0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
γι' αυτές τις αναφορικές ονοματικές ελεύθερες και τις αναφορικές επιρρηματικές ελεύθερες ξέρει κάποιος πώς τις εννοούν πέρα από αυτά που λέει ?τι σημαίνει ελεύθερες? γ' γυμνασίου σχολικό σελ 69 .
μπραβο λ.κ. πολυ κατανοητο το παραδειγμα σου γιατι ουτε εγω το ειχα καταλαβει. ευχαριστουμε. να ρωτησω κ εγω. ειναι οι προσδιοριστικες κ οι παραθετικες, νομιζω? δεν θυμαμαι καθολου. αυτες τι διαφορα εχουν μεταξυ τους. αν θυμαμαι καλα οι προσδιοριστικες δεν μπορουν να παραλειφτουν αφου δινουν νοημα στην προταση κ υπαρχει πριν κ μετα απο αυτες κομμα. ενω οι αλλες κ να παραλειφτουν δεν αλλαζει κατι κ δεν παιρνουν κομμα. σωστα? αν μπορεις δωσε ενα παραδειγμα κ για αυτες που τα λες ωραια...
το χεις το στυλ της καθηγητριας...ετσι ετσι...δλδ κατα κυριο λογο, οταν μπορουμε να τις ξεχωρισουμε οι προσδιοριστικες δεν παιρνουν κομμα ενω παιρνουν κομμα οι παραθετικες. αληθεια παραθετικες λεγονται? γιατι τα ειχα γραψει αναποδαα κ κατι αλλο. οι παραθετικες ειναι ελευθερες? sorry για το πρηξιμο
Μπέρδεμα το ποίημα του Καβάφη Απολείπειν ο Θεός Αντώνιον είναι ιστορικό ή φιλοσοφικό (της ανθρώπινης αξιοπρέπειας) ;
Παράθεση από: talaipo στις Ιανουαρίου 24, 2009, 05:46:57 pmΜπέρδεμα το ποίημα του Καβάφη Απολείπειν ο Θεός Αντώνιον είναι ιστορικό ή φιλοσοφικό (της ανθρώπινης αξιοπρέπειας) ;Πάντως, κι εγώ αυτό που έχω διαβάσει είναι ότι ανήκει στην κατηγορία των φιλοσοφικών (όπως τα αποκαλούσε ο ίδιος ο ποιητής)-διδακτικών(όπως τα αποκαλεί η νεότερη έρευνα) ποιημάτων του Καβάφη.
ευχαριστω πολυ. να προσθεσω οτι στο βιβλιο της γ γυμνασιου (τουλαχιστον οσο ειδα εγω) δεν κανει διακριση σε προσδιοριστικες κ παραθετικες. τις λεει επιθετικες αναφορικες προτασεις. "οι επιθετικες αναφορικες προτασεις δε χωριζονται με κομμα απο την προταση στην οποια αναφερονται, οταν περιεχουν μια πληροφορια που θεωρειται απαραιτητη για τη διακριση κ τον ακριβη προσδιορισμο του ουσιαστικου στο οποιο αναφερονταιαντιθετα, χωριζονται με κομμα, οταν προσθετουν απλως μια ακομα πληροφορια σχετικα με το ουσιαστιικο που ομως ειναι ηδη επαρκως προσδιορισμενο."κ μετα αναφερει τις προθετικες φρασεις χωρις να δινει ορισμο.τεσπα, ευχαριστω πολυ πολυ!!! ειστε αξια καθηγητρια!!!!!
καλημερα! αρα τετα θα το εβαζες του προηγουμενου διαγωνισμου με αιτιολογηση, ε?κ εγω κανοντας αυτα τα θεματα θεωρησα οτι ειναι αιτιολογηση με σχετικη σιγουρια. στις απαντησεις ομως δινεται ως σωστο οτι αναπτυσσεται με παραδειγμα. για αυτο εχω φαει κολλημα με τον τροπο αναπτυξης.