0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: stratos91 στις Νοεμβρίου 18, 2008, 02:29:59 pmΠαιδιά, στις σημειώσεις μου έχω κρατήσει ότι οι παραλλαγές της Τραπεζούντας και της Άνδρου προέρχονται από της Κρυπτοφέρνης (μάλλον το έχω σημειώσει από το Vitti). Πως γίνεται να είναι το παλαιότερο της Τραπεζούντας τότε και όχι της Κρυπτοφέρνης;στρατο σελ. 27 του πολιτη αν το εχεις λεει "ως το 1875 τιποτα δεν ηταν γνωστο για το επος του διγενη ακριτα. τη χρονια εκεινη δυο βυζαντινολογοι, ο σαθας κ ο λεγκραντ δημοσιευσαν απο ενα χειρογραφο στην τραπεζουντα, μια πρωτη παραλλαγη του επους.αυτο που γραφεις το λεει κ ο πολιτης σελ 29, μαλλον απο εκει το εγραψες. τωρα πώς γινεται αυτο δεν ξερω. παντως το εχω δει σε ερωτησεις πολλαπλων επιλογων αυτο που εγραψα. οτι δηλ.πρωτη ειναι της τραπεζουντας
Παιδιά, στις σημειώσεις μου έχω κρατήσει ότι οι παραλλαγές της Τραπεζούντας και της Άνδρου προέρχονται από της Κρυπτοφέρνης (μάλλον το έχω σημειώσει από το Vitti). Πως γίνεται να είναι το παλαιότερο της Τραπεζούντας τότε και όχι της Κρυπτοφέρνης;
συμφωνα με τον πολιτη ο αρης αλεξανδρου ανηκει στην πρωτη μεταπολεμικη γενια. δεν εντασσεις το εργο καποιου, αλλα τον ιδιο το συγγραφεα. μπορει δηλαδη το "κιβωτιο" να γραφτηκε το 1974, ο αλεξανδρου ομως ανηκει στην πρωτη μεταπολεμικη
την γενια την βρισκεις απο το ποια χρονικη περιοδο παρηγαγε ο συγγραφεας τα περισσοτερα εργα του.
Το ρήμα "εντάσσεται" για το συγκεκριμένο έργο και για οποιδήποτε έργο γενικά δεν ήταν δόκιμο εκ μέρους μου. Όύτε και έχει τεθεί μέχρι στιγμής (από όσο θυμάμαι) ερώτημα που να πρέπει να "εντάξουμε" ένα έργο σε μια συγκεκριμένη λογοτεχνική περίοδο. Πάντως , όπως σωστά λέχθηκε, ο δημιουργός μπορεί να ενταχθεί με κάποια κριτήρια σε κάποια "λογοτεχνική γενιά" και πάλι αυτά τα κριτήρια δεν είναι απόλυτα ασφαλή και ξεκάθαρα.Από την άλλη το ίδιο το έργο μπορεί να εμφανίζει χαρακτηριστικά που συναντώνται συχνότερα και πιο καθαρά σε άλλη "γενιά".
Καλημέρα και ερώτηση επείδη ξαναφρεσκάρω τη γενιά του 30. Στο σχολικό αναφέρει το έργο του Καραγάτση Συνταγματάρχης Λιάπκιν ως νουβέλα (1933) το οποίο εντάσσεται στην τριλογία τη γνωστή Η Μεγάλη Χίμαιρα + Γιούγκερμαν =Εγκλιματισμός κάτω από τον Φοίβο. Η οριστική μορφή του "Λίαπκιν" έγινε το 1935. Άρα σε πιθανή ερώτηση γιατί κάτι τέτοιες "καμμένες" ερωτήσεις βάζουν τι απαντάμε " Ο συνταγματάρχης Λιάπκιν" ξεκίνησε ως νουβέλα και κατέληξε να γίνει μυθιστόρημα;;