0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
ένα έχω να πω: αν στα ΝΕ πέσει ερώτηση του τύπου "ποιου μεταπολεμικού πεζογράφου είναι το τάδε διήγημα ή μυθιστόρημα" ή αν ζητηθεί να καταχωρίσουμε κάποιον "ελάσσονα" μεταπολεμικό ποιητή στην α΄ ή β΄μεταπολεμική γενιά (κι από αυτή, πού? στη γενιά του 60΄ ή 70΄?) θα τα "πάρω στο κρανίο". ΄Εχω συφιλιαστεί με την παράθεση τόσων ονομάτων που γίνεται και στην ιστορία ΝΕ λογοτ. και στο βιβλίο ΝΕ Γ΄ Λυκείου. Αδυνατώ.
Παράθεση από: dora2008 στις Ιανουαρίου 18, 2009, 07:54:59 pmένα έχω να πω: αν στα ΝΕ πέσει ερώτηση του τύπου "ποιου μεταπολεμικού πεζογράφου είναι το τάδε διήγημα ή μυθιστόρημα" ή αν ζητηθεί να καταχωρίσουμε κάποιον "ελάσσονα" μεταπολεμικό ποιητή στην α΄ ή β΄μεταπολεμική γενιά (κι από αυτή, πού? στη γενιά του 60΄ ή 70΄?) θα τα "πάρω στο κρανίο". ΄Εχω συφιλιαστεί με την παράθεση τόσων ονομάτων που γίνεται και στην ιστορία ΝΕ λογοτ. και στο βιβλίο ΝΕ Γ΄ Λυκείου. Αδυνατώ. Έλάσσονες ποιητές αποκαλείς το Στέφανο Μπεκατώρο, τη Παυλίνα Παμπούδη, το Γιάννη Πατίλη, το Γιάννη Υφαντή και τόσους άλλους γνωστούς ποιητές; Απορώ κοπελιά που πας να δώσεις και ΑΣΕΠ.
παντως καλα λενε οτι οι φιλολογοι διυλιζουν τον κωνωπα!!!!!θεωρω οτι όλα αυτα ειναι η λεπτομερεια της λεπτομερειας και δεν πιστευω οτι ειναι αυτη η φιλοσοφια τους
Μήπως μπορεί κάποιος να μου κάνει ένα σαφή διαχωρισμό μεταξύ μετωνυμίας και συνεκδοχής;
Παράθεση από: xarakara στις Ιανουαρίου 18, 2009, 09:52:05 pmπαντως καλα λενε οτι οι φιλολογοι διυλιζουν τον κωνωπα!!!!!θεωρω οτι όλα αυτα ειναι η λεπτομερεια της λεπτομερειας και δεν πιστευω οτι ειναι αυτη η φιλοσοφια τουςΣυμφωνώ απόλυτα. Παιδιά χαλαρώστε λίγο με τα ονόματα, τις ημερομηνίες και τις υπερβολικές λεπτομέρειες. Αν δείτε θέματα προηγούμενων διαγωνισμών πέφτουν μεγάλοι ποιητές και λογοτέχνες από τους οποίους όμως ζητάνε κάτι περίπλοκο. Νομίζω ότι αυτά πρέπει να διαβάσουμε. Άντε κι αν πέσει καμιά ερώτηση άσχετου ποιητή ... ας τη χάσουμε! Πόσες θα είναι πια;;;; Δηλαδή διαβάζω αυτά που λετε το Σικελιανό και φρίττω! Αισθάνομαι ότι δίνω σε άλλο διαγωνισμό. Όπως και να χει εύχομαι σε όλους το καλύτερο!
συναδελφοι λυστε μου μια απορια...η ενοτητα ορφικα(Σικελιανος)βρισκεται στη συλλογη ραψωδιες του ιονιου???και κατι ακομα.αν μας ρωτησουν ποσοι ειναι οι τομοι του λυρικου βιου(το αποκλειο να το ρωτησουν ετσι,αλλα λεμε τωρα...)το σωστο ειναι 6 ή 3???