*

Αποστολέας Θέμα: Φάκελος: "Ωρομίσθιοι ΤΕΕ ΟΑΕΔ - Χτες και Σήμερα" - Ενημέρωση  (Αναγνώστηκε 21218 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος ipermahia

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • "Αύριο ξημερώνει μια καινούρια μέρα"
    • Προφίλ
    • ΠΑΝ.ΕΝΩΣΗ ΩΡΟΜ & ΑΝΑΠΛ. ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΕΝ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΤΑ ΤΕΕ ΚΑΙ ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ
Απ: Φάκελος: "Ωρομίσθιοι ΤΕΕ ΟΑΕΔ - Χτες και Σήμερα" - Ενημέρωση
« Απάντηση #28 στις: Ιουνίου 15, 2008, 07:21:00 am »
Αποφεύγεις συνειδητα να απαντησεις στα ερωτηματα μου. Αυτο που σε κατηγορω είναι το οτι δεν κάνεις αγωνα γενικώς να αναγνωριστει η προυπηρεσια του ΟΑΕΔ στο ΥΠΕΠΘ (όλες οι ειδικότητες και οχι εξαιρέσεις - ολοι οσοι δουλεψαν στα σχολεια αυτα απο μια ώρα και πάνω και οσοι εξακολουθουν να εργαζονται). Δώσε μου μια απαντηση σε αυτο σε παρακαλω.
Αυτο ειναι που εχει σημασια για όλους μας. Ολα τα αλλα ερχονται δευτερα (καινοτομα,...). Γι αυτες τις ιδεες με τα καινοτομα στο κατω - κατω δεν ευθυνομαστε εμεις αλλα η Διοικηση.
Συνοψιζοντας λοιπον, σε προκαλω να κάνεις αγώνα οπως λες για όλους οσους περασανε απο τα σχολεια αυτα και περνουν ακομα, μακρια απο ονοματα, νουμερα (βλεπε 300), και καταστασεις. Εμενα το οτι πασχιζεις για τους 300 και μονο με βάζει σε σκεψεις οτι εισαι σε συννενοηση με τη Διοικηση! Γι αυτο σε κατηγορω και μόνο. Προσπαθεις μαζι με τη Διοικηση να ρίξετε το νούμερο οσων εργαστηκαν ως ωρομισθιοι εκπαιδευτικοι στον ΟΑΕΔ μπας και το δεχτει το ΥΠΕΠΘ. Διοτι αλλο να αλλοιωθουν οι πίνακες του ΥΠΕΠΘ απο 300 και αλλο απο πολυ περισσοτερους.
Νομιζω οτι είμαι πολυ κατανοητος και οφειλεις να δωσεις μια ξεκαθαρη απαντηση και οχι να ασχολεισαι με το ψευδονυμο μου και αλλα τετοια.

Σχετικά με τη Δοίκηση είμαι σε τέτοια συννενόηση όπως λες που ο Διοικητής δεν κάνει τίποτα πριν με συμβουλευτεί.Πως είναι δυνατόν άλλωστε.Ούτε εγώ άλλωστε.Πριν γράψουμε οποιοδήποτε υπόμνημα ή πριν βγούμε στα κανάλια του ζητάω την άδεια.Αν μου τη δώσει τότε συνεχίζω. Φαίνεται πως είσαι νέος στο χώρο και δεν με ξέρεις ή δεν φρόντισες να μάθεις.
Για τα υπόλοιπα θα σου στείλω προσωπικό μήνυμα.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 15, 2008, 07:43:46 am από ipermahia »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Ιουνίου 15, 2008, 07:52:52 am »
αααααα.....είσαι νέος εσύ ακόμα εδώ.........γι'αυτό δε ξέρεις.............. ;)
Δε βλέπεις καλέ ότι δεν αχολείται κάνενας άλλος με το θέμα?
Τυχαίο είναι λες?

ΥΓ : Γενικώς έχει μια τάση..........μόνη της να ρωτάει,μόνη της να απαντάει όταν και όποτε τη συμφέρει.
      Σε άλλο θέμα για τους "ΟΑΕΔΙΤΕΣ".........καμιά 10αριά μέλη της κάναμε την ίδια ερώτηση και απάντησε μετά από 20 σελίδες καταιγιστικών μηνυμάτων.

Αχ ρε Αγάπη.

Είδες τη κακιά που είμαι. Δεν αφήνω κανέναν να ασχοληθεί.Τους μαλώνω όλους και ίσως και να τους δέρνω, που ξέρεις;Αφήνω εγώ να απαντήσει οποισδήποτε.
Να φανταστείς πήρα κάποια προσωπικά μηνύματα από συναδέλφους του ΥΠΕΠΘ που με ψιλοβρίζουν, αλλά τι να κάνουμε, την άποψή τους εκφράζουν .Σεβαστή.Ύστερα που ξέρεις μπορεί να μου αρέσει να με βρίζουν.(αυτά τα λέω σε εσένα για να τα δουν οι άλλοι-ξέρουν αυτοί).
Θέλω επιχειρήματα ότι έχουμε άδικο.Όλα τα άλλα είναι έπεα πτερόεντα

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
Απ: ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ!
« Απάντηση #30 στις: Ιουνίου 15, 2008, 08:26:13 am »

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουνίου 15, 2008, 08:48:30 am από ipermahia »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΚΑΙ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΕΕ ΚΑΙ ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ
ΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΤΟΠΟΣ: http://clubs.pathfinder.gr/kathigites
ΤΑΧ. Δ/ΝΣΗ : ΤΘ 4010. ΤΚ 10210 ΑΘΗΝΑ
Τηλέφωνα :Χριστοδούλου Υπερμαχία 6942500110, Σελιανίτης Κων/νος  6944271533

ΑΘΗΝΑ  20-06-2008                                                                               
ΑΡ. ΠΡΩΤ. 87

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

1.   ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
2.   ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ κ.Α.Λυκουρέντζο
3.   ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
4.   ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΟΑΕΔ
5.   ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ

ΘΕΜΑ: «Ζητάμε την απόσυρση της Προκήρυξης της ντροπής και του εμπαιγμού ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΟΑΕΔ, απέναντι στους διωγμένους ωρομίσθιους καθηγητές Γενικής Παιδείας  στα πρώην ΤΕΕ ΤΟΥ ΟΑΕΔ, γιατί δεν είναι δυνατόν να υποβάλλουμε αιτήσεις για ανύπαρκτες θέσεις εργασίας στις Ε.ΠΑΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ, των οποίων ο τελικός προορισμός θα είναι το καλάθι των αχρήστων».

Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,

Είναι γνωστό πως με τον νόμο 3475/06 – εκπαιδευτική μεταρρύθμιση, τα ΤΕΕ ΤΟΥ ΟΑΕΔ καταργήθηκαν.

Αποσυνδεδεμένος para5

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Ιουνίου 20, 2008, 03:37:33 pm »
Υπερμαχία εύχομαι να δικαιωθείτε. Keep up the good work!

Αποσυνδεδεμένος tama

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Ιουνίου 20, 2008, 04:02:07 pm »
τι σημαινει θα δωθεί λύση στο πρόβλημά σας στα νομοσχέδια που θα ακολουθήσουν ;Νομίζω οτι αν κάτι ξέρετε πρέπει να το μάθουμε και εμείς.. Τι θα προσθέσουν, τι θα αφαιρέσουν και ποιοι θα υποστούν τις συνέπειες ;

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Ιουνίου 20, 2008, 10:54:30 pm »

Σε ευχαριστώ.Ναι θα δικαιωθούμε γιατί έτσι πρέπει να γίνει σε ένα κράτος δικαίου και κυρίως επειδή αγωνιζόμαστε καθαρά.

Αποσυνδεδεμένος drifter

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Ιουνίου 20, 2008, 11:25:22 pm »

Σε ευχαριστώ.Ναι θα δικαιωθούμε γιατί έτσι πρέπει να γίνει σε ένα κράτος δικαίου και κυρίως επειδή αγωνιζόμαστε καθαρά.

Υπερμαχία καταρχήν να σε συγχαρώ για τον αγώνα σου. Αν και μάλλον έχω αντίθετη άποψη!

Μετά την κατάργηση των ΤΕΕ , πράγματι τίθεται ένα κοινωνικό θέμα σχετικά με την τύχη των εργαζομένων που πλέον δεν έχουν αντικείμενο!

Όμως δεν ειναι σωστό να θυμόμαστε το κράτος δικαίου μόνο όταν έρθουμε στα ζόρια!

Ειμαι εκπαιδευτικός Τεχνικής Ειδικότητας , και θεωρείς Δικαιο όταν 6 χρόνια προσπαθώντας να μαζεψω μόρια γύρισα τη μισή Ελλάδα  και ενω περιμένω να κάνει διορισμους (ΑΣΕΠ-40 %) ξαφνικα να μείνω άνεργος?

Πού ήταν το κράτος Δικαιου όταν προσλάμβαναν όποιον ήθελαν στα μαγαζάκια του ΟΑΕΔ και εγώ ετρεχα ωρομίσθιος στην άλλη άκρη της Ελλάδας?
Ειναι Κράτος Δικαιου όταν θα αφαιρεσει σε καποιους της προοπτικές διορισμού για να τις καρπωθούν κάποιοι άλλοι.
Θα ειναι κράτος Δικαιου όταν ξαφνικά ένα πρωί κάποιοι θα βρθούν ψηλότερα στους πίνακες μέσω της αναγνώρισης μιας προϋπηρεσίας που σε μένα μου στερούσαν το δικαίωμα να έχω?

Θα ειναι κράτος δικαίου όταν γνωριζαν όλοι πως η προϋπηρεσία του ΟΑΕΔ δεν προσμετράται για το ΥΠΕΠΘ και βολεμένοι με καλύτερες αποδοχες, περισσότερες ώρες και κοντά στα σπίτια τους (οι περισσότεροι) ξαφνικά θα τους την αναγνωρίσει, κάνοντάς όλους εμάς να αισθανόμαστε .... (ξερεις πώς!)

Αυτα τα λίγα ....

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Ιουνίου 21, 2008, 08:05:03 am »

Υπερμαχία καταρχήν να σε συγχαρώ για τον αγώνα σου. Αν και μάλλον έχω αντίθετη άποψη!

Μετά την κατάργηση των ΤΕΕ , πράγματι τίθεται ένα κοινωνικό θέμα σχετικά με την τύχη των εργαζομένων που πλέον δεν έχουν αντικείμενο!

Όμως δεν ειναι σωστό να θυμόμαστε το κράτος δικαίου μόνο όταν έρθουμε στα ζόρια!

Ειμαι εκπαιδευτικός Τεχνικής Ειδικότητας , και θεωρείς Δικαιο όταν 6 χρόνια προσπαθώντας να μαζεψω μόρια γύρισα τη μισή Ελλάδα  και ενω περιμένω να κάνει διορισμους (ΑΣΕΠ-40 %) ξαφνικα να μείνω άνεργος?

Πού ήταν το κράτος Δικαιου όταν προσλάμβαναν όποιον ήθελαν στα μαγαζάκια του ΟΑΕΔ και εγώ ετρεχα ωρομίσθιος στην άλλη άκρη της Ελλάδας?
Ειναι Κράτος Δικαιου όταν θα αφαιρεσει σε καποιους της προοπτικές διορισμού για να τις καρπωθούν κάποιοι άλλοι.
Θα ειναι κράτος Δικαιου όταν ξαφνικά ένα πρωί κάποιοι θα βρθούν ψηλότερα στους πίνακες μέσω της αναγνώρισης μιας προϋπηρεσίας που σε μένα μου στερούσαν το δικαίωμα να έχω?

Θα ειναι κράτος δικαίου όταν γνωριζαν όλοι πως η προϋπηρεσία του ΟΑΕΔ δεν προσμετράται για το ΥΠΕΠΘ και βολεμένοι με καλύτερες αποδοχες, περισσότερες ώρες και κοντά στα σπίτια τους (οι περισσότεροι) ξαφνικά θα τους την αναγνωρίσει, κάνοντάς όλους εμάς να αισθανόμαστε .... (ξερεις πώς!)

Αυτα τα λίγα ....
Αναγνωρίζω το δικαίωμά σου να έχεις μόνιμη εργασία.Και είναι πολύ λυπηρό που όλοι μας τρέχουμε "και είμαστε και ευχαριστημένοι" όταν μας καλούν ωρομίσθιους.Και αυτό δεν γίνεται για μας 6 χρόνια όπως λες αλλά 16 και 18 και ίσως και κάποιοι τα παράτησαν.

Σχετικά με τα "μαγαζάκια του ΟΑΕΔ" που έτσι τα αποκαλείς, θα πω τα πράγματα πως έχουν τουλάχιστον έτσι όπως τα έζησα εγώ όσα αυτά τα χρόνια.
Οι προσλήψεις γίνονταν με νόμους και υπουργικές αποφάσεις,για τους οποίους νόμους και αποφάσεις σίγουρα δεν είναι υπεύθυνοι οι ωρομίσθιοι.Θα συμφωνήσω μόνο πως αμφότερες οι δύο κυβερνήσεις φρόντιζαν να βολεύουν τα δικά τους παιδιά, (εμάς δεν μας ήθελε κανένας), που σημαίνει πως εντελώς συμπτωματικά -δες και στην νέα προκήρυξη- προηγούνται όσοι δούλευαν για τα σχολικά έτη 1988-1999 και 1992-1993.Είδες τι ωραίες συμφωνίες κάνουν;

Γιατί γίνεται και γινόταν αυτό!Κάποτε το 1994 Η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ τότε αποφάσισε να αποκατασταστήσει να μονιμοποιήσει με το νόμο 2190/94 τους εκπαιδευτικούς (γαζωτές, κομμωτές, και άλλους Τεχνικών και Γενικών ειδικοτήτων.Όσοι δούλευαν το Μάιο του 1989 και είχαν 2 χρόνια και 10 ώρες εβδομαδιαίως.Αυτούς που δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις τους έβαλαν να προηγούνται στην πρόσληψή τους σαν ωρομίσθιοι.
Πρόσφατα η σημερινή Κυβέρνηση διόρισε σε μόνιμες θέσεις αυτούς που δούλευαν το 1993-1994, έκαναν αίτηση μονιμοποίησης τότε και είχαν τις ίδιες προϋποθέσεις 2 χρόνια και 10 ώρες.Οι υπόλοιποι προηγούνται στην πρόσληψή τους.
Εμείς οι υπόλοιποι δεν ανήκουμε σε καμία κατηγορία.Αυτές τις προσλήψεις που έχουν τις κομματικές σφραγίδες τις κατηγορούμε όλοι μας αλλά τίποτα δεν άλλαξε.

Όμως για μένα και για άλλους συναδέλφους ποτέ δεν ήταν μαγαζάκι, όπως λες ο συγκεκριμένος χώρος εργασίας.

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Ιουνίου 21, 2008, 08:49:04 am »
Επειδη ο driffer σου τα ειπε πολυ ωραια ipermahia+ 299 εγω θα συμπληρωσω λεγοντας οτι το υπεπθ δεν εχει καμια δουλεια να αποφασισει να σας βαλει μπροστα μας στον πινακα γιατι μονο εμας θα επιβαρυνετε κι οχι το υπεπθ.Εμεις  αποφασιζουμε! Ξεχαστε το υπεπθ γι' αυτο που ζητατε!
 Τωρα αν εχετε ορεξη πιεστε να σας βαλουν στη Σιβιτανιδιο κι ας σταματησουν για λιγα χρονακια να βαζουν ατομα που αγωνιζονται προεκλογικα να βγαζουν υπουργους (εδω κ δεκαετιες...)
  'Η ζητειστε απο τον πρωην εργοδοτη σας δλδ το υπουργειο απασχολησης να σας μονιμοποιησουν στις θεσεις οπου εχουν ατομα με stage..........Τί καθεστε κι ασχολειστε με εμας για να μας "ριξετε"??? Αλλαξτε πλευση...

Δεν θέλω να φανώ αγενής απέναντί σου, αλλά με κουράζει να απαντάω στον κάθε άσχετο που νομίζει πως τα ξέρει όλα και με αναγκάζεις να επαναλαμβάνομαι.

1) Τα σχολεία όπου αυτά και αν ανήκουν δεν είναι τσιφλίκι κανενός.Ούτε δικό σου τσιφλίκι είναι, ούτε δικό μου. Και "εσείς" εφόσον μιλάς για όλους δεν μπορείτε να αποφασίζετε για μένα.Για μένα αποφασίζει το Σύνταγμα της Ελλάδας και εφόσον είναι φανερό πως δεν γνωρίζεις πολλά πράγματα σου απαντώ πως ήδη έχει αποφασίσει ΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΣΥΜ

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Ιουνίου 21, 2008, 08:53:12 am »
τι σημαινει θα δωθεί λύση στο πρόβλημά σας στα νομοσχέδια που θα ακολουθήσουν ;Νομίζω οτι αν κάτι ξέρετε πρέπει να το μάθουμε και εμείς.. Τι θα προσθέσουν, τι θα αφαιρέσουν και ποιοι θα υποστούν τις συνέπειες ;

Νεκταρία συγνώμη που δεν σου απάντησα νωρίτερα.Τώρα είδα το μήνυμά σου.Ναι η αλήθεια είναι πως θα υπάρξει σχετική ρύθμιση για μας. Μια ρύθμιση που (προσωπική μου εκτίμηση) θα αφορά μόνο τους Καθηγητές Γενικής Παιδείας.Αυτό που μπορώ να πω με απόλυτη βεβαιότητα είναι πως δεν πρόκειται να επηρρέσει τους μόνιμους διορισμούς του ΥΠΕΠΘ.
Δεν πρόκειται να προσθέσουν τίποτα.Αντιθέτως δεν θα αναγνωρισθεί όλη η προϋπηρεσία μας αλλά ένα μέρος.Συνέπειες δεν υπάρχουν.Ίσα μέτρα, ίσα σταθμά.

Αποσυνδεδεμένος tama

• Έμπειρο μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: Ιουνίου 21, 2008, 09:00:34 am »
Αυτό σημαίνει ότι θα μπείτε στη ληστα των αναπληρωτών.. Σωστα; Για το επόμενο σχολικό έτος , αν καταλαβαίνω καλά...

Αποσυνδεδεμένος syrrahm

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Ιουνίου 21, 2008, 03:20:42 pm »
...
Αυτό που μπορώ να πω με απόλυτη βεβαιότητα είναι πως δεν πρόκειται να επηρρέσει τους μόνιμους διορισμούς του ΥΠΕΠΘ...

Παράθεση από: Nektaria
Αυτό σημαίνει ότι θα μπείτε στη λίστα των αναπληρωτών..Σωστά; Για το επόμενο σχολικό έτος , αν καταλαβαίνω καλά...

Αν δεν πρόκειται να επηρεάσει τους φετινούς μόνιμους διορισμούς του ΥΠΕΠΘ , λογικά δεν θα επηρεάσει και τις φετινές (2008-9) προσλήψεις των αναπληρωτών του ΥΠΕΠΘ .

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182632
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 653
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)