0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλησπέρα! Σε καλό μαθητή που φέτος θα πάει Α λυκείου, εκτός απο ασκήσεις συντακτικού και γραμματικής ( κυρίως χρησιμοποιώ τα βιβλία των Πασχαλιδη και Μπιλλα αντίστοιχα), σκέφτομαι να αρχίσω να δουλεύω και άγνωστα κείμενα, χαμηλής δυσκολίας, περισσότερο για εξοικείωση και εξάσκηση. Το βρίσκετε καλή ως ιδέα; Έχετε να προτείνετε κάποιο βιβλίο;Ευχαριστώ!!
Καλησπέρα σας! Ποια βοηθήματα χρησιμοποιείτε στην ιστορία κατεύθυνσης;
Γεια σας! Πρόκειται να ξεκινήσω το πρώτο μου ιδιαίτερο σε ένα κοριτσάκι τρίτης γυμνασίου. Πληροφορήθηκα πως έχει καλές βάσεις. Πώς μου προτείνετε να ξεκινήσω; Με μια επανάληψη σε γραμματική αρχαίων για να δω το επίπεδό της; Θα πρέπει να κάνουμε και τα κείμενα αναλυτικά στα Αρχαία; Θα ήθελα κάποιες συμβουλές. Όπως και για τη Γλώσσα και Ελένη.
Καλησπέρα! Χρησιμοποιώ το βοήθημα " Θέματα Νεοελληνικής Ιστορίας Γ Λυκείου Θεωρητικής κατεύθυνσης, Κατερίνα Πάπαρη, εκδόσεις Σαββάλα" συνδυαστικά με το δίτομο των εκδόσεων Ξιφαρά " Πιθανά θέματα για τις πανελλήνιες εξετάσεις" του Δ. Ξιφαρά.
Ευχαριστώ πάρα πολύ! Θα διδάξω πρώτη φορά ιστορία κατευθύνσης και γι'αυτό ψάχνω αξιόλογα βιβλία. Επίσης, πολύ καλό βοήθημα με πηγές είναι το θεματολόγιο πηγών από εκδόσεις Μπαχαράκη.
Συνάδελφοι, καλημέρα σας. Θα ήθελα τη βοήθειά σας. Πριν δέκα χρόνια έκανα κάποια ιδιαίτερα και είχα τους μαθητές μου. Έπειτα όμως παντρεύτηκα, απόκτησα δυο παιδιά και άφησα τα μαθήματα γιατί δεν ήμουν και πολύ ευχαριστημένη, τα παιδιά μου με χρειάζονταν, αφιέρωσα όσο χρόνο μου περίσσευε στον ασεπ και τώρα που έχω περισσότερο χρόνο είμαι μια φιλόλογος 40 ετών επιτυχούσα του ασεπ αλλά χωρίς δουλειά. Το πρόβλημά μου είναι ότι, έχοντας πια χαθεί απο το κύκλωμα, δεν μπορώ να βρω ούτε ένα ιδιαίτερο. Έχω μοιράσει καρτελάκια σε όλους τους γνωστούς και φίλους αλλά δεν γίνεται τίποτα. Τις αγγελίες σε εφημερίδα τις φοβάμαι λίγο γιατί πλέον δεν ξέρεις σε τι σπίτι μπαίνεις. Πιστεύω πως εάν γίνει η αρχή θα μπορέσω να μπω και πάλι στο κύκλωμα. Έχετε να μου προτείνετε κάποιον άλλο τρόπο για να μπορέσω να κάνω πάλι μια αρχή;