*

Αποστολέας Θέμα: μη λειτουργεία τμηματων νηπιων στους παιδικούς  (Αναγνώστηκε 8698 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος sophie

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • 2009...ζώντας με την...Commedia Dell' Arte!!!
    • Προφίλ
Απ: μη λειτουργεία τμηματων νηπιων στους παιδικούς
« Απάντηση #14 στις: Ιουνίου 01, 2008, 11:04:38 pm »
Ανοίγουμε μεγάλο θέμα τώρα kathyk... :(
Εγώ φέτος τον έστειλα για να εγκλιματιστεί, να καταλάβει λίγο το νόημα του σχολείου και μετάνιωσα την ώρα και την στιγμή!!!!  :(
Τι να σου λέω...όλη μέρα τουβλάκια, πλαστελίνες κι ελεύθερο παιχνίδι...α! και τιμωρίες!!! Ο μικρός όταν παίζει "το σχολείο" παίζει τιμωρία και τίποτε άλλο. Μας έβαλε να τους πάρουμε "βιβλία προγραφής" (ξέρεις αυτά τα παλιολιθικά που συνεχίζεις διακεκομμένες γραμμμές χωρίς λόγο και αιτία), έχει φαγωθεί να τα εξασκεί (όταν δεν παίζουν, δηλαδή το τελευταίο μισάωρο πριν φύγουν... :P) να ζωγραφίζουν προσχέδια και "μην τολμήσουν να βγουν από το περιθώριο", μου έκανε "παρατήρηση" ( ;D) γιατί όταν πρωτοξεκίνησε το σχολείο (δεν ήταν ακόμα 3,5 ο μικρός) δεν ήξερε να χειρίζεται καλά το ψαλίδι....και...και...και...τι να πρωτοθυμηθώ... ::)

ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:44:52 »

Αποσυνδεδεμένος kathyk

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Ιουνίου 01, 2008, 11:13:29 pm »
μου έκανε "παρατήρηση" ( ;D) γιατί όταν πρωτοξεκίνησε το σχολείο (δεν ήταν ακόμα 3,5 ο μικρός) δεν ήξερε να χειρίζεται καλά το ψαλίδι....και...και...και...τι να πρωτοθυμηθώ... ::)

σου εκανε παρατήρηση;; ποιος; η βρεφονηπιοκόμος; και καλά.. πες ότι θελει να μαθουν τα παιδια. δεν υπαρχει καμια ενημερωση βρε παιδια; ακόμα με το συστημα το παλαιοληθικο δουλευουν;

Αποσυνδεδεμένος sophie

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Ιουνίου 01, 2008, 11:30:38 pm »
Δεν υπάρχει έλεγχος κανένας στο τι κάνουν και πως...Εντάξει, τώρα εμένα η "παρατήρηση" (και να 'ταν μόνο μία...) έγινε γιατί με το ξεκίνημα με έπιασε να μου πει πώς πρέπει να διαβάζω το παραμύθι στο σπίτι και όταν τη διέκοψα και της είπα "δεν χρειάζεται να μου εξηγήσετε, είμαι του χώρου"...άρχισε το πανηγύρι... ;D (έπεσα σε περίπτωση κομπλεξαρισμένης με τις νηπιαγωγούς και γι' αυτό και δεν ξανασχολήθηκα μαζί της!)
Απλά χαράμισα ένα χρόνο από τη ζωή του παιδιού μου και αυτό που με κάνει και σκάω είναι ότι ήταν ο πρώτος του χρόνος στην σχολική πραγματικότητα και ήθελα να έχει άλλες παραστάσεις και να έχει αποκομίσει πολλά περισσότερα από το "όποιου του πέσει το ποτήρι κάθεται όλη μέρα στην καρέκλα..."... :P ::) >:(
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος kathyk

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Ιουνίου 01, 2008, 11:35:07 pm »
"όποιου του πέσει το ποτήρι κάθεται όλη μέρα στην καρέκλα..."... :P ::) >:(

πω πω ! και ενιωθα και αυστηρη με τα παιδιά μερικες φορες! τωρα ξερω ότι μια χαρα είμαι! :D
μη το σκεφτεσαι ετσι παντως, τουλαχιστον αν πανε καλα τα πραγματα του χρονου θα εντυπωσιαστει ο μικρος απο τις θετικες αλλαγες

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:44:52 »

Αποσυνδεδεμένος RETA.

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Ιουνίου 01, 2008, 11:38:07 pm »
Εμένα πάλι το δικό μου το παιδί (3 χρ)μ μου έλεγε εχθές, πως την κυνηγάει συνέχεια ένα αγόρι για να τη δείρει..Της λέω κι εγώ λοιπόν, γιατί δεν το λες στη δασκάλα σου; και μου απαντάει, εντελώς φυσιολογικά, της το λέω και μου λέει πως θα τον μαλώσει, μόλις κλείσει το τηλέφωνο... ::) ::)
 Δεν έχει περάσει στιγμή, που να μη μιλάει στο τηλέφωνο..Ή δεν θα είναι εκεί, όταν θα πάω να πάρω τη μικρή ή θα μιλάει στο τηλέφωνο... ::)
ΠΕ 60

Αποσυνδεδεμένος sophie

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Ιουνίου 01, 2008, 11:42:34 pm »
Ξέρεις τι αποχαιρετιστήριο δώρο θα της πάρεις...Δωρεάν χρόνο ομιλίας!!!! ;D ;D ;D (μόνο να βρεις σε ποια εταιρία έχει σύνδεση... :P)
ΠΕ60

Συνδεδεμένος apri

• Ιστορικό μέλος
  • Dum spiro, spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Ιουνίου 01, 2008, 11:44:53 pm »
αυτή τη χρονιά δεν θα λειρουργήσουν τμηματα νηπιαγωγιων  στους παιδικούς σταθμούς. τελικά όμως που θα πανε όλα αυτα τα παιδιά; και 2ον.. εννοεί και γαι προνηπια;

Όταν είχε βγει η οδηγία για τις προεγγραφές των νηπίων είχα ρωτήσει τη δασκάλα του μικρού μου παιδιού (τον στέλνω στον παιδικό σταθμό του δήμου) αν θα δέχονται κι εκεί εγγραφές νηπίων (καθώς το χαρτί είχε τοιχοκολληθεί και στον παιδικό σταθμό) και μου είχε πει ότι "όχι, απαγορεύεται να δημιουργηθούν τάξεις νηπίων στους παιδικούς σταθμούς...θα πρέπει να προσληφθούν νηπιαγωγοί και οι νηπιαγωγοί δε θέλουν να δουλέψουν στούς δήμους, το θεωρούν υποτιμητικό!"   8) (εγώ πάλι γιατί όταν ήμουν άνεργη έκανα "κρα" μπας και ανοίξει καμιά θέση στο δήμο?... ::))
Κι έχω την εξής απορία : για τα προνήπια δεν επιβάλλεται να υπάρχουν νηπιαγωγοί? Γιατί οι παιδικοί σταθμοί της περιοχής μου είναι επανδρωμένοι με βρεφονηπιοκόμους και όταν προκηρύσσεται θέση νηπιαγωγού αυτή εκτελεί χρέη προϊσταμένης του σταθμού (εδώ τουλάχιστον) και δεν μπαίνει στην τάξη.

Στον Οργανισμό Εργατικής Εστίας ξέρω ότι προκηρύχθηκαν θέσεις νηπιαγωγών σε όλη την Ελλάδα, τις οποίες και προσέλαβαν φέτος, ακριβώς για να λειτουργήσουν τμήματα νηπιαγωγείων. Άρα, η δικαιολογία που λέει η κυρία δεν ισχύει. Τι θα γίνουν τόσα παιδιά; Θα γυρνάνε με τα καρεκλάκια τους στις γειτονιές;
......τα φτερά άπλωσε πλέρια, άκρη ο κόσμος δεν έχει,
είναι πι' όμορφοι οι άγνωστοι πάντα γιαλοί.... (Κ. Χατζόπουλος)

Αποσυνδεδεμένος RETA.

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Ιουνίου 01, 2008, 11:49:57 pm »

Ξέρεις τι αποχαιρετιστήριο δώρο θα της πάρεις...Δωρεάν χρόνο ομιλίας!!!! ;D ;D ;D (μόνο να βρεις σε ποια εταιρία έχει σύνδεση... :P)

Ναι....και δεν το κλείνει..Αλλά λέει σε αυτόν-ή που μιλάει...μισό λεπτό, για να μου απαντήσει σε κάτι που ρώτησα...........!!!!!!!! :-XΖητάω και συγνώμη κιόλας που τη διακόπτω!!!

Και η μουσική.. στάνταρ από ραδιόφωνο...!Η μικρή θα μάθει όλα τα σουξέ της εποχής!!! ::) ??? :-X
ΠΕ 60

Αποσυνδεδεμένος sophie

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Ιουνίου 01, 2008, 11:50:48 pm »
Εγώ πάντως στο δήμο δεν το ξαναστέλνω! :P
Παρόλο που ήμουν ανέκαθεν εναντίον των ιδιωτικών (λόγω του ότι τα έχω ζήσει από μέσα...), από την στιγμή που θέση για προνήπια δεν υπάρχει σε δημόσιο νηπιαγωγείο της περιοχής μου, κι αφού ξέμεινα κι εγώ (εννοώ δεν πήρα τοποθέτηση για να ξέρω πού θα είμαι και να τον πάρω μαζί μου), αναγκαστικά θα στραφώ στο ιδιωτικό... :( (ε, ρε...κράτος πρόνοιας!!!!!! :P >:( >:( >:()
ΠΕ60

Συνδεδεμένος apri

• Ιστορικό μέλος
  • Dum spiro, spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Ιουνίου 02, 2008, 12:07:49 am »
Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, θα πετάξουν όλα τα προνήπια στους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς, για να χωρέσουν όλα τα νήπια στα δημόσια νηπιαγωγεία; Ωραίες λύσεις...
......τα φτερά άπλωσε πλέρια, άκρη ο κόσμος δεν έχει,
είναι πι' όμορφοι οι άγνωστοι πάντα γιαλοί.... (Κ. Χατζόπουλος)

Αποσυνδεδεμένος sophie

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Ιουνίου 02, 2008, 12:09:25 am »
Τι θα γίνουν τόσα παιδιά; Θα γυρνάνε με τα καρεκλάκια τους στις γειτονιές;

Ωραία εικόνα αυτή apri... ;D
Από την άλλη αν είναι να κρίνω με βάση το πώς είναι τα κτίρια που στεγάζονται οι παιδικοί σταθμοί των δήμων...καλύτερα "...το καρεκλάκι σου στον ώμο για το δρόμο, για το δρόμο!!!" ;D
Τουλάχιστον δε θα χώνονται τα παιδιά στις υπόγες και δε θα κινδυνεύουν να τους πέσει κανένας σοβάς στο κεφάλι! :P
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος sophie

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Ιουνίου 02, 2008, 12:10:45 am »
Δηλαδή, αν κατάλαβα καλά, θα πετάξουν όλα τα προνήπια στους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς, για να χωρέσουν όλα τα νήπια στα δημόσια νηπιαγωγεία; Ωραίες λύσεις...
Έχει ήδη γίνει αυτό!  ::) Φέτος στην περιοχή μου ζήτημα αν υπήρχαν δέκα προνήπια σε δημόσια νηπιαγωγεία (κι αυτά με κλήρωση φυσικά!)
ΠΕ60

Αποσυνδεδεμένος aggeliki22

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση - Π60
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Ιουνίου 02, 2008, 08:00:29 pm »
Συγνώμη παιδιά, αλλά δε μου το ανοίγει το αρχείο για να δω μόνη μου. Είναι σιγουρο αυτό; Γιατί η διευθύντρια στον παιδικό που δουλεύω, έχει ήδη ενημερώσει τους γονείς οτι απο του χρόνου θα λειτουργεί ξανά τμήμα νηπιαγωγείου. Που μακάρι δηλαδή να μη λειτουργήσει, μπας και γλιτώσουν κι αυτά τα λίγα παιδιά που έχουν σκοπό να μείνουν εκεί και την επόμενη χρονιά. ΑΚ νηπιαγωγέ και σε μας τα ίδια συμβαίνουν. Μόνο που απαγορεύεται επίσης να τραγουδάμε/ μιλάμε/ γελάμε/ χορεύουμε/ τρέχουμε/ περπατάμε μέσα στην τάξη.  :-\  :-X Και μισθολογικά μια απο τα ίδια. Εξάωρο (υπογράφουμε για πεντάωρο) οπότε κατρακυλάει ο μισθός.  >:( Τελικά παντού χάλια μαύρα. Απο του χρόνου δε νομίζω να ξαναδουλέψω σε παιδικό, τουλάχιστον όχι αν δε διασφαλίσω κάποια πράγματα για το τι θα κάνω μέσα στην τάξη πρώτα (χαχαχαχα, και μετά ξύπνησα!  :P )
it's better to die upon your feet than to live upon your knees

Αποσυνδεδεμένος dimitra68

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
Απ: μη λειτουργία τμηματων νηπιων στους παιδικούς
« Απάντηση #27 στις: Ιουνίου 02, 2008, 08:50:44 pm »
"Δε συμφωνώ με αυτά που λες αλλά θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμά σου ελεύθερα να λες ό,τι πιστεύεις"

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182631
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 653
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)