PDE - Η κοινότητα των εκπαιδευτικών
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
ή
Νέα
Μόνιμοι
Τοποθετήσεις
Μεταθέσεις
Αποσπάσεις
Μετατάξεις
Παραιτήσεις
Αναθέσεις-Ωράριο
Οικονομικά
Άδειες
Αναπληρωτές
Διορισμοί
Προσλήψεις
ΑΣΕΠ
ΠΔΣ
Δελτία Τύπου
Σχολική ζώνη
Επιμόρφωση - Μετεκπαίδευση
Μεταπτυχιακά προγράμματα
Σεμινάρια - Επιμορφώσεις
Ημερίδες - Συνέδρια
Πιστοποιήσεις
Απεργίες-Κινητοποιήσεις
TV
Ιδιωτική Εκπαίδευση
Forum
Ημερολόγιο
Links
Σύνδεση
Λήψεις αρχείων
Αναζήτηση
Στατιστικά
Προσθήκη αρχείου
Τράπεζα Θεμάτων
TV
Follow @PDE_GR
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Forum
Μετά τον διορισμό / την πρόσληψη
Σχολική ζώνη
(Συντονιστές:
Χριστίνα
,
MARKOS
,
nikolopol
)
Τελευταία νέα
Πρόσκληση για απόσπαση εκπαιδευτικών Αβάθμιας και Β'βάθμιας σε φορείς του ΥΠΑΙΘΑ και από ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΔΕ και ΠΥΣΠΕ/ ΠΥΣΠΕ, σε δομές Ε.Α.Ε., ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ., Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία
Έκδοση υπουργικής απόφασης μεταθέσεων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σχολικού έτους 2024-2025
Προσλήψεις 31 εκπαιδευτικών Ββάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης
Μεταθέσεις Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Γενική Εκπαίδευση και την Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση
Μεταθέσεις εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Γενικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής έτους 2025
« προηγούμενο
επόμενο »
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
2
Κάτω
Αποστολέας
Θέμα: (Αναγνώστηκε 10202 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
X.K.
Πλήρες μέλος
Φύλο:
I love English ΠΕ 06
(Χωρίς τίτλο)
«
στις:
Ιουνίου 01, 2008, 01:27:24 am »
Tweet
Καλησπερα,εχω μια απορια και θα ηθελα λιγη βοηθεια:Ειμαι ωρομισθια σε πρωινο δημοτικο απο 15/2.Πρεπει να γραφω τι διδασκω στο βιβλιο υλης;Γιατι εγω αυτο το βιβλιο ουτε ζωγραφιστο δεν το εχω δει ως τωρα.Και ειναι 1 ανα ταξη,η 1 ανα σχολειο;Ευχαριστω εκ των προτερων..
«
Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 02, 2008, 10:04:48 am από Lenazagor
»
Καταγράφηκε
Take me to the magic of the moment
on a glory night
where the children of tomorrow dream away
in the wind of change...
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
Απ:
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 16:29:13 »
leti77
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
Λατρεύω την εκπαίδευση ΠΕ 06
Απ:
«
Απάντηση #1 στις:
Ιουνίου 01, 2008, 07:07:41 pm »
Το βιβλιο υλης ειναι ενα ανα ταξη απο οσο ξερω ....
Καταγράφηκε
You only live twice,οr so it seems,one life for yourself and one for your dreams....
pe06
Έμπειρο μέλος
"Η διδασκαλία σπάνια ταυτίζεται με τη μάθηση..."
Απ:
«
Απάντηση #2 στις:
Ιουνίου 02, 2008, 07:48:56 am »
Καλημέρα!
3 χρονιές ωρομίσθια & αναπληρώτρια στο Δημοτικό, ποτέ δεν έγραψε σε βιβλίο ύλης. Δεν το έχω δει καν! Δεν υπάρχει? Ήταν ελαστικοί οι διευθυντές και δεν το απαιτούσαν? Δεν ξέρω να σου πω, αλλά για δημοτικό δεν έχω ακούσει τίποτε σχετικό.
Στη
Καταγράφηκε
Αγάπη
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
......της συννεφιάς ρηγόπουλο.....
Απ:
«
Απάντηση #3 στις:
Ιουνίου 02, 2008, 10:53:55 am »
Στη Δευτεροβάθμια μέχρι και στην ΠΔΣ υπάρχει βιβλίο ύλης σε κάθε τμήμα.
Καταγράφηκε
Δε θέλω του κισσού το πλάνο ψήλωμα,σε ξένα αναστηλώματα δεμένο.
Θέλω να είμαι ένα καλάμι,ένα χαμόκλαδο,μα όσο ανεβαίνω,μόνος ν' ανεβαίνω.
PDE ads
Ιστορικό μέλος
Λατρεύω την εκπαίδευση
Απ:
«
Δημοσιεύτηκε:
Σήμερα
στις 16:29:13 »
Marcus
Πλήρες μέλος
Απ:
«
Απάντηση #4 στις:
Ιουνίου 02, 2008, 01:13:26 pm »
Για τα Δημοτικά Σχολεία, το ΠΔ 201/98 δεν προβλέπει την τήρηση βιβλίου ύλης. Αντίθετα, για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση προβλέπεται, και πρέπει θεωρητικά να συμπληρώνεται καθημερινά. Σκοπός της τήρησης του συγκεκριμένου βιβλίου είναι κυρίως η διευκόλυνση των εξετάσεων - να φαίνεται δηλαδή η διδαχθείσα ύλη, ώστε να μην εξετασθούν μαθητές σε ύλη που δεν διδάχθηκαν αν λ.χ. το Σεπτέμβριο δεν είναι παρών ο καθηγητής που δίδασκε την προηγούμενη χρονιά. Επίσης, να είναι καλυμμένος ο καθηγητής, αν γίνει κάποια ένσταση για τα θέματα. Προφανώς, στο Δημοτικό δεν υπάρχει αυτή η ανάγκη.
Καταγράφηκε
vassilo
Πλήρες μέλος
Φύλο:
Απ:
«
Απάντηση #5 στις:
Ιουνίου 04, 2008, 04:40:55 pm »
Στο δημοτικό είχε έλθει ένα μέιλ τέτοιου τύπου πέρσι αλλά κανείς δεν το έκανε.
Δεν το ζήτησε κανείς π΄'ερσι και ούτε και εφέτος βλέπω να γίνεται κάτι τέτοιο.
Σε περίπτωση που ζητήσουν κάτι τέτοιο βλέπουμε .... αλλά μην άγχεσαι ούτε εμείς ούτε οι δάσκαλοι κρατούν.
Το μόνο που μας είπε σύμβουλος είναι αν κάνουμε κάτι εξτρα να κρατάμε αντίγραφο κάπου ώστε να μπορέσουμε να δικαιολογήσουμε γιατί δεν έχει βγει η ύλη π.χ. στην έκτη που δεν βγαίνει με τίποτε η ριμάδα....
Καταγράφηκε
To teach or not to teach?
X.K.
Πλήρες μέλος
Φύλο:
I love English ΠΕ 06
Απ:
«
Απάντηση #6 στις:
Ιουνίου 05, 2008, 12:30:49 am »
Καλησπερα,τελικα εκανα ερευνα..Ρωτησα μια δασκαλα μονιμη απο το σχολειο μου αν κρατανε βιβλιο υλης και μου ειπε οτι ειναι θεμα σχολικου συμβουλου και οτι ο δικος μας εκει ποτε δεν τους εχει ζητησει κατι τετοιο.Μια φιλη αναπληρωτρια ομως στην Κομοτηνη σε δημοτικο,μου ειπε οτι το ενημερωνει μετα απο καθε μαθημα!Τοσο διαφορετικα να ειναι τα πραγματα απο την Εδεσσα στην Κομοτηνη;
Καταγράφηκε
Take me to the magic of the moment
on a glory night
where the children of tomorrow dream away
in the wind of change...
leti77
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
Λατρεύω την εκπαίδευση ΠΕ 06
Απ:
«
Απάντηση #7 στις:
Ιουνίου 05, 2008, 05:01:46 pm »
Προφανω ειναι...οταν δουλευα ωρομισθια σε πρωινο δημοτικο ενημερωνα το βιβλιο υλης κανονικα μετα απο καθε μαθημα....
Καταγράφηκε
You only live twice,οr so it seems,one life for yourself and one for your dreams....
vassilo
Πλήρες μέλος
Φύλο:
Απ:
«
Απάντηση #8 στις:
Ιουνίου 07, 2008, 09:54:25 am »
Εμάς πάντως η σύμβουλος μας , μας είπε να προσθέτουμε και να αφαιρούμε ελεύθερα ότι θέλουμε φτάνει τα παιδιά να διδαχθούν τα γραμματικά στοιχείαπου έχει κάθε επίπεδο.
Η αλήθεια είναι πως ένας /μία συνεννοήσιμος/η σύμβουλος είναι ό,τι πιο σημαντικό.
Καταγράφηκε
To teach or not to teach?
Marcus
Πλήρες μέλος
Απ:
«
Απάντηση #9 στις:
Ιουνίου 07, 2008, 12:11:58 pm »
Συμφωνώ με αυτό που προαναφέρθηκε, ότι δηλαδή είναι ευχάριστο να συνεργάζεται κανείς με έναν καταρτισμένο και συνεννοήσιμο σύμβουλο.
Ωστόσο, και για να μην δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις, να επισημάνω πως ο ρόλος του συμβούλου είναι καθαρά υποστηρικτικός. Συμβουλεύει, αλλά δεν υπαγορεύει τι θα κάνουμε στην τάξη μας, για την οποία εξ άλλου την ευθύνη έχουμε εμείς. Σχετικά δε με τα γραφειοκρατικά ζητήματα του σχολείου είναι θεσμικά αναρμόδιος να κάνει υποδείξεις, παρά μόνο με την ιδιότητα ενός πιο έμπειρου συναδέλφου.
Καταγράφηκε
anneta
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
ΠΕ 86
Απ:
«
Απάντηση #10 στις:
Μαΐου 11, 2016, 09:15:24 pm »
Τα βιβλια υλης τα ελεγχει κανεις κ ποτε;;;; που χρησιμευει το κλεισιμο στο τελος της χρονιας;
Καταγράφηκε
Ένας μορφωμένος λαός εύκολα οδηγείται, αλλά δύσκολα παρασύρεται, εύκολα κυβερνάται, αλλά δύσκολα σκλαβώνεται !
troll
Έμπειρο μέλος
Απ:
«
Απάντηση #11 στις:
Μαΐου 11, 2016, 11:36:08 pm »
Το ότι δεν ελέγχονται τα βιβλία ύλης δεν σημαίνει ότι δεν δύναται να ελεγχθούν.. ανά πάσα στιγμή.
Από έναν σχολικό σύμβουλο ή την αρμόδια ΔΔΕ στην περιοχή ευθύνης της οποίας υπάγεται η σχολική μονάδα.
Αναφορικά με το "κλείσιμο" είναι απαραίτητο δεδομένου ότι αναγράφεται η εξεταστέα ύλη. Κυρίως παίζει ρόλο "σημείου αναφοράς" για τις περιπτώσεις επανεξέτασης την περίοδο του Σεπτεμβρίου. Εάν για οποιοδήποτε υπηρεσιακό λόγο (μετάθεση, απόσπαση, άδεια..) ο διδάσκων / -ουσα απουσιάζουν, με βάση την εξεταστέα ύλη θα διενεργηθούν απρόσκοπτα οι επαναληπτικές εξετάσεις.
Επίσης σε περίπτωση ένστασης από μέρους των μαθητών ότι υπήρξε θέμα εξέτασης "εκτός ύλης" ευνόητο είναι ότι πάλι το βιβλίο ύλης θα παίξει αποφασιστικό ρόλο στην άρση ή μη οποιασδήποτε αμφιβολίας.
Είθισται να παραδίδεται και εντύπως η ύλη στο Δ/ντη του σχολείου ώστε να είναι πιο πρακτική η ανάρτησή της στον Πίνακα Ανακοινώσεων, το βιβλίο ύλης όμως δεν παύει να αποτελεί Δημόσιο έγγραφο με ότι αυτό συνεπάγεται.
«
Τελευταία τροποποίηση: Μαΐου 11, 2016, 11:40:31 pm από troll
»
Καταγράφηκε
Πρέπει να νευριάσουμε...
/ Όταν είσαι
άξιος είσαι ΠΑΝΤΟΥ, Επιλεκτικά άξιος δεν υπάρχει.
(Και ακέραιος.. βεβαίως - βεβαίως)
jak_13
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
Πάντα με χαμόγελο!!!
Απ:
«
Απάντηση #12 στις:
Μαΐου 12, 2016, 05:37:07 am »
Πολύ σωστά. Να συμπληρώσω ακόμα και την περίπτωση των μαθημάτων που η διδακτέα ύλη της μιας χρονιάς αποτελεί συνέχεια της ύλης της προηγούμενης χρονιάς και όταν το μάθημα θα πρέπει να διδαχθεί από άλλο καθηγητή.
Καταγράφηκε
Έμαθα πως ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλον από ψηλά
μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί!
Gabriel Garcia Marquez
greedo
Ιστορικό μέλος
Φύλο:
Han shot first...
Απ:
«
Απάντηση #13 στις:
Μαΐου 12, 2016, 06:03:41 am »
Αν μπαίνει κάποιος σε πολλά τμήματα, είναι πολλά και τα βιβλία ύλης και είναι χρονοβόρα η διαδικασία. Το θέμα είναι να φαίνεται ακριβώς η εξεταστέα ύλη χωρίς πολλή λεπτομέρεια που δεν είναι και απαραίτητη. Προτιμώ να γράφω αριθμούς παραγράφων ή και σελίδες αν είναι πιο πρακτικό, π.χ. "Σελίδες 30 - 53, 62 - 75 και 83 - 97" κλπ και όχι ολογράφως τις επικεφαλίδες των μαθημάτων.
Σήμερα θα κλείσω 15 βιβλία ύλης γιατί σε τόσα τμήματα μπαίνω!
Καταγράφηκε
Εκτύπωση
Σελίδες:
1
2
Πάνω
« προηγούμενο
επόμενο »
Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Forum
Μετά τον διορισμό / την πρόσληψη
Σχολική ζώνη