0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Υπάρχει κάπου γραμμένο;Τώρα, αλήθεια, αυτό με αφορά... Είναι ένα μπέρδεμα με τις αναπηρίες και τις ειδικές κατηγορίες.Ούσα η ίδια ΑμΕΑ, αλλά με 50% αναπηρία από ΚΕΠΑ, δε θα έχω τη δυνατότητα στις μεταθέσεις (περσινή νεοδιόριστη) να μπω σε ειδική κατηγορία. Νομίζω κάπου γράφουν από 67% και πάνω; Το είχα δει στο σύστημα του συζύγου όταν έκανε αίτηση για μετάθεση; Στις αποσπάσεις όμως δίνει κάποια μόρια ανάλογα τον βαθμό αναπηρίας. Πέρσι, όταν έκανα δήλωση τοποθέτησης ως νεοδιόριστη, τους σημείωσα στη δήλωση για ειδική κατηγορία, αλλά ποτέ δε δημοσιοποίησαν με τι τρόπο μας τοποθέτησαν. Πολύ άδικο μου φαίνεται γενικά αλλού να σε μετράνε ως ανάπηρο και να σου δίνουν μόρια, αλλού να είσαι ειδική κατηγορία κτλ κτλ
Προφανώς αναφέρεσαι στην απόσπαση εντός της περιοχής του ΠΥΣΔΕ, όπως καταλήγει στο ποστ του ο gtΠΕ02.
Παρακάτω αναγράφει αναλυτικά τη μοριοδότηση για τις αποσπάσεις:https://edu.klimaka.gr/ekpaideytikoi/apospaseis/1364-krithria-moria-aithseis-apospaseisΓενικά η απόσπαση είναι πολυ ευκολότερη απο τη μετάθεση για αυτό και η αναπηρία πχ 55% μοριοδοτείται στις αποσπάσεις και όχι στις μεταθέσεις.Επίσης η ένταξη σε ειδική κατηγορία στις μεταθέσεις απαιτεί ο ίδιος ή ο σύζυγος να έχεις 75%+ αναπηρία ή τέκνο με 67%+ αναπηρία. Παραθέτω με copy - paste:"όσοι έχουν, οι ίδιοι ή οι σύζυγοί τους, ποσοστό αναπηρίας 75% και άνω, ανεξαρτήτως παθήσεως, ή έχουν τέκνα με αναπηρία 67% και άνω, ανεξαρτήτως παθήσεως".Στις προσωρινές τοποθετήσεις τώρα μετράνε νομίζω μόνο τα κριτήρια που έγραψα παραπάνω.
Ας με βοηθήσει κάποιος συνάδελφος να καταλάβω.Στην alfavita αναρτήθηκε το παρακάτωhttps://www.alfavita.gr/ekpaideysi/anakoinoseis/389944_aythairesies-stis-topothetiseis-neodioriston-stin-protobathmiaΣτην ιστοσελίδα της διεύθυνσης δεν έχουν βγει οι τοποθετήσεις ΠΕ70. α) Σε ποιες τοποθετήσεις αναφέρεται το άρθρο; (Πε06,11,60 ,79;)β) Έχουν ειδοποιηθεί με άλλο τρόπο οι νεοδιόριστοι για το σχολείο που τοποθετηθηκαν;Ξέρει κανείς τι ακριβώς γίνεται;
Καλημερα σε ολους και ευχομαι καλη τοποθετηση! Μια ερωτηση: Οι οριστικες τοποθετήσεις με ποια κριτηρια θα γίνουν; Είναι τα ίδια που ισχυουν για τις μεταθέσεις; Έχω λίγο μπερδευτεί...
Σε ευχαριστω Victor! Στα κριτηρια, λοιπον, τωνμεταθεσεων, διαβαζω είναι μεταξυ άλλων η συνολική υπηρεσία. Δλδ είναι κάθε μήνα και μόριο;Επίσης, εγω διοριστηκα στην πρωτοβαθμια αλλα εχω και δυο ταπεινους μηνες προυπηρεσια και στη δευτεροβαθμια. Αυτή προσμετράται; Γιατι είδα πως τωρα στην προσωρινη μου τοποθετηση δεν προσμετρήθηκαν.
Ευχαριστω και παλι για την αμεση απαντηση! Να καταχραστω τις γνωσεις σου και να ξαναρωτησω, αν βεβαια το γνωριζεις, αυτο για την προυπηρεσια στη δευτεροβαθμια. Μετραει στην πρωτοβαθμια που διοριστηκα τωρα; Αναλυτικοτερα, εχω 18μηνες και 23 μερες στην πρωτοβαθμια και 1 μηνα και 23 μερες στη δευτεροβαθμια. Η προυπηρεσια της δευτεροβαθμιας μετραει στην προσωρινη μου τοποθετηση; (δεν την προσμετρησαν). Δε θα μετρησει ουτε αργοτερα, στην οριστικη μου τοποθετηση; Να πω πως ειναι σε διαφορετικο κλαδο (ΠΕ70 και ΠΕ02).