0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: marion στις Ιανουαρίου 08, 2009, 11:53:56 pmΠαράθεση από: zizoulis στις Ιανουαρίου 08, 2009, 11:39:47 pmΠαράθεση από: maryvas στις Ιανουαρίου 08, 2009, 05:25:14 pmστη μαχη στα λευκτρα. απλα στη μαχη στο δηλιον οι βοιωτοι νικησαν χαρη στη δεξια τους πτερυγα κ ειναι πιθανον οτι ο επαμεινωνδας στηριχτηκε πανω σε αυτην την τεχνικη για να δημιουργησει τη λοξη φαλαγγα βρισκω κι εγω πιο σοφο να ακολουθησει κανεις το σχολικο βιβλιο (λευκτρα)Μα στο σχολικό βιβλίο της α' γυμνασίου δεν αναφέρει ότι η συγκεκριμένη τεχνική πρωτοχρησιμοποιήθηκε στη μάχη των Λεύκτρων. Λέει χαρακτηριστικά: "Η στρατιωτική μεγαλοφυϊα του Επαμεινώνδα, ο οποίος εφάρμοσε στην μάχη το στρατηγικό σχέδιο της λοξής φάλαγγας, οδήγησε τους Θηβαίους στη νίκη".Έτσι όπως αναγράφεται είναι σαν να εννοείι ότι ήταν ήδη γνωστή η συγκεκριμένη τακτική και ότι ο Επαμεινώνδας λειτούργησε μεγαλοφυώς, καθώς επέλεξε να τη χρησιμοποιήσει. Σε κάθε περίπτωση, δεν το ξεκαθαριζει. Στο παραθεμα του ιδιου βιβλιου λεει οτι την τακτικη του επαμεινωνδα ακολουθησαν ο μ. αλεξανδρος, ο μ.φρειδερικος και ο χιντεμπουργκ. Αρα θεωρει τον επαμεινωνδα πρωτοπορο στον τομεα αυτο. Ετσι το καταλαβαινω.
Παράθεση από: zizoulis στις Ιανουαρίου 08, 2009, 11:39:47 pmΠαράθεση από: maryvas στις Ιανουαρίου 08, 2009, 05:25:14 pmστη μαχη στα λευκτρα. απλα στη μαχη στο δηλιον οι βοιωτοι νικησαν χαρη στη δεξια τους πτερυγα κ ειναι πιθανον οτι ο επαμεινωνδας στηριχτηκε πανω σε αυτην την τεχνικη για να δημιουργησει τη λοξη φαλαγγα βρισκω κι εγω πιο σοφο να ακολουθησει κανεις το σχολικο βιβλιο (λευκτρα)Μα στο σχολικό βιβλίο της α' γυμνασίου δεν αναφέρει ότι η συγκεκριμένη τεχνική πρωτοχρησιμοποιήθηκε στη μάχη των Λεύκτρων. Λέει χαρακτηριστικά: "Η στρατιωτική μεγαλοφυϊα του Επαμεινώνδα, ο οποίος εφάρμοσε στην μάχη το στρατηγικό σχέδιο της λοξής φάλαγγας, οδήγησε τους Θηβαίους στη νίκη".Έτσι όπως αναγράφεται είναι σαν να εννοείι ότι ήταν ήδη γνωστή η συγκεκριμένη τακτική και ότι ο Επαμεινώνδας λειτούργησε μεγαλοφυώς, καθώς επέλεξε να τη χρησιμοποιήσει. Σε κάθε περίπτωση, δεν το ξεκαθαριζει.
Παράθεση από: maryvas στις Ιανουαρίου 08, 2009, 05:25:14 pmστη μαχη στα λευκτρα. απλα στη μαχη στο δηλιον οι βοιωτοι νικησαν χαρη στη δεξια τους πτερυγα κ ειναι πιθανον οτι ο επαμεινωνδας στηριχτηκε πανω σε αυτην την τεχνικη για να δημιουργησει τη λοξη φαλαγγα βρισκω κι εγω πιο σοφο να ακολουθησει κανεις το σχολικο βιβλιο (λευκτρα)
στη μαχη στα λευκτρα. απλα στη μαχη στο δηλιον οι βοιωτοι νικησαν χαρη στη δεξια τους πτερυγα κ ειναι πιθανον οτι ο επαμεινωνδας στηριχτηκε πανω σε αυτην την τεχνικη για να δημιουργησει τη λοξη φαλαγγα
ΙΕΕ πόσοι τόμοι είναι;
Παράθεση από: Supreme στις Ιανουαρίου 10, 2009, 05:02:13 pmΙΕΕ πόσοι τόμοι είναι;Με επιφύλαξη 17!
συμαδελφοι ερωτηση μαθητριας μου που με βρηκε αδιαβαστη... που οφειλεται η ονομασια της κοινοβουλευτικης ομαδας των ιαπωνων του δημ.γουναρη???δεν μου χε περασει μεχρι στιγμης απο το μυαλο κατι τετοιο αλλα τωρα το χω και γω απορια