακή Δ/νση να θέσει ως κριτήριο...το ύψος των υποψηφίων?? Είναι γελοίο, το ξέρω, αλλά θέλω να καταλάβω αν υπάρχει σχετική νομοθεσία ή είναι στην κρίση κάθε Δ/ντη και αν ναι, σε ποιο βαθμό? Στον απόλυτο? Τι πιθανότητες θεωρείς έχει να επιλεχθεί ένας νέος καθηγητής έναντι κάποιου "περυσινού" που είχε μία νορμάλ συνεργασία με το σχολείο? Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να μπει 'νέο' αίμα στην ΠΔΣ, αν το 'παλαιό' αίμα δε σαμποτάρει εαυτόν?Πάντως χαίρομαι που ανανέωσες την πίστη μου στο σύστημα!
Τα κριτήρια για τη σύνταξη πινάκων (πιο σωστά καταλόγων) ωρομισθίων ΠΔΣ δεν είναι θεσμοθετημένα. Πιατέλα, λέει ο Παπαγιαννόπουλος ο μακαρίτης. Με λογιώ λογιώ μεζέδες. Κατά κανόνα όμως οι Δ/νσεις κανονίζουν μια σειρά (τουλάχιστον η Δ/νση του Ηρακλείου Κρήτης το κάνει) ανάλογα με το χρόνο κτήσης πτυχίου.
Επιμένω όμως ότι θα'πρεπε ν'ακολουθείται ένα ενιαίο σύστημα στις προσλήψεις εκπαιδευτικών.
ευκταίο είναι να έχει βρεί κάποιον γνωστό, φίλο ή συγγενή που να ξέρει τον Δ/ντή, τον Συντονιστή ή τον «καταχωρητή»
Υπαρχει καποιο νεοτερο απο το μετωπο;