0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Θα σας μεταφέρω λίγο πιο πίσω, ή μάλλον αρκετά πιο πίσω.Αυτά τα έρμα τα θεωρικά ποιος τελικά τα θεσμοθέτησε; Ο Περικλής, ο Εύβουλος ή ο Κλεοφών;
ειμαι σιγουρη γιατι παω φροντιστηριο κ ο καθηγητης της ιστοριας συγκεκριμενα ειναι απαιχτος. μας το ειχε βαλει σε ερωτηση κ εγω ημουν αναμεσα σε ευβουλο κ περικλη λογω του wilcken.αλλα τελικα ειναι ο περικλης που τα θεσπισε. ο ευβουλος ανελαβε αργοτερα τα θεωρικα κ αν θυμαμαι καλα τα διεθεσε σε φτωχους ως χρηματα πλεον κ οχι τοσο για να πηγαινουν στο θεατρο, δηλαδη υποτιθεται οτι εδινε χρηματα για να πηγαινουν στο θεατρο αλλα κανεις δεν πηγαινε
Κι εγώ αυτό νόμιζα αλλά ο Wilcken τα αναφέρει κι εκεί που μιλά για τις οικον. παροχές του Περικλή -αλλά δεν ξεκαθαρίζει αν έγιναν από τον Περικλή ή κάποιον άλλο (χρησιμοποιεί τη λέξη "αργότερα") και τα αναφέρει και παρακάτω όπου μιλά για τον Εύβουλο. Κι αυτός έζησε γύρω στα 354 πΧ (ο Περικλής είχε αποδημήσει εις Κύριον δεκαετίες πριν). [Ο Κλεοφών τελικά σίγουρα δεν είναι, αυτός που το έγραψε έκανε λάθος, το έψαξα, θέσπισε τη διωβελία -ένα είδος κρατικής σύνταξης, 2 οβολοί τη μέρα για όσους δεν είχαν από πουθενά αλλού πόρους.]Και μια εξερεύνηση στο google έδειξε άλλους να λένε για τον Περικλή κι άλλους για τον Εύβουλο. Είσαι σίγουρη ότι τελικά θεσπίστηκαν από τον Περικλή;
Παράθεση από: maryvas στις Οκτωβρίου 25, 2008, 08:46:08 pmειμαι σιγουρη γιατι παω φροντιστηριο κ ο καθηγητης της ιστοριας συγκεκριμενα ειναι απαιχτος. μας το ειχε βαλει σε ερωτηση κ εγω ημουν αναμεσα σε ευβουλο κ περικλη λογω του wilcken.αλλα τελικα ειναι ο περικλης που τα θεσπισε. ο ευβουλος ανελαβε αργοτερα τα θεωρικα κ αν θυμαμαι καλα τα διεθεσε σε φτωχους ως χρηματα πλεον κ οχι τοσο για να πηγαινουν στο θεατρο, δηλαδη υποτιθεται οτι εδινε χρηματα για να πηγαινουν στο θεατρο αλλα κανεις δεν πηγαινε γιατι υπαρχει αμφιβολια ή χρειαζεται η εγκυροτητα του φροντιστηριου σε μια τετοια ερωτηση που την απαντα το σχολικο βιβλιο της α γυμνασιου?
Μετά απο πολύ χρόνο και κόπο κατάφερα επιτέλους να επικοινωνήσω μαζί σας. Τα συγχαρητήρια μου σε όλους που συμμετέχουν. Το βρίσκω καταπληκτικό. Και μία παράκληση. Αν διάβασε κανείς