0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
"Η μετακίνηση εκπαιδευτικού σε άλλο σχολείο γίνεται μόνο στην περίπτωση αδυναμίας συμπλήρωσης του υποχρεωτικού του ωραρίου στο σχολείο του» (ΥΑ 69598/Γ2/ 10 – 07 – 2006 ΦΕΚ 1050
Καλησπέρα, Είμαι νέο μέλος στο forum και χρειάζομαι τη βοήθειά σας σε ένα θέμα που με απασχολεί. Διορίστηκα το Φεβρουάριο 2014 σε νησί και με αφήσαν στη διάθεση ως το τέλος της χρονιάς γιατί ήμουν εγκυμονούσα κ κατόπιν σε λοχείας.Φέτος, αρχές Σεπτέμβρη, κληθήκαμε να κάνουμε αίτηση προσωρινής τοποθέτησης κ έβαλα 10 επιλογές από τα κενά που δώσανε. Σημειωτέον, ήμουν πρώτη σε μόρια από τις νεοδιόριστες. Όταν βγήκαν οι τοποθετησεις, είδα με έκπληξή μου ότι δεν τοποθετήθηκα σε καμία επιλογή μου, ενώ κανονικά έπιανα ακόμη κ την πρωτη βάσει των μορίων. Αντιθέτως, δεν λήφθηκε καθόλου υποψη η αίτησή μου. Επικοινώνησα με το ΠΥΣΠΕ και μου ειπαν ότι εξαιρέθηκα της διαδικασίας και τοποθετήθηκα στο κέντρο με τα λιγότερα μόρια, λόγω του ότι είμαι σε άδεια ανατροφής.Θεώρησαν άδικο για τις υπόλοιπες συναδέλφους να πάρω τα μόρια ενός σχολείου όπου δε θα βρίσκομαι.Άδικο γιατί; Δε στερώ τα μόρια από την αναπληρώτρια που θα παει στη θέση μου! Εξάλλου, από όσο γνωρίζω, ο νόμος λέει ότι ο χρόνος σε άδεια ανατροφής λογίζεται ως χρόνος πραγματικής υπηρεσίας και ο εκπαιδευτικός έχει τα ίδια ακριβώς δικαιώματα με τους υπόλοιπους, σωστά; Είναι λοιπόν νομότυπο αυτό που κάνανε; Εγώ δεν έχω δικαίωμα επιλογής και να κριθώ ισάξια με τους υπόλοιπους; Έκανα ένσταση κατά του Πυσπε, αλλά φυσικά απορρίφθηκε...Τι μπορώ να κάνω;
η αλήθεια ειναι ότι αυτό μπορεί να γίνει. Το πυσδε/πυσπε είναι αρμόδιο για τις τοποθετήσεις εντός των ορίων της αρμοδιότητάς του με βάση το ΠΔ50 και μπορεί να ορίσει αυτό για λόγους δικαιοσύνης. Μπορεί βέβαια εσύ να μην αντιλαμβάνεσαι αυτό ως άδικο ή ότι "κλέβεις" τα μόρια του αναπληρωτή, όμως προφανώς το πυσπε θεωρεί ότι εφόσον βρίσκεσαι σπίτι σου και άρα δεν ταλαιπωρείσαι στα ξερονήσια όπως άλλοι εκπαιδευτικοί είναι δίκαιο να μην λαμβάνεις τα ίδια μόρια που λαμβάνουν εκείνοι. Ανεξάρτητα λοιπόν αν συμφωνούμε ή όχι με αυτό, το πυσπε είναι σύννομο στην απόφασή του αυτή. Το ότι δε, άλλα πυσπε/πυσδε πράττουν διαφορετικά δε σημαίνει ότι έχουν περισσότερο ή λιγότερο δίκαιο καθώς όπως σου έγραψα και πιο πριν, το πυσπε/πυσδε είναι το μόνο αρμόδιο για τις τοποθετήσεις εντός των ορίων αρμοδιότητάς του και εφόσον περιπτώσεις σαν τη δική σου δεν ορίζονται ως ειδικές, εξαιρέσιμες ή συγκεκριμένες από άλλες διατάξεις.