0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Συγγνώμη που ρωτάω, βρε παιδιά, αλλά ξεκίνησα ιστορία, και μάλιστα από τη νεότερη, όπου θα επαναλάβω όσα βιβλία μπορώ και έχω μπλεχτεί. Εγώ θα ρωτάω και ελπίζω να μη με βρίσετε. Όταν ξέσπασε η βαλκανική κρίση (1875-1878), υποκινήθηκε από τη Ρωσία και μετά η Ρωσία κήρυξε και αυτή τον πόλεμο, το 1877-1878 με τις γνωστές συνέπειες; Δηλαδή, με αυτή τη χρονική σειρά συνέβησαν τα γεγονότα ή ο βαλκανικός αναβρασμός συνέβη στα πλαίσια ενός ρωσοτουρκικού πολέμου;
Παράθεση από: LK στις Ιανουαρίου 21, 2009, 10:35:06 amΕυχαριστώ πολύ! Nα ρωτήσω και κάτι άλλο, το δόγμα της ακεραιότητας της οθωμανικής αυτοκρατορίας εγκαταλείφθηκε με τους
Ευχαριστώ πολύ! Nα ρωτήσω και κάτι άλλο, το δόγμα της ακεραιότητας της οθωμανικής αυτοκρατορίας εγκαταλείφθηκε με τους
δεν ξερω αν εχει καμια σχεση αυτο που θα γραψω. "πρωτη συμβαση μεταξυ ελλαδας κ τουρκιας (οχι πια οθωμανικης αυτοκρατοριας) στις 30 ιανουριου 1923, συμφωνηθηκε η υποχρεωτικη ανταλλαγη πληθυσμων. παραμονη οικουμενικου πατριαρχειου στην κων/πολη"αυτο ειναι απο τις σημειωσεις μου κ ουτε καν ξερω πού το εχω βρει. τελος παντων, η ιδια ερωτηση ειχε ξαναγινει στο φορουμ. αν γνωριζει καποιος ας απαντησει