*

Αποστολέας Θέμα: Διορισμός παλαιού εκπαιδευτικού  (Αναγνώστηκε 3655 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος PANAS

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Άντρας
  • Run to the hills, run for your lives
    • Προφίλ
Διορισμός παλαιού εκπαιδευτικού
« στις: Ιουνίου 17, 2008, 04:34:11 pm »
Κάποιος που εργάστηκε ως μόνιμος εκπαιδευτικός για 8 συνεχή έτη και στη συνέχεια παραιτήθηκε για να ασκήσει άλλο επάγγελμα μπορεί αν το επιθυμεί να ξαναδιοριστεί στην μέση εκπαίδευση μέσω της προϋπηρεσίας του; Αν γνωρίζει κάποιος ας απαντήσει.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Διορισμός παλαιού εκπαιδευτικού
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:31:19 »

Αποσυνδεδεμένος corina

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Ιουνίου 17, 2008, 04:58:48 pm »
χωρις να ειμαι σιγουρη μπορεις να κανεις τα χαρτια σου σαν αναπληρωτης και μετα λογω προυπηρεσιας να διοριστεις.....θα πρότεινα να ρωτήσεις απευθείας το ΥΠΕΠΘ....

Αποσυνδεδεμένος utenar

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιουνίου 17, 2008, 06:35:50 pm »
χωρις να ειμαι σιγουρη μπορεις να κανεις τα χαρτια σου σαν αναπληρωτης

Δε νομιζω. Η εγκυκλιος δε λεει καπου οτι ο αναπληρωτης δεν πρεπει να εχει παραιτηθει απο θεση μονιμου εκπαιδευτικου στο παρελθον?

Αποσυνδεδεμένος para5

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Ιουνίου 17, 2008, 07:05:52 pm »
Λογικά θα πρέπει να κοιτάξεις την προκήρυξη του 40% αν λέει κάτι σχετικό.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 02:31:19 »

Αποσυνδεδεμένος PANAS

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Ιουνίου 18, 2008, 01:13:37 am »
Καταρχήν η ερώτηση δεν αφορά εμένα αλλά κάποιον γνωστό μου που έφυγε από την εκπαίδευση και το ψιλοσκέφτεται μήπως ξαναγυρίσει. Διάβασα την εγκύκλιο για τους αναπληρωτές αλλά δε βρήκα κάτι γι' αυτή την (μάλλον σπάνια) περίπτωση. Λέει μόνο ότι δεν μπορούν να κάνουν αίτηση όσοι παύθηκαν από το δημόσιο λόγω σοβαρού παραπτώματος ή παραιτήθηκαν το πρώτο χρόνο του διορισμού τους ως μόνιμοι εκπαιδευτικοί...όποιος ξέρει κάτι περισσότερο ας βοηθήσει.

Αποσυνδεδεμένος rozy4

• Ιστορικό μέλος
  • Η ζωή είναι ωραία φιλαράκο
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιουνίου 18, 2008, 09:06:56 am »
εχω την εντυπωση οτι μπορει να ενταχθει στους πινακες αναπληρωτων αλλά με μηδενικη προϋπηρεσια.

Αποσυνδεδεμένος utenar

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Ιουνίου 20, 2008, 10:42:43 am »
Διάβασα την εγκύκλιο για τους αναπληρωτές αλλά δε βρήκα κάτι γι' αυτή την (μάλλον σπάνια) περίπτωση. Λέει μόνο ότι δεν μπορούν να κάνουν αίτηση όσοι παύθηκαν από το δημόσιο λόγω σοβαρού παραπτώματος ή παραιτήθηκαν το πρώτο χρόνο του διορισμού τους ως μόνιμοι εκπαιδευτικοί

Μπορουν, αν εχει παρελθει πενταετια απο την απολυση!

Στην αιτηση που συμπληρωνουμε κι υπογραφουμε, γραφει κατω-κατω: "Εχω/Δεν εχω αποποιηθει διορισμο σε θεση μονιμου εκπαιδευτικου". Το "δεν εχω αποποιηθει διορισμο" νομιζω οτι συμπεριλαμβανει την περιπτωση του γνωστου σου.

Αποσυνδεδεμένος para5

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Ιουνίου 20, 2008, 11:45:29 am »
Το 'έχω αποποιηθεί' είναι διαφορετικό από το έχω παραιτηθεί από θέση μόνιμου εκπαιδευτικού.

Αποσυνδεδεμένος knaison

• Έμπειρο μέλος
  • no comments
    • Προφίλ
    • Goolge
« Απάντηση #8 στις: Ιουνίου 20, 2008, 11:52:29 am »
Λοιπόν επειδή γράφονται πολλές ανακρίβειες εδώ μέσα και ο καθένας γράφει ότι του κατέβει είτε γιατί έχει την εντύπωση είτε γιατί το ονειρεύτηκε κλπ χωρίς να επικαλείται διάταξη νόμου έχω να πω τα εξής :

Μπορεί να διοριστεί και πάλι μέσω του ενιαίου πίνακα με βάση τα μόρια των μηνών διδακτικής του προϋπηρεσίας (πράγμα που σημαίνει ότι τα μόριά του θα υπολογιστούν για τους μήνες διδακτικής του προϋπηρεσίας και όχι μήνες αποσπάσεων σε φορείς του ΥΠΕΠΘ π.χ. ΑΕΙ-ΤΕΙ). Αυτά θα είναι και τα μόριά του στον πίνακα εφόσον είχε διδακτική προϋπηρεσία.

Ειδικότερα όμως σύμφωνα με κάποιες γενικές (κωλλύματα Υ.Κ.) και ειδικότερες διατάξεις (του ΥΠΕΠΘ) θα πρέπει να πληρεί και τις ακόλουθες προύποθέσεις :

1. Να μην έχει αποποιηθεί διορισμό σε θέση μονίμου εκπαιδευτικού (προφανώς αυτό δεν το έχει κάνει γιατί υπήρξε μόνιμος εκπαιδευτικός άρα δεν αποποιήθηκε διορισμό μονίμου εκπαιδευτικού).
2. Να μην έχει παυθεί από το δημόσιο (οποιαδήποτε δημόσια υπερεσία ακόμη και σε αυτή που υπηρετεί τώρα π.χ. Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης) λόγω σοβαρού παραπτώματος και αν έχει παυθεί να έχει παρέλθει 5-ετία.
3. Να μην έχει παραιτηθεί από θέση μονίμου εκπαιδευτικού σε χρονικό διάστημα μικρότερο από 1 έτος από το διορισμό ως μόνιμος εκπαιδευτικός. Δηλαδή αν κάποιος μόνιμος εκπαιδευτικός διοριστεί π.χ. το Σεπτέμβριο του 2007 και παραιτηθεί τον Ιούνιο του 2007 δεν μπορεί ποτέ ξανά να ξαναδιοριστεί μόνιμος εκπαιδευτικός. Αν όμως παραιτηθεί π.χ. τον Οκτώβριο του 2008 γιατί π.χ. διορίστηκε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης όπου πάει 3 χρόνια και εργάζεται εκεί και το μετανιώνει μπορεί μέσω του ενιαίου πίνακα ή να ξαναδώσει ΑΣΕΠ και να επανέλθει με νέο διορισμό ως μόνιμος εκπαιδευτικός, εφόσον πληρούνται και οι παραπάνω προϋποθέσεις.

Άρα σαφώς και μπορεί να επανέλθει παλιός εκπαιδευτικός με νέο διορισμό (που είναι απολύτως νόμιμος) εφόσον τηρεί τις παραπάνω προϋποθέσεις.
Αν οι εκλογές άλλαζαν κάτι θα ήταν παράνομες.
Σύστημα διδασκαλίας είναι η διδασκαλία του συστήματος.
Το lifestyle είναι μαγικό : Από μηδενικό σε κάνει νούμερο.

Αποσυνδεδεμένος para5

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Ιουνίου 20, 2008, 12:15:29 pm »
Πολύ σωστά. Κοίταξα και 'γω τις εγκυκλίους των αναπληρωτών φέτος και του 40% πέρισυ, και αναφέρουν τα παραπάνω:
Για το 3 που γράφει ο knaison βλ. Εγκ.40% σ.2.παρ.6 και Εγκ. Αναπλ. σ.4.παρ.9 (= σ.9.παρ.7).

Επίσης ο φίλος σου πρέπει πρώτα να κάνει αίτηση για αναπληρωτής. Η Εγκ. Αναπλ. (σ.7) αναφέρει:
Όσοι επιθυμούν να διοριστούν ως μόνιμοι εκπαιδευτικοί κατά το σχολικό έτος 2008-2009 από τους πίνακες αναπληρωτών και ωρομισθίων ανά κατηγορία προϋπηρεσίας (40μηνο-24μηνο-40%) υποχρεούνται να υποβάλουν αίτηση με την παρούσα εγκύκλιο για ένταξη στους πίνακες αυτούς προκειμένου να καταρτιστούν πίνακες 40μήνου και 24μήνου. Σε περίπτωση μη υποβολής αίτησης δεν είναι δυνατός ο διορισμός τους.

Λογικά λοιπόν ο φίλος θα μπορεί να διοριστεί ξανά στη δημόσια εκπαίδευση.

Αποσυνδεδεμένος PANAS

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Ιουνίου 20, 2008, 03:49:30 pm »
Συνάδελφοι ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Υπάρχει κάτι που δεν έχω ξεκαθαρίσει...η εκπαιδευτική προϋπηρεσία που έχει κάποιος ισχύει για πάντα? Δηλαδή ο συγκεκριμένος πρώην εκπαιδευτικός μπορεί να χρησιμοποιήσει την παλιά του προϋπηρεσία για να ενταχθεί στους πίνακες των αναπληρωτών και μετά από 5 ή 7 ή 10 χρόνια?

Αποσυνδεδεμένος para5

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Ιουνίου 20, 2008, 04:44:26 pm »
Οι παραπάνω εγκύκλιοι δεν κάνουν κάποιο διαχωρισμό για το πότε μπορεί κανείς να χρησιμοποιήσει την προϋπηρεσία του. Ή τουλάχιστον δεν είδα εγώ κάτι τέτοιο. Όμως για πιο σίγουρες πληροφορίες καλό θα ήταν να απευθυνθείς στο Υπεπθ στο τμήμα διορισμών (οι κατά τόπους δευτεροβάθμιες συνήθως δεν ξέρουν την τύφλα τους).

Αποσυνδεδεμένος knaison

• Έμπειρο μέλος
  • no comments
    • Προφίλ
    • Goolge
« Απάντηση #12 στις: Ιουνίου 21, 2008, 12:53:07 pm »
Συνάδελφοι ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Υπάρχει κάτι που δεν έχω ξεκαθαρίσει...η εκπαιδευτική προϋπηρεσία που έχει κάποιος ισχύει για πάντα? Δηλαδή ο συγκεκριμένος πρώην εκπαιδευτικός μπορεί να χρησιμοποιήσει την παλιά του προϋπηρεσία για να ενταχθεί στους πίνακες των αναπληρωτών και μετά από 5 ή 7 ή 10 χρόνια?

Αποσυνδεδεμένος knaison

• Έμπειρο μέλος
  • no comments
    • Προφίλ
    • Goolge
« Απάντηση #13 στις: Ιουνίου 28, 2008, 10:42:59 am »
Σύμφωνα με το νομοσχέδιο του ΥΠΕΠΘ που κατατέθηκε αυτές τις ημέρες στη

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182632
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 653
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)