0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
leonardo ευχαριστω. διαβάζοντας Καβάφη γεννηθηκε η εξής απορία: το ποίημα "η σατράπεια" γραφτηκε το 1905 και δημοσιευτηκε το 1910 ή γράφτηκε το 1910;δεύτερη απορία: το ίδιο ποίημα είναι γνωστό ότι ανήκει στα ιστορικά ωστόσο διαβάζοντας είδα και τον χαρακτηρισμό ιστορικό-διδακτικό, αλλά και ψευδοϊστορικό. το σχολικό βιβλιο αναφέρει κάτι για τους χαρακτηρισμούς αυτούς;
ερωτηση...ποα η διαφορα αφηγηματικου περιεχομενου και αφηγηματικης πραξης???πρωτη φορα δινω και προχθες ξεκινησα να ασχολουμε με την ειδικη διδακτικη και τα σχεδια μαθηματος και εχω χαθει λιγο :(βασικα εχω αγχωθει πολυ για να πω την αληθεια
Παράθεση από: Vania στις Σεπτεμβρίου 22, 2008, 03:45:06 pmερωτηση...ποα η διαφορα αφηγηματικου περιεχομενου και αφηγηματικης πραξης???πρωτη φορα δινω και προχθες ξεκινησα να ασχολουμε με την ειδικη διδακτικη και τα σχεδια μαθηματος και εχω χαθει λιγο :(βασικα εχω αγχωθει πολυ για να πω την αληθεια Αφηγηματικό περιεχόμενο=η ιστορία όπως συντίθεται από το σύνολο των γεγονότων-πράξεωνΑφηγηματική πράξη=ο ιδιαίτερος τρόπος παρουσίασης του περιεχομένου από τον αφηγητή-πομπό,πάντα σε εξάρτηση από τον επιδιωκόμενο σκοπό και τον αποδέκτη.Είναι δυνατόν να έχουμε δύο αφηγήσεις με ίδιο αφηγηματικό περιεχόμενο,όμως θα υπάρχει οπωσδήποτε διαφορά στην αφηγηματική πράξη.Οι γλωσσικές επιλογές καθορίζονται κάθε φορά από το ποιός είναι ο αφηγητής,ποιός ο στόχος του και σε ποιόν απευθύνεται.