*

Αποστολέας Θέμα: Συμβουλές για ιδιαίτερα μαθήματα (Φιλολογικά)  (Αναγνώστηκε 343769 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος monogramma

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
    • Μαθησιακές Δυσκολίες και Σχολική Ψυχολογία
Απ: Συμβουλές για ιδιαίτερα μαθήματα (Φιλολογικά)
« Απάντηση #700 στις: Ιουνίου 28, 2012, 08:32:49 am »
Δε συμφωνώ με αυτό που γράφεις. Οι καθηγητές καταστρέφουν μια γενιά? Δυστυχώς έτσι είναι το σύστημα, είτε σου αρέσει είτε όχι. Τα παιδιά μπαίνουν στα Πανεπιστήμια μέσω των άθλιων (κατα την ταπεινή μου γνώμη) Πανελληνίων. Για να περάσουν όπου αυτά θέλουν χρειάζονται τη βοήθεια ενός καθηγητή και το πιο βασικό: αρκετό διάβασμα μόνα τους. Τί να κάνουμε? Μακάρι να μην υπήρχαν εξετάσεις, ιδιαίτερα και άγχος.

Αλλά hellooooo..ζούμε σε ένα καπιταλιστικό σύστημα! Τα πάντα δυστυχώς πουλιούνται και αγοράζονται..η ανθρώπινη αξία έμεινε κάπου παραπεταμένη, μαζί και η πραγματική παιδεία. Όλα στο σχολείο έχουν γίνει ένας Γολγοθάς: "να βγει η ύλη", "να παμε καλα στις εξετασεις" κτλ κτλ. Κι αυτό νομίζεις είναι τυχαίο? I don't think so!!! Κι εσύ για να καταλάβω, τί κάνεις? Κάθεσαι σπιτι σου με σταυρωμένα τα χέρια και λες: "όχι, δε θα κάνω ιδιαίτερο και ας με παίρνουν τηλέφωνα! Θα σώσω μια γενιά!!"  Πλάκα μου κάνεις?  ;D ;D ;D

Οι Πανελλήνιες χρειάζονται πάνω από όλα σταθερό και μη αγχωτικό πρόγραμμα. Για να σε δω να πιάνεις το Άγνωστο, τα Λατινικά και την έκθεση από Σεπτέμβρη!!!
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 28, 2012, 08:41:06 am από monogramma »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:34:00 »

nickitol

• Επισκέπτης
« Απάντηση #701 στις: Ιουνίου 28, 2012, 10:34:19 am »
Δεν ειναι απαραιτητο να συμφωνουμε.
Κατα δευτερον, δεν μπορει  το "καπιταλιστικο συστημα" δικην "κακουργας κενωνιας" να αποτελει το μονιμο αλλοθι σε οποιαδηποτε δραστηριοτητα μας.
Κατα τριτον, "ετσι ειναι το συστημα ", μπορει για σενα να οριοθετει το σημειο που καθε προσπαθεια αλαγης ειναι ματαιη, για μενα ομως οχι.
Κατα τεταρτον αφου "ταπαντα δυστυχως πουλιουνται και αγοραζονται..." γιατι επιμενεις σε αυτο το οποιο χαρακτηριζεις δυστυχια?
Τελος, ο ορος σωστος εκπαιδευτικος ειναι συνισταμενη πολλων συνιστωσων, οπως και του παιδαγωγου,  η ελλειψη της οποιας προσδιοριζει αλλου ειδους επαγγελμαυικη δραστηριοτητα, παντως οχι του ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ.

Και επειδη τιποτα δεν ειναι τυχαιο, σιγουρα το οτι φτασαμε εως εδω δεν εγινε στη  τυχη.
Λυπαμαι αλλα η απαντηση σου δεν συναδει με εκπαιδευτικου και τετοιοι τροποι σκεψης λειτουργουν σαν πολλαπλασιαστες της εξαθλιωσης της χωρας σε επιπεδο λαου.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 28, 2012, 11:16:35 pm από nickitol »

Αποσυνδεδεμένος marikaki

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • χάος
    • Προφίλ
« Απάντηση #702 στις: Ιουνίου 28, 2012, 10:46:47 am »
Ζω σε επαρχία. θα γίνουν σε κάποια μαθήματα γκρουπάκια. Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #703 στις: Ιουνίου 28, 2012, 10:56:11 am »
nickitol
Δε νομίζω ότι ξέρεις τη σκέψη τη δική μου ή του καθενος εδώ μέσα για να μας κρίνεις ως εκπαιδευτικούς/παιδαγωγούς.  Εν πάσει περιπτώσει, ας μείνει το θέμα εδώ μιας και δε νομιζω πως ανήκει σε αυτή την ενότητα: "Συμβουλές για ιδιαίτερα".  Αν θες ξεκίνα μια καινούρια με τίτλο: "Ο σωστός παιδαγωγός"

« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 28, 2012, 11:17:47 am από newseditor »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 18:34:00 »

Αποσυνδεδεμένος νανα

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #704 στις: Ιουνίου 28, 2012, 11:04:20 am »
nickitol
νομιζω πως υπερβαλεις λιγο...ο εκπαιδευτικος μπορει να προσφερει και να βοηθησει το παιδι και μεσω του ιδιαιτερου με αψογο τροπο αν βεβαια εχει τη διαθεση και την ικανοτητα,το γεγονος οτι πληρωνεται δε σημαινει οτι δε συνεισφερει,ή οτι το βλεπει καθαρα υλιστικα..σαφως και θα εχει το ρολο του παιδαγωγου αλλωστε ΑΥΤΟΣ ειναι ο ΠΡΩΤΟΣ του ρολος,ομως ζουμε σε μια πραγματικοτητα και οφειλουμε στον εαυτο μας να κανουμε ο,τι καλυτερο για να ανταπεξελθουμε,δε θεωρω οτι τα ιδιαιτερα ειναι καταστρεπτικα και επιζημια και εξυπηρετουν στην εμπορευματοποιηση της εκπαιδευσης ή την εκμεταλλευση του μαθητη..δεν υφιστανται μονο στην ελλαδα αλλωστε.και απο τη στιγμη που δεν μπορουμε να ασκησουμε το επαγγελμα μας με διαφορετικο τροπο για του χψ λογους μπορει ο καθενας να αδραττει τις ευκαιριες που του παρουσιαζονται κι ας ειναι εκτος της καθιερωμενης ταξης και να ευνοησει και τον εαυτο του και τους μαθητες του...
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 28, 2012, 11:17:17 am από newseditor »

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #705 στις: Ιουνίου 28, 2012, 03:56:41 pm »
Angel1ca ναι, συνήθως έτσι γίνεται  ;D ;D Επίσης, δεν κάνουν όλα τα μαθήματα της κατεύθυνσης το καλοκαίρι, παρά μόνο όσα χρειάζονται να προχωρήσουν ώστε να υπάρχει μια αβάντα μέσα στη χρονιά: Λατινικά, Άρχαία και Έκθεση. Η Ιστορία βγαίνει άνετα μέσα στη χρονιά όπως και η Λογοτεχνία.

Στην Κεφαλλονιά είναι η αγαπημένη μου καθηγήτρια, την οποία την είχα φιλόλογο στο Γυμνάσιο και μου έκανε ιδιαίτερα στη Γ Λυκείου πριν χρόνια. Έχει ελάχιστα παιδιά στα ιδιαίτερα και κάνει προετοιμασία μόνο για τις Πανελλήνιες. Τις προάλλες που είχα μερικές απορίες για Έκθεση 'Α Λυκείου μιλήσαμε στη τηλ. και μου είπε ότι έχει ένα και μοναδικό παιδί σε αυτη την ηλικία με το οποίο όμως δε δουλεύουν τα μαθήματα της τάξης του αλλά είχαν ξεκινήσει προετοιμασία για Αρχαία και Έκθεση Γ' Λυκείου, γιατί το παιδί στοχεύει σε υψηλόβαθμη σχολή. Μου έκανε τόση εντύπωση! Κι όμως το βρήκα πολύ φρόνιμο. Αν τότε το ήξερα κι εγω ότι γινεται κάτι τέτοιο θα της το είχα ζητήσει κι εγώ.

Αποσυνδεδεμένος tinkerbel!

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #706 στις: Ιουνίου 28, 2012, 04:03:44 pm »
Πάντως εγώ όταν ήμουν μαθήτρια Nickitol, στα καλοκαιρινά μαθήματα είχα κάνει μια χαρά φίλους, και μάλιστα βγαίναμε και μαζί το απόγευμα, ενώ οι περισσότεροι συμμαθητές μου ήταν διακοπές κι εγώ θα έμενα Αθήνα (για άλλους λόγους και όχι για τα μαθήματα).Περνούσα πολύ καλύτερα πηγαίνοντας στο φροντιστήριο, παρά με την παραμονή μου στο σπίτι.Επιπλέον δεν δυσκολεύτηκα τόσο μέσα στη χρονιά.Δεν θα καταδίκαζα σε καμία περίπτωση τα καλοκαιρινά μαθήματα, ούτε και αυτούς που τα κάνουν.
Ως καθηγήτρια πλέον, έχω συγκεκριμένες περιπτώσεις μαθητών που κάνουν αντί για 3 ώρες , 2 ώρες την εβδομάδα μέσα στο χειμώνα, ώστε να μην κουράζονται τόσο μέσα στο σχολικό έτος.Συμπληρώνουμε λοιπόν με θερινά μαθήματα, κατά τα οποία οι επιδόσεις τους, η αφοσίωσή τους και η όρεξή τους για μάθηση παρατηρώ πως είναι κατά πολύ βελτιωμένες, επειδή δεν έχουν και τις τόσες άλλες δραστηριότητες που τους φορτώνουν το πρόγραμμα μέσα στο χειμώνα.Καθώς και άλλους που επειδή θέλουν να δώσουν εξετάσεις για την απόκτηση κάποιου πιστοποιητικού νωρίτερα, πχ Δεκέμβρη και να έχουν ξεμπερδέψει με το επιπλέον διάβασμα της ξένης γλώσσας στο δεύτερο τετράμηνο, ζητούν να κάνουν μαθήματα το καλοκαίρι.Σαφώς και σταματάμε για ένα μήνα ώστε να πάνε διακοπές και να ανακτήσουν δυνάμεις.
Εν τέλει η άποψή μου είναι πως δεν μπορεί κανείς να καταδικάζει χωρίς να γνωρίζει όλες τις παραμέτρους.Επίσης προσωπικά με ενοχλεί ο τόνος σου στα μηνύματα.Διοχετεύεις τόσο πολύ θυμό, σε άτομα που δεν γνωρίζεις ούτε τι προσφέρουν ούτε πως σκέφτονται.
Μυστικά για έναν ονειρεμένο γάμο! http://projectgamos.gr/

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #707 στις: Ιουνίου 28, 2012, 04:30:11 pm »
Παρακαλώ πολύ, όχι προσωπικές αντιπαραθέσεις και παράκληση να μείνουμε στο θέμα μας και μόνο.
Μηνύματα που δεν έχουν σχέση με το θέμα θα διαγράφονται.

Ευχαριστούμε για τη κατανόηση,
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος dora_thess

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #708 στις: Ιουνίου 28, 2012, 04:52:37 pm »
Καλησπέρα,αύριο έχω μια συνάντηση με 2 κοπέλες,παλαιές αποφοίτους του 95....με το σύστημα δεσμών...οι οποίες ενδιαφέρονται να ξαναδώσουν πανελλήνιες :o!!!!!

Ενδιαφέρονται για 7 ώρες την εβδομάδα,εκτός ιστορίας....στην οποία θα προετοιμαστούν μόνες τους κ χρειάζονται απλά καθοδήγηση,ίσως ειναι λίγες αλλα καταλαβαινω οτι τοσο προσωπικό χρονο διαθέτουν  κ η αμοιβή που διαθέτουν είναι 400ε μηνιαίως κ οι δύο μαζί!!!Ενδιαφέρονται να ξεκινήσουν αμεσα την αλλη εβδομαδα!!! ???

Τι θα κάνατε στη θέση μου ?θα το αναλαμβάνατε,πώς σας φαίνονται οι  ωρες κ τα χρήματα?Σκέφτομαι οτι λόγω μεγάλης αποχης απτο διάβασμα θα εχουν πολλα κενα οποτε λέω να τους προτεινω τωρα να ξεκινησουν με εντατικα μαθηματα γραμματικης συντακτικου στα αρχαια με παράλληλη θεματογραφια,λατινικα(γραμ-συντακτ-μεταφρ) εκθεση κ ισως κ γνωστό!!!Για κείμενα κ ιστορία κ εντατικά γνωστό προτεινω απο Σεπτεμβρη!ποια η γνωμη σας? :) ;)

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #709 στις: Ιουνίου 28, 2012, 05:57:54 pm »
Γεια σου Δώρα!

Τα χρήματα είναι όντως λίγα γιατί είναι δύο άτομα, αλλά οι καιροί είναι δύσκολοι. Αν είχα ώρες διαθέσιμες στο πρόγραμμά μου θα το αναλάμβανα. Αν είχα φουλ πρόγραμμα θα το άφηνα πιστεύω. It's up to you  ;)
 Ιστορία πιστεύω πως δε χρειάζεται από το καλοκαίρι. Αυτό που πρέπει να κάνουν είναι να μάθουν (δυστυχώς) παπαγαλία την ύλη και διαθέτοντας 1-1.5 ώρα την εβδομάδα μπορείτε από Σεπτέμβρη να κάνετε πηγές. Αυτές οι ώρες πραγματικά είναι αρκετές για την Ιστορία.

Κατά τα άλλα χρειάζεται σίγουρα να κάνετε 2 ώρες Άγνωστο και 2 Λατινικά. Ίσως να κάνετε 1 ώρα Έκθεση (αφού θα έχετε 7 στο σύνολο) γιατί είναι και μεγάλες, έχουν βγάλει φαντάζομαι μια σχολή, οπότε θα έχουν ένα μπούσουλα. Μετά 1 ώρα Ιστορία και 1 Λογοτεχνία..δε βγαίνει αλλιώς νομίζω! Καλό θα ήταν να είχατε άλλη μια ώρα διαθέσιμη αλλά αν το έχουν πάρει σοβαρά, θα κάνουν αρκετή δουλειά και μόνες τους.

Για αρχή εγώ θα εκανα μια πολύ καλή επανάληψη στο Συντακτικό και στη Γραμματική Αρχαίων και Λατινικών και μετά θα έμπαινα στο ψητό.

Ελπίζω να βοήθησα  ;D ;D

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #710 στις: Ιουνίου 28, 2012, 06:12:18 pm »
Γεια σου Monogramma!! :)

Κάπως ετσι σκεφτομαι κιεγω οτι οι καιροι ειναι πολυ δυσκολο κ δεν υπάρχει περιθώριο για πολλες επιλογες,οποτε χρειαζεται καποιος συμβιβασμος  κ απο μας,εγω προσωπικα αυατο το διαστημα εχω χρονο οποτε σκεφτομαι οτι δεν με πιεζει κατι αρα να το αναλαβω!!!Σχετικα με την ιστορια στο τηλ που ειπε η μια κοπελα που μιλησα οτι θα ασχοληθον μονες τους,οποτε λεω να προτεινω να μοιρασουμε τις ωρες για τα καλοκαιρινα μαθηματα 2 λατινικα.καθως πρεπει να καλυφθει η υλη της β λυκειου .2 εκθεση κ 3 αρχαια γραμμ-συντακτ -θεματογρα κ ισως αναλογα κ με την προοδο λιγο γνωστο κ τα υπολοιπα απο Σεπτεμβρη!!!

Αυριο θα συναντηθουμε κ θα εχω νεοτερα!! ;)

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #711 στις: Ιουνίου 28, 2012, 06:19:21 pm »
Πάντως μεγαλη αποφαση να θελουν να δωσουν ξανα πανελληνιες...μετα απο 17 χρονια!!!!! :-[ κ δεν θα γνωριζουν κ πολλα απτο νεο συστημα!!!!! :-[
πρεπει να το  παρουν και οι ιδιες πολυ ζεστα....γιατι οι 7 ωρες μαθηματος δεν ειναι ιδιαιτερα πολλες...στα  φροντηστηρια ειναι οι διπλασιες...αλλα τοσο διαθετουν κατανοητο!!! ::)

Αλλα θα τις το επισημανω...γιατι χρειαζεται μια καλη συνεργασια για ενα σωστο αποτελεσμα!!! :)

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #712 στις: Ιουνίου 28, 2012, 08:24:00 pm »
Ναι είναι μεγάλη απόφαση  ::)
Σου έχουν προσδιορίσει πού θέλουν να περάσουν?

Καλό μου φαίνεται το μοίρασμα των ωρών για το καλοκαίρι, επίσης είναι καλό που ξεκινάτε νωρίς.
Ιστορία ας ασχοληθούν μόνες τους, αλλά πρεπει να πάρουν πολύ σοβαρά τις πηγές και να το μαθουν παπαγαλία αλλιώς θα χάσουν μονάδες στις Πανελλήνιες. Δυστυχώς αυτό συμβαίνει με το μάθημα αυτό..

Καλή επιτυχία  ;D ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #713 στις: Ιουνίου 28, 2012, 09:03:14 pm »
Στη 1η συναντηση dora  ως 1ο μαθημα: εμψυχωση, μεθοδικοτητα, συστημα, οργανωση, συγκεντρωση ειναι οι βασεις της επιτυχιας. Ειμαι κατα του εξαντλητικου διαβασματος. Ειμαι υπερ του λιγο αλλα σωστα και σταθερα.
Τα χρήματα ειναι "καλά". Προσωπικά βαλε ως στόχο σου την επιτυχία των κοριτσιών. Καλη δύναμη και απο μένα.
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182667
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 671
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144