0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: eleni09 ΠΕ 02 στις Νοεμβρίου 17, 2008, 09:13:14 amκαλημερα....η ιστορια ειναι δυσκολη τελικα? λογω το οτι πρπει να συνδεσεις με τα προηγουμενα? τι λετε? κ κατι ακομα, για οσους δωσουν νεα..για διδακτικη πεζου τι βιβλιο θα διαβασετε?και για διδασκαλια εκθεσης??Επειδή σκοπεύω να δώσω διδακτική της ιστορίας και δεδομένου ότι και στον προηγούμενο διαγωνισμό το ίδιο μάθημα επέλεξα για διδακτική και σαφώς δεν το μετάνοιωσα, θεωρώ ότι πέραν των βημάτων και των μεθόδων πρέπει κανείς να έχει πολύ καλή γνώση του γνωστικού.
καλημερα....η ιστορια ειναι δυσκολη τελικα? λογω το οτι πρπει να συνδεσεις με τα προηγουμενα? τι λετε? κ κατι ακομα, για οσους δωσουν νεα..για διδακτικη πεζου τι βιβλιο θα διαβασετε?και για διδασκαλια εκθεσης??
Παράθεση από: marion στις Νοεμβρίου 17, 2008, 08:55:13 pmΠαράθεση από: eleni09 ΠΕ 02 στις Νοεμβρίου 17, 2008, 09:13:14 amκαλημερα....η ιστορια ειναι δυσκολη τελικα? λογω το οτι πρπει να συνδεσεις με τα προηγουμενα? τι λετε? κ κατι ακομα, για οσους δωσουν νεα..για διδακτικη πεζου τι βιβλιο θα διαβασετε?και για διδασκαλια εκθεσης??Επειδή σκοπεύω να δώσω διδακτική της ιστορίας και δεδομένου ότι και στον προηγούμενο διαγωνισμό το ίδιο μάθημα επέλεξα για διδακτική και σαφώς δεν το μετάνοιωσα, θεωρώ ότι πέραν των βημάτων και των μεθόδων πρέπει κανείς να έχει πολύ καλή γνώση του γνωστικού. μηπως εχεις υποψιν σου καποιο καλο βιβλιο διδακτικης ιστοριας?εχω του λαμπατου απο το μεταιχμιο αλλα δεν το εχω πιασει ακομη. τεταρτη σκοπευω να το ξεκινησω.
Παράθεση από: swtia στις Νοεμβρίου 18, 2008, 12:47:30 amΠαράθεση από: marion στις Νοεμβρίου 17, 2008, 08:55:13 pmΠαράθεση από: eleni09 ΠΕ 02 στις Νοεμβρίου 17, 2008, 09:13:14 amκαλημερα....η ιστορια ειναι δυσκολη τελικα? λογω το οτι πρπει να συνδεσεις με τα προηγουμενα? τι λετε? κ κατι ακομα, για οσους δωσουν νεα..για διδακτικη πεζου τι βιβλιο θα διαβασετε?και για διδασκαλια εκθεσης??Επειδή σκοπεύω να δώσω διδακτική της ιστορίας και δεδομένου ότι και στον προηγούμενο διαγωνισμό το ίδιο μάθημα επέλεξα για διδακτική και σαφώς δεν το μετάνοιωσα, θεωρώ ότι πέραν των βημάτων και των μεθόδων πρέπει κανείς να έχει πολύ καλή γνώση του γνωστικού. μηπως εχεις υποψιν σου καποιο καλο βιβλιο διδακτικης ιστοριας?εχω του λαμπατου απο το μεταιχμιο αλλα δεν το εχω πιασει ακομη. τεταρτη σκοπευω να το ξεκινησω.Swtia μου δεν έχω χρησιμοποιήσει για τη διδακτική κανένα βοήθημα που κυκλοφορεί στο εμπόριο. Έχω βασιστεί αποκλειστικά στα βιβλία του καθηγητή και στις σημειώσεις που έχω με έτοιμα σχέδια και προτεινόμενες διαθεμαστικές από το φροντιστήριο, όπου και είχα παρακολουθήσει μαθήματα του Γατσωτή.Πάντως φρόντισε να μάθεις καλού κακού το γενικό σκοπό διδασκαλίας του μαθήματος καθώς και τους ειδικούς σκοπούς για γυμνάσιο-λύκειο.Να θυμάσαι ότι οι ειδικοί στόχοι που τίθενται για την εκάστοτε διδακτέα ενότητα είναι ενδεικτικά γνωστκοί (αφορούν σε αίτια, συνέπειες, αποτελέσματα, αφορμές κτλ), εννοιολογικοί ( να είναι σε θέση οι μαθητές να εξηγούν βασικούς όρους-κλειδιά π.χ. παλινόρθωση, ευεργεσία, Μεγάλη Ιδέα κτλ της διδακτέας ενότητας), μεθοδολογικοί ( εικονιστικές και γραπτές πηγές) καθώς και αξιακοί (πόλεμος, ειρήνη, ετερότητα κτλ...).
παιδια να ρωτησω κατι? οταν στην ειδικη διδακτικη μας εχει ζητουμενα πχ να διαμορφωσετε σχεδιο διδασκαλιας που θα περιεχει διδασκαλι περιληψης κτλ. βαζουμε στην αρχη διδακτικους στοχους ή οχι?επισης αν εχει ζητουμενα βαζουμε στο τελος ερωτησεις αξιολογησης?
συμφωνω με στρατο. κ εγω αυτο εχω σκοπο να κανω, δλδ να μη βαλω επιπλεον διδακτικους στοχους απλα να μετατρεψω τα ζητουμενα με την καταλληλη διατυπωση σε στοχους κ στο τελος να βαλω ερωτησεις αξιολογησης τις οποιες τις απανταμε?
sorry που σε πρηζω αλλα αν εχει 4 ζητουμενα αρα 4 στοχοι κ βαλουμε ερωτηση αξιολογησης η οποια δεν υπαγεται στους στοχους τοτε την απανταμε?πχ αν δωσω αρχαια κ βαλω στο τελος ερωτηση αξιολογησης ή εργασια για το σπιτι με ομορριζα ή γραμματικη θα την απαντησω?