*

Αποστολέας Θέμα: απορίες_για_εκπαιδευτικές_άδειες_ή_αποσπάσεις  (Αναγνώστηκε 2895 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος slou2001

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Καλησπέρα σε όλους!Έχω κάποιες απορίες  σχετικά με το καθεστώς των εκπαιδευτικών αδειών ή/και αποσπάσεων . Η αλήθεια είναι πως δεν μπορώ να βγάλω άκρη σε ορισμένα σημεία.
Πχ. εάν επιθυμώ να κάνω αίτηση για εκπαιδευτική άδεια , πώς καταθέτω τα έγγραφα στο ΑΠΥΣΔΕ μέσα  στο καλοκαίρι του 2008 όταν ΟΛΕΣ οι σχολές που με ενδιαφέρουν έχουν αιτήσεις και εξετάσεις Σεπτέμβριο-Οκτώβριο 2008;
Εάν εγγραφώ σε μεταπτυχιακό κύκλο σπουδών, έχω πιθανότητες  να πάρω απόσπαση σε  φορείς  που βρίσκονται στην πόλη της Σχολής αντί να πάρω εκπαιδευτική άδεια; Και πάλι, πως θα ζητήσω απόσπαση από το Μάιο αν οι αιτήσεις/ τα αποτελέσματα βγαίνουν Σεπτέμβριο-Οκτώβριο; Γίνονται συμπληρωματικές αποσπάσεις; ???

Ευχαριστώ  :)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: απορίες_για_εκπαιδευτικές_άδειες_ή_αποσπάσεις
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:21:39 »

Αποσυνδεδεμένος Αγάπη

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ......της συννεφιάς ρηγόπουλο.....
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Ιουνίου 07, 2008, 06:35:01 pm »
Πρώτα πρέπει να γίνεις δεκτός σε μεταπτυχιακό και μετά θα πάρεις την άδεια,εάν σου τη δώσουν γιατί παίζει κι εκεί πολύ βύσμα.
Πας ένα χρόνο πίσω δηλαδή.
Τώρα για απόσπαση δε νομίζω λόγω μεταπτυχιακού να σου δίνουν πιο εύκολα.

Δε θέλω του κισσού το πλάνο ψήλωμα,σε ξένα αναστηλώματα δεμένο.
Θέλω να είμαι ένα καλάμι,ένα χαμόκλαδο,μα όσο ανεβαίνω,μόνος ν' ανεβαίνω.

Αποσυνδεδεμένος blueswire

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • carpe diem
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιουνίου 07, 2008, 08:31:02 pm »
Αυτή ήταν και η δική μου απορία για μέρες τώρα. Η σχολή μου διενεργεί εξετάσεις Σεπτέμβριο ενώ θα πρέπει τον προηγούμενο Μάιο να καταθέσω δικαιολογητικά μετάξύ των οποίων και χαρτί ότι "με έχουν δεχτεί στο μεταπτυχιακό". Πώς να με έχουν δεχτεί αφού οι εξετάσεις είναι 4 μήνες μετά. ισχύεί ό,τι είπε ο συνάδελφος πριν απ' ό,τι ρώτησα. Δείνεις το Σεπτέμβριο εξετάσεις και αν περάσεις τον επόμενο Μάιο καταθέτεις τα χαρτιά. Αν δε σε πάρουν και το τμήμα σου είναι μακριά από την πόλη σου.........άστα να πάνε, μάλλον εγκαταλείπες την προσπάθεια αφού πια τα μεταπτυχιακά έχουν υποχρεωτικές παρακολουθήσεις

Αποσυνδεδεμένος slou2001

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Ιουνίου 07, 2008, 10:19:44 pm »
Δηλαδή κάποιος που δεν μπορεί να παρακολουθησει το 1ο έτος του μεταπτυχιακού λόγω απόστασης δεν κάνει ποτέ μεταπτυχιακό; Είναι καταδικασμένος;!
PS Ναι, μιλάω για απόσταση μεταξύ οργανικής θέσης και πόλης Σχολής που δεν καλύπτεται αυθημερόν.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 07, 2008, 10:22:53 pm από slou2001 »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:21:39 »

Αποσυνδεδεμένος Marcus

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Ιουνίου 07, 2008, 10:26:26 pm »
Όχι δα - απλώς κόβεται στα μαθήματα του πρώτου έτους και τα δίνει αργότερα.

Αποσυνδεδεμένος GEMINI 3

• Πλήρες μέλος
  • WE ARE THE CHAMPIONS!
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιουνίου 07, 2008, 11:49:34 pm »
Στην εγκύκλιο των εκπαιδευτικών αδειών λέει πως τη βεβαίωση ότι έχεις γίνει αποδεκτός στο μεταπτυχιακό μπορείς να την προσκομίσεις αργότερα (τότε που γίνονται οι εγγραφές). Επειδή το αντιμετωπίζω κι εγώ φέτος αυτό (έχω δώσει εξετάσεις και περιμένω αποτελέσματα), θα κάνω την αίτηση και βλέπουμε...

Αποσυνδεδεμένος Marcus

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Ιουνίου 07, 2008, 11:54:53 pm »
Η εγκύκλιος είναι όντως σαφής. Το θέμα είναι πως κάπως δύσκολο παίρνεις εκπαιδευτική άδεια για μεταπτυχιακό που ελπίζεις να παρακολουθήσεις, τη στιγμή που οι πιστώσεις συχνά δεν επαρκούν ούτε για όλους τους ήδη φοιτώντες...

• Έμπειρο μέλος
  • carpe diem
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Ιουνίου 08, 2008, 04:37:52 am »
Gemini 3 αυτό το σκέφτηκα και εγώ αλλά έχει τον κίνδυνο αφενός να σου δώσουν την εκπαιδευτική άδεια, αφετέρου να μη σε πάρουν στο μεταπτυχιακό! φοβάμαι λοιπόν ότι την επόμενη φορά που θα ζητήσεις άδεια (όταν θα σε έχουν πάρει στο μεταπτυχιακό) μάλλον δε θα σου δώσουν.

• Έμπειρο μέλος
  • carpe diem
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Ιουνίου 08, 2008, 04:45:47 am »
Αντιγράφω από την εγκύκλιο για τις εκπαιδευτικές άδειες: και συγκεκριμένα από το τμήμα που αφορά τα δικαιολογητικά:
"β.

Αποσυνδεδεμένος AnnaH

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Ιουνίου 08, 2008, 10:04:13 am »
Υπάρχουν και τα μεταπτυχιακά του ΕΑΠ (Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο) τα οποία δεν απαιτούν παρουσία σε τακτική βάση, μόνο κάποια Σαββατοκύριακα. Είναι πλήρως αναγνωρισμένα και σε μερικές περιπτώσεις - όσον αφορά την συνάφεια του θέματος με το αντικείμενο εργασίας - έχουν θέματα που το Εθνικό Πανεπιστήμιο δεν διαθέτει. Όσον αφορά την δουλειά που απαιτεί το ΕΑΠ - ίδιος όγκος για να μην πω μεγαλύτερος!

Αποσυνδεδεμένος heren

• Έμπειρο μέλος
  • live your life
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Ιουνίου 08, 2008, 10:31:26 am »
Γιατι δεν ρωτατε τους αιρετους? αυτοι μπορει να ξερον καλυτερα τη διαδικασια και να βοηθησουν

Αποσυνδεδεμένος k_k

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Ιουνίου 08, 2008, 10:49:55 am »

Να έχετε υπόψη και το επόμενο : Αν γίνεις δεκτός σε μεταπτυχιακό , αλλα δεν μπορείς να το παρακολουθήσεις για οποιοδήποτε λόγο , μπορείς να παγώσεις τις σπουδές σου για ένα χρόνο . Δεν ξέρω αν ισχύει γενικά , αλλα σε κάποιες περιπτώσεις σίγουρα ισχύει .
Επίσης συνήθως τα μεταπτυχιακά είναι για 2 χρόνια , αλλα μπορείς να πας σε 3ο έτος . Οποτε πάλι αν την μια χρονιά δεν μπορέσεις να παρακολουθήσεις , τουλάχιστον εχεις 1 χρόνο αέρα στο μεταπτυχιακό , ελπίζοντας οτι την δευτερη χρονιά θα σταθείς πιο τυχερός .
Αν και κατα τη γνώμη μου είναι απαράδεκτο να μην ικανοποιούν όλες τις αιτήσεις για εκπαιδευτική άδεια ή τουλάστιστον να θεσπίσουν σαφή τρόπο μοριοδότησης .............
Είναι άδικο να έχεις γίνει δεκτός σε μεταπτυχιακό και να χάνεις την ευκαιρία , επειδή αντί για άδειες προτιμούν να δίνουν αποσπάσεις σε γραφεία για να εξυπηρετούν την επανεκλογή τους ........ πάντα για το καλό της εκπαιδευσης βέβαια ....

Αποσυνδεδεμένος GEMINI 3

• Πλήρες μέλος
  • WE ARE THE CHAMPIONS!
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Ιουνίου 10, 2008, 12:05:37 am »
Το θέμα είναι ο περιορισμένος αριθμός (κακώς) πιστώσεων που δίνεται επειδή, όταν έχεις εκπ. άδεια, παίρνεις περισσότερα χρήματα (από 20% έως και 40%). Εγώ πάντως θα προτιμούσα να πάρω την άδεια έστω και χωρίς επιδότηση!
Κ-Κ,  πάντα εύστοχος /-η!

Αποσυνδεδεμένος happiness

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 19 - Μηχ. Η/Υ & Πληρ. - ΠΠ
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Ιουνίου 10, 2008, 10:18:05 am »
Το θέμα είναι ο περιορισμένος αριθμός (κακώς) πιστώσεων που δίνεται επειδή, όταν έχεις εκπ. άδεια, παίρνεις περισσότερα χρήματα (από 20% έως και 40%). Εγώ πάντως θα προτιμούσα να πάρω την άδεια έστω και χωρίς επιδότηση!
Κ-Κ,  πάντα εύστοχος /-η!

σε αυτή την περίπτωση μπορείς να ζητήσεις και άδεια άνευ αποδοχών για όσο χρόνο θέλεις. το αν θα στην δώσουν το αποφασίζει νομίζω το ΠΥΣΔΕ και υπογράφεται από το υπουργείο.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182559
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 617
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)