0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Καλημέρα σε όλους!!! Είμαι καινούρια στο forum, έχω τελειώσει Αρχαιολογία στην Αθήνα και φέτος θα δώσω για πρώτη φορά ΑΣΕΠ. Ομολογώ ότι με έχετε βοηθήσει τρομερά! Θα ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση. Στον Wilckens η ύλη είναι από την σελ. 175-342; Πρέπει να διαβάσουμε και για τον πολιτισμό του 5ου αιώνα π.Χ.; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!
γειά σας! Μπορεί κανείς να μας διαφωτίσει για το πότε και γιατί έγιναν ο Α' ιερός πόλεμος και ο
Αρα, το σχολικό βιβλίο που αναφέρει ότι ο Γ ιερός πόλεμος έγινε το 355 π.Χ είναι λάθος ;
Έχεις δίκιο αλλά δεν εννοούσα συτή τη μάχη. Στον Hornblower που ξεφύλισσα αυτές τις μέρες έχει κι άλλη μάχη Κορώνειας, πριν τον Πελ/κό που την εντάσσει στα πλαίσια ενός
Παράθεση από: marita στις Ιουλίου 24, 2008, 08:36:13 pmΑρα, το σχολικό βιβλίο που αναφέρει ότι ο Γ ιερός πόλεμος έγινε το 355 π.Χ είναι λάθος ; ο βιλκεν αναφερει πως το 356πΧ οι Αφμφικτιονες επεβαλαν στος ηγετες των φωκεων βαρυ χρηματικο προστιμο . οι φωκεις καταλαβαν τους Δελφους. αμεσως κατοπιν κυρηχθηκε εναντιον τους "ιερος πόλεμος".σε υποσημειωση αναφερει πως η χρονολογηση των γεγονοτων του τριτου αυτου ιερου πολεμου παρουσιαζει προβληματα.προσωπικα αν δεν ειχα διαβασει το παραπανω λινκ θα καταλαβαινω πως εγινε το 356/5 πΧ. τωρα μπερδευτηκα
του σβορωνου για νεοτερη που εχω ειναι καλη;φτανει;βαρεθηκα πια....