0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Μποέμισσα σε ευχαριστώκαλη επιτυχία και σε σένα.Και να φανταστείτε παιδιά ότι προχθές μου ζήτησε βοήθεια ένα γειτονόπουλο που είναι τρίτη Δημοτικού για κάποιες λέξεις που τους έδωσε η δασκάλα και τους ζητούσε να πουν αν είναι σύθνετες ή παράγωγες. εγώ σύμφωνα με την παραπάνω θεωρία προφανώσ τα είπα λάθος στο παιδί αφού τις λέξεις με το στερητικό α- και με τα αχώριστα μόρια τις θεωρούσα σύνθετες. Ελπίζω στο Δημοτικό ότι δεν έχουν φτάσει σε τέτοια επίπεδα.Πάντως από περιέργεια θα ρωτήσω τη μαμά του, αν ήταν σωστές! Η απόλυτη ξεφτίλα.
μη με πετροβολίσετε για την ασχετοσύνη μου...ο Λουκής Λάρας που θεωρείται ότι είναι στο μεταίχμιο ιστορικου μυθιστορ κ ηθογραφικού διηγήματος, που κατατάσσεται τελικά;
Παράθεση από: Georgia s στις Ιανουαρίου 28, 2009, 10:17:36 pmμη με πετροβολίσετε για την ασχετοσύνη μου...ο Λουκής Λάρας που θεωρείται ότι είναι στο μεταίχμιο ιστορικου μυθιστορ κ ηθογραφικού διηγήματος, που κατατάσσεται τελικά;ιστορικο μυθιστορημα. μαλιστα ειχε ζητηθει κ στον περσινο ασεπ
Είναι σωστό το παρακάτω;Φιλοθέου πάρεργα: το πρώτο μυθιστόρημα στην ελληνική γλώσσα. Λέανδρος: το πρώτο μυθιστόρημα που εμφανίζεται στην ανεξάρτητη Ελλάδα.Σε υποτιθέμενη ερώτηση "ποιο είναι το πρώτο ελληνικό μυθιστόρημα;" (λέμε τώρα) απαντάμε Φιλοθέου πάρεργα; Και αν το εξειδικεύσουν με σχόλιο του τύπου "που έκανε την εμφάνιση του στην ανεξάρτητη Ελλάδα" απαντάμε Λέανδρος. Σωστά το σκέφτομαι;
Παράθεση από: goldy στις Ιανουαρίου 29, 2009, 12:31:27 amΕίναι σωστό το παρακάτω;Φιλοθέου πάρεργα: το πρώτο μυθιστόρημα στην ελληνική γλώσσα. Λέανδρος: το πρώτο μυθιστόρημα που εμφανίζεται στην ανεξάρτητη Ελλάδα.Σε υποτιθέμενη ερώτηση "ποιο είναι το πρώτο ελληνικό μυθιστόρημα;" (λέμε τώρα) απαντάμε Φιλοθέου πάρεργα; Και αν το εξειδικεύσουν με σχόλιο του τύπου "που έκανε την εμφάνιση του στην ανεξάρτητη Ελλάδα" απαντάμε Λέανδρος. Σωστά το σκέφτομαι; ακριβώς το έχω βάλλει κι εγώ σε ερώτησεις-θέματα sos