0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Σειρά τοποθετήσεων σε λειτουργικά κενά βάσει των πδ 50/96 και 100/97:1) Τοποθέτηση εκπαιδευτικών που κατέχουν οργανική θέση και εμφανίζονται ως λειτουργικά υπεράριθμοι. Προεργασία για την 5η κατηγoρία.2) Τοποθέτηση σε λειτουργικά κενά όσων ήταν στη διάθεση ΠΥΣΔΕ ( και διορισθέντων 2011-2012) με μόρια μεταθέσεων .3) Τοποθέτηση νεοδιόριστων 2012-2013 (βάσει του Ν. 3848/10)4) Τοποθέτηση των αιτούντων απόσπαση εντός ΠΥΣΔΕ μαζί με όσους έλαβαν απόσπαση από άλλα ΠΥΣΔΕ με μόρια αποσπάσεων. 5) Διαθέσεις συναδέλφων (που έχουν οργανική) για συμπλήρωση ωραρίου σε όσο το δυνατόν πλησιέστερη σχολική μονάδα.6) Οι ειδικές κατηγορίες προηγούνται στις τοποθετήσεις.
Αγαπητοί συνάδελφοι της δευτεροβάθμιας, θα ήθελα να θέσω υπόψη σας το εξής ερώτημα: Αν υποθέσουμε ότι στο χ ΠΥΣΔΕ υπάρχουν:α)Καθηγητές σε διάθεση ΠΥΣΔΕβ)Αποσπασθέντες κατά προτεραιότηταγ)Αποσπασθέντες με μοριοδότησηδ)Αιτούντες απόσπαση εντός ΠΥΣΔΕ, μεταξύ των οποίων ειδικές κατηγορίες,με ποια σειρά εξετάζονται οι αιτήσεις για τοποθέτηση σε λειτουργικά κενά;Θα ήθελα να ξέρω αν οι ειδικές κατηγορίες προηγούνται ΚΑΙ στις τοποθετήσεις. (ΔΕΝ είμαι ειδική κατηγορία).Αν κάποιος μπορεί να μου βρει τη σχετική εγκύκλιο, θα με διευκολύνει πολύ. Σας ευχαριστώ.
Παράθεση από: ulysses στις Σεπτέμβριος 03, 2012, 01:32:25 μμΑγαπητοί συνάδελφοι της δευτεροβάθμιας, θα ήθελα να θέσω υπόψη σας το εξής ερώτημα: Αν υποθέσουμε ότι στο χ ΠΥΣΔΕ υπάρχουν:α)Καθηγητές σε διάθεση ΠΥΣΔΕβ)Αποσπασθέντες κατά προτεραιότηταγ)Αποσπασθέντες με μοριοδότησηδ)Αιτούντες απόσπαση εντός ΠΥΣΔΕ, μεταξύ των οποίων ειδικές κατηγορίες,με ποια σειρά εξετάζονται οι αιτήσεις για τοποθέτηση σε λειτουργικά κενά;Θα ήθελα να ξέρω αν οι ειδικές κατηγορίες προηγούνται ΚΑΙ στις τοποθετήσεις. (ΔΕΝ είμαι ειδική κατηγορία).Αν κάποιος μπορεί να μου βρει τη σχετική εγκύκλιο, θα με διευκολύνει πολύ. Σας ευχαριστώ.- Προηγουνται οι ευρισκομενοι στη διαθεση του ΠΥΣΔΕ. Επονται οι αποσπασμενοι.- Οι αιτησεις των κατα προτεραιοτητα και με μοριοδοτηση αποσπασθεντων συνεξεταζονται. - Αλλα ΠΥΣΔΕ στις τοποθετησεις προτασσουν τους αποσπωμενους εντος ΠΥΣΔΕ εν σχεση με τους αποσπασμενους απο αλλο ΠΥΣΔΕ, (αν και υπαρχει διευκρινιστικη εγκυκλιος περι συνεξετασης), ενω αλλα συνεξεταζουν τις αιτησεις των 2 κατηγοριων.- Οι ειδικες κατηγοριες δεν προηγουνται στις τοποθετησεις.
Παράθεση από: Damien στις Σεπτέμβριος 03, 2012, 05:56:20 μμΠαράθεση από: ulysses στις Σεπτέμβριος 03, 2012, 01:32:25 μμΑγαπητοί συνάδελφοι της δευτεροβάθμιας, θα ήθελα να θέσω υπόψη σας το εξής ερώτημα: Αν υποθέσουμε ότι στο χ ΠΥΣΔΕ υπάρχουν:α)Καθηγητές σε διάθεση ΠΥΣΔΕβ)Αποσπασθέντες κατά προτεραιότηταγ)Αποσπασθέντες με μοριοδότησηδ)Αιτούντες απόσπαση εντός ΠΥΣΔΕ, μεταξύ των οποίων ειδικές κατηγορίες,με ποια σειρά εξετάζονται οι αιτήσεις για τοποθέτηση σε λειτουργικά κενά;Θα ήθελα να ξέρω αν οι ειδικές κατηγορίες προηγούνται ΚΑΙ στις τοποθετήσεις. (ΔΕΝ είμαι ειδική κατηγορία).Αν κάποιος μπορεί να μου βρει τη σχετική εγκύκλιο, θα με διευκολύνει πολύ. Σας ευχαριστώ.- Προηγουνται οι ευρισκομενοι στη διαθεση του ΠΥΣΔΕ. Επονται οι αποσπασμενοι.- Οι αιτησεις των κατα προτεραιοτητα και με μοριοδοτηση αποσπασθεντων συνεξεταζονται. - Αλλα ΠΥΣΔΕ στις τοποθετησεις προτασσουν τους αποσπωμενους εντος ΠΥΣΔΕ εν σχεση με τους αποσπασμενους απο αλλο ΠΥΣΔΕ, (αν και υπαρχει διευκρινιστικη εγκυκλιος περι συνεξετασης), ενω αλλα συνεξεταζουν τις αιτησεις των 2 κατηγοριων.- Οι ειδικες κατηγοριες δεν προηγουνται στις τοποθετησεις.Τώρα συνάδελφε με μπέρδεψες. Τελικά υπάρχει ασάφεια στο νόμο ή το κάθε ΠΥΣΔΕ τον ερμηνεύει κατά το δοκούν; Θεωρώ ότι είναι μεγάλη αδικία να προηγείται στις τοποθετήσεις κάποιος επειδή είναι σύζυγος ενστόλου έναντι κάποιου με 46,5, με τον ίδιο αριθμό παιδιών, με περισσότερα χρόνια υπηρεσίας και με σύζυγο εκπαιδευτικό. Λογικά ο νόμος θα πρέπει να ευνοεί τους κατά προτεραιότητα έτσι ώστε να καταφέρουν να αποσπαστούν, αλλά μέχρι εκεί. Αλλιώς δεν έχει νόημα η μοριοδότηση. Και όχι μόνο στις αποσπάσεις, αλλά και στις μεταθέσεις: Έχω κοντά στα 104 μόρια και θέλω να πάω σε νησί. Πάντα βρίσκω μπροστά μου ειδικές κατηγορίες που παίρνουν μετάθεση και φυσικά οργανική αμέσως, (ενώ εγώ αρρώστησα μέχρι να πάρω απόσπαση στη β' φάση) και βρίσκω τις ίδιες κυρίες να θέλουν και απόσπαση δίπλα από το σπίτι τους. Και κινδυνεύω να μη βρω λειτουργικό κενό σε απόσταση μικρότερη των 33 χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας μου. Τελικά θα πρέπει να ευγνωμονώ το υπουργείο που τουλάχιστον δεν μου διέλυσε την οικογένεια, ή να διεκδικήσω τα αυτονόητα; Ευχαριστώ για τη βοήθειά σου.
Σε κάποια ΠΥΣΠΕ αδιαφορούν τελείως για την γνωμοδότηση (?) Δ2/58044α/14-07-2004 του υπουργείου με την αιτιολογία ότι αφορά ΠΥΣΔΕ και όχι ΠΥΣΠΕ, με αποτέλεσμα μετατιθέμενοι (χωρίς γάμους, παιδιά κτλ) να παραμένουν στη διάθεση ενώ τοποθετείται πλήθος αποσπασμένων (εντός και εκτός). Χωρίς να με αφορά προσωπικά το θέμα, αλλά επειδή βαρέθηκα τις επαναλήψεις και επειδή βλέπω κόσμο να χτυπάει το κεφάλι του στον τοίχο [και τους αιρετούς να τους χτυπάνε στην πλάτη (σε στυλ, δεν πειράζει την άλλη φορά σίγουρα)], Damien… αν έχετε την καλοσύνη…?