0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: Vania στις Νοεμβρίου 20, 2008, 04:21:19 pmδιαβαζω ιστορια και τωρα που εχω αρκετα πραγματα στο μυαλο μου ειμαι σε θεση να αντιλαμβανομαι πολλες παρεκλισεις απο βιβλιο σε βιβλιο και εχω αγχωθει :'(λοιπον1)η μαχη στον ευρημεδοντα εγινε το 465 ή το 468??? 4672)η μεταφορα του συμμαχ ταμειου στην αθημα εγινε το 453 ή το 454??? 4543)η καλλιειος ειρηνη εγινε 448 ή 449?? 4494)μαχη ιμερας 480 ή 479??[font=Verdana]479[/font]5)εξοστρακισμος θεμιστοκλη 471 ή 473??? 471επειδη μου παρα πολυ δυσκολο να αποστηθιζω χρονολογιες καταβαλλω μεγαλες προσπαθειες και οσο βλεπω αυτα πραγματικα εκνευριζομαι γιατι κανουν το εργο μου παρα πολυ δυσκολο εσεις τι κανετε???να εμπιστευτω μπονια?σχολικα παλια?νεα?βασιλιεφ??τι ισχυει τελος παντων σε τετοιες περιπτωσεις?
διαβαζω ιστορια και τωρα που εχω αρκετα πραγματα στο μυαλο μου ειμαι σε θεση να αντιλαμβανομαι πολλες παρεκλισεις απο βιβλιο σε βιβλιο και εχω αγχωθει :'(λοιπον1)η μαχη στον ευρημεδοντα εγινε το 465 ή το 468??? 4672)η μεταφορα του συμμαχ ταμειου στην αθημα εγινε το 453 ή το 454??? 4543)η καλλιειος ειρηνη εγινε 448 ή 449?? 4494)μαχη ιμερας 480 ή 479??[font=Verdana]479[/font]5)εξοστρακισμος θεμιστοκλη 471 ή 473??? 471επειδη μου παρα πολυ δυσκολο να αποστηθιζω χρονολογιες καταβαλλω μεγαλες προσπαθειες και οσο βλεπω αυτα πραγματικα εκνευριζομαι γιατι κανουν το εργο μου παρα πολυ δυσκολο εσεις τι κανετε???να εμπιστευτω μπονια?σχολικα παλια?νεα?βασιλιεφ??τι ισχυει τελος παντων σε τετοιες περιπτωσεις?
και γω την μαχη της ιμερας θα συμφωνησω μαζι σου μαριον...ετσι το μαθα τεπος παντων ετσι θα το θυμαμαι για να μη μπερδευτω παντως η απογοητευση μου συνεχιζεται με τις 2πλες χρονολογιες μεχρι προσφατα ηξερα οτι τα παναθηναια γινονταν καθε 4 χρονια..ο μπονιας λεει καθε 5...τι να μαθω τελικα???επισης στο παλιο σχολικο α γυμνασιου λεγεται πως ο φιλιππος εκοψε τα φιλιππικα το 357.το μαθα και γω και χαρηκα και σημερα διαβαζω σε μπονια οτι κοπηκαν το 344...επιπλεον δεν εχω καταλαβει κατι :-\στην εποχη του περικλη οι δουλοι στην αθηνα ηταν ηταν 400000(αυτο απο θουκυδιδη)και την εποχη του μ αλεξ κατεβηκαν σε 150000(αυτο γραφει ο μπονιας)???αχ θα τρελαθω....και επειδη δεν ειμαι του ιστορικου να ξερω και 5 πραματα παραπανω μπερδευομαι παραααα πολυ με ολα αυτα :'(τι να κανω???εσεις τι κανετε σε αναλογες περιπτωσεις?