0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Πιστεύω ότι σύμφωνα με το δόγμα Τρούμαν οι ΗΠΑ έστειλαν σημαντική και στρατιωτική και οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα και την Τουρκία για να μην γίνει κάποια ανατροπή στο εσωτερικό τους (δηλαδή να έλθει ο κομμουνισμός στις χώρες αυτές)
μια ερωτηση γιατι ειχα διαφωνια με καποιον ιστορικο σημερα. το δογμα τρουμαν αφορουσε οικονομικη και στρατιωτικη ενισχυση μονο της ελλαδας και της τουρκιας ωστε να αποφυγουν οι ηπα να πανε οι δυο χωρες με το πλευρο της ρωσσιας? ετσι δεν ειναι?γιατι μου ειπαν οτι ειναι οικ. ενισχυση ολης της ευρωπης κατα του κομμουνισμου.
Παράθεση από: swtia στις Ιανουαρίου 24, 2009, 03:23:48 pmμια ερωτηση γιατι ειχα διαφωνια με καποιον ιστορικο σημερα. το δογμα τρουμαν αφορουσε οικονομικη και στρατιωτικη ενισχυση μονο της ελλαδας και της τουρκιας ωστε να αποφυγουν οι ηπα να πανε οι δυο χωρες με το πλευρο της ρωσσιας? ετσι δεν ειναι?γιατι μου ειπαν οτι ειναι οικ. ενισχυση ολης της ευρωπης κατα του κομμουνισμου.Στο σχολικό της γ' γυμνασίου αναφέρει ότι σύμφωνα με το δόγμα Τρούμαν η Αμερική θα βοηθούσε εκείνα τα κράτη της Δύσης που θα δέχοντας πιέσεις από τον κουμμουνισμό. Μάλιστα αναφέρει ότι η εφαρμογή αυτή της πολιτικής έγινε για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Άρα, ωσ απόφαση πάρθηκε για όλα τα κράτη και όχι μόνο για την Έλλαδα ή για την Τουρκία.
Παράθεση από: ΤΕΤΑ στις Ιανουαρίου 24, 2009, 04:30:58 pmΠαράθεση από: swtia στις Ιανουαρίου 24, 2009, 03:23:48 pmμια ερωτηση γιατι ειχα διαφωνια με καποιον ιστορικο σημερα. το δογμα τρουμαν αφορουσε οικονομικη και στρατιωτικη ενισχυση μονο της ελλαδας και της τουρκιας ωστε να αποφυγουν οι ηπα να πανε οι δυο χωρες με το πλευρο της ρωσσιας? ετσι δεν ειναι?γιατι μου ειπαν οτι ειναι οικ. ενισχυση ολης της ευρωπης κατα του κομμουνισμου.Στο σχολικό της γ' γυμνασίου αναφέρει ότι σύμφωνα με το δόγμα Τρούμαν η Αμερική θα βοηθούσε εκείνα τα κράτη της Δύσης που θα δέχοντας πιέσεις από τον κουμμουνισμό. Μάλιστα αναφέρει ότι η εφαρμογή αυτή της πολιτικής έγινε για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Άρα, ωσ απόφαση πάρθηκε για όλα τα κράτη και όχι μόνο για την Έλλαδα ή για την Τουρκία.Και εγώ αυτό ξέρω. Το δόγμα Τρούμαν ήταν γενικό και αόριστο, μιλούσε για την προάσπιση της τάξης από ακραία στοιχεία. Το δόγμα Τρούμαν ακολούθησε το σχέδιο Μάρσαλ, που αφορούσε στην ανοικοδόμηση της Ευρώπης με το αζημίωτο φυσικά. Σε μας δόθηκε η μεγαλύτερη επιχορήγηση.
Σε ποια σελίδα το λέει, να το κοιτάξω λίγο, να καταλάβω τι λέει, γιατί δεν έχω κουράγιο να φυλλομετρώ
αυτό είναι το γενικό θεωριτικό του πλαίσιο...όταν ψηφίστηκε απο το κογκρέσο τα δάνεια που εγκρίθηκαν αφορούσαν ελλάδα τουρκία (ιράν;)έπειτα βέβαια με αυτόν τον όρο εννοούσαν την βοήθεια οποιασδήποτε χώρας εναντίον του κομμουνισμού.για κάποιες φτάνει μέχρι τις μέρες μας...