0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Marwpeo2 ας μη γινόμαστε γραφικοί σχολιάζοντας μια πτυχή της εύλογης απορίας μου πράγμα το οποίο οδηγεί εκτός θέματος. Είναι δηλαδή τόσο εξωπραγματικό να έχει βγει βοήθημα για τη γραμματολογία το οποίο προορίζεται ως επί το πλείστον για επαναλήψεις κι όχι ως το κύριο corpus μελέτης?...Τις γραμματολογίες τις έχω καλύψει και μάλιστα προ πολλού..απλά χρησιμοποιώ αυτά τα βοηθήματα για επαναλήψεις....μήπως κι αυτό σου φαίνεται παράξενο;..Ας μην απορούμε κι εξιστάμεθα με τις μεθόδους μελέτης καποιων από εμάς μόνο και μόνο γιατί τυχαίνει να ξεφεύγουν κάπως από την πεπατημένη....Μπορεί τώρα κάποιος να βγει υπεύθυνα και να πει ποιό θεωρείται ως το τέλος της αρχαίας ελληνικής γραμματείας - δηλαδή, το 330 σύμφωνα με τη γραμματολογία του Γυμνασίου, το 529 σύμφωνα με το Λέσκυ ή ίσως κάποιο άλλο - ; Ευχαριστώ
Παράθεση από: Epimenwn στις Σεπτεμβρίου 10, 2008, 07:30:28 pmMarwpeo2 ας μη γινόμαστε γραφικοί σχολιάζοντας μια πτυχή της εύλογης απορίας μου πράγμα το οποίο οδηγεί εκτός θέματος. Είναι δηλαδή τόσο εξωπραγματικό να έχει βγει βοήθημα για τη γραμματολογία το οποίο προορίζεται ως επί το πλείστον για επαναλήψεις κι όχι ως το κύριο corpus μελέτης?...Τις γραμματολογίες τις έχω καλύψει και μάλιστα προ πολλού..απλά χρησιμοποιώ αυτά τα βοηθήματα για επαναλήψεις....μήπως κι αυτό σου φαίνεται παράξενο;..Ας μην απορούμε κι εξιστάμεθα με τις μεθόδους μελέτης καποιων από εμάς μόνο και μόνο γιατί τυχαίνει να ξεφεύγουν κάπως από την πεπατημένη....Μπορεί τώρα κάποιος να βγει υπεύθυνα και να πει ποιό θεωρείται ως το τέλος της αρχαίας ελληνικής γραμματείας - δηλαδή, το 330 σύμφωνα με τη γραμματολογία του Γυμνασίου, το 529 σύμφωνα με το Λέσκυ ή ίσως κάποιο άλλο - ; Ευχαριστώ Εγώ θα μείνω στη σχολική γραμματολογία διότι αυτή είναι και τυπικά επίσημη.Η γραμματολογία του Κακριδή είναι και αυτή μέχρι το 330 μ.Χ. Σύμφωνα με Κακριδή σελ.295 η ημερομηνία αυτή ορίστηκε να αποτελεί το συμβατικό όριο ανάμεσα στον αρχαίο και το μεσαιωνικό κόσμο
Α! Και κατι ακομη να ρωτησω. Η θεματογραφια Κωνσταντινιδη που προτεινετε ειναι αυτη του
Καλημερα! Ειμαι καινουρια εδω και γενικα στο 'θεμα ΑΣΕΠ'. Ελπιζω στη συνεχεια να φανω καπως πιο χρησιμη κι εγω σ'αυτο το φορουμ.Προς το παρον ηθελα να ρωτησω τη γνωμη σας για το βιβλιο : Easterling-Knox, Ιστορία της αρχαίας ελλην. λογοτεχνίας. Ειναι το μοναδικο που διαθετω -τουλαχιστον προς το παρον-