0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δύο απορίες έχω, για όποιον ξέρει να απαντήσει:1) το επίδομα λοχείας είναι μισό ημερομίσθιο επί τις 63 ημέρες λοχείας. Για κάποια που θα απολυθεί πριν τις 63 ημέρες (π.χ. γέννησε 31/5, άρα για 30 ημέρες μόνο (όλο τον Ιούνιο) θα έχει δουλειά και άδεια και μετά θα απολυθεί), πόσο βγαίνει το επίδομα; Πάει αναλογικά; Και στο ΙΚΑ τι τους λέμε, μην υπολογίζετε το επίδομα για 63 ημέρες, αλλά για 30 γιατί θα απολυθώ; Ή ασχέτως απόλυσης, δικαιούμαστε 63 ημέρες;
Παράθεση από: molive στις Μαΐου 11, 2012, 01:03:34 pmΚαλημέρα! Είμαι έγκυος και τη φετινή χρονιά έκανα χρήση όλης της αναρρωτικής άδειας, καθώς και άδειας άνευ αποδοχών. Αυτό σημαίνει ότι πήρα κάποια χρήματα από το ΙΚΑ. Τα χρήματα αυτά τα δηλώνουμε στην φορολογική δήλωση? Χρειάζεται να πάω από το ΙΚΑ να ζητήσω βεβαίωση αποδοχών (ή όπως ονομάζεται) ή λόγω του ότι είναι χρήματα του ασφαλιστικού μου φορέα, δεν δηλώνονται? Όποιος ξέρει οτιδήποτε, ας μου απαντήσει παρακαλώ.Στη βεβαίωση που πήρα από το ΙΚΑ για τα επιδόματα ασθενείας που εισέπραξα, αναφέρεται ότι "για το έτος 2011 εισέπραξα τάδε χρήματα" χώρις να αναφέρεται παρακράτηση φόρου. Ένας φίλος λογιστής μου είπε ότι εφόσον το στυλ της βεβαίωσης αποδοχών είναι τέτοιο (όπως και στη βεβαίωση απο τον ΟΑΕΔ) τότε το ποσό αυτό δηλώνεται στα αφορολόγητα. Δεν ρώτησα σε εφορία ή κάπου αλλού, αλλά δεν θα καθήσω να το πολυζορίσω το ζήτημα... θα το βάλω σε κάποιο πεδίο στα αφορολόγητα.
Καλημέρα! Είμαι έγκυος και τη φετινή χρονιά έκανα χρήση όλης της αναρρωτικής άδειας, καθώς και άδειας άνευ αποδοχών. Αυτό σημαίνει ότι πήρα κάποια χρήματα από το ΙΚΑ. Τα χρήματα αυτά τα δηλώνουμε στην φορολογική δήλωση? Χρειάζεται να πάω από το ΙΚΑ να ζητήσω βεβαίωση αποδοχών (ή όπως ονομάζεται) ή λόγω του ότι είναι χρήματα του ασφαλιστικού μου φορέα, δεν δηλώνονται? Όποιος ξέρει οτιδήποτε, ας μου απαντήσει παρακαλώ.
Μετράνε και για τον ΟΑΕΔ...
Παράθεση από: jak_13 στις Ιουνίου 14, 2012, 02:00:16 pmΜετράνε και για τον ΟΑΕΔ...Εμενα παντως δεν μετρησανε τα ενσημα οσο ειχα αδεια κυησης κ λοχειας.Ετσι μου ειπαν τουλαχιστον απο οαεδ.Ποιος κανει λαθος τελικα?