0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
τις αναβαθμολογήσεις τις κάνουν οι εισηγητές του κάθε μαθήματος. Τι σημαίνει εισηγητής: το κάθε μάθημα έχει κάποιον από τον οποιο δίνονται όλες οι οδηγίες που αφορούν στην βαθμολόγηση των επί μέρους ερωτημάτων. Ως επί το πλείστον, ειναι έμπειροι καθηγητές και για το λόγο αυτό και ορίζονται ως εισηγητές. Συνηθως, οι εισηγητές βαθμολογούν κάπου στο ενδιάμεσο των δύο βαθμολογητών ( εννοείται βέβαια πως δεν ξερουν τις βαθμολογίες των δυο προηγούμενων βαθμολογητών αλλά στατιστικά βαθμολογούν εκεί περίπου). Στατιστικά επισης, συμβαίνει οι νεώτεροι σε ηλικία ή εμπειρία βαθμολογητές να βαθμολογούν αυστηρότερα από τους πιο παλιούς. Στο βαθμολογικό που ήμουν φέτος και πέρισυ, παραδοσιακά τα φιλολογικά είχαν μεγαλύτερο ποσοστό αναβαθμολόγησης αλλά αυτό είναι φυσικό γιατί πολλές απαντήσεις εμπεριέχουν το υποκειμενικό. Στα λεγόμενα θετικά οι αναβαθμολογήσεις είναι σαφώς λιγότερες. Ωστόσο, περισυ ας πούμε είχαμε αρκετές αναβαθμολογήσεις στα ....λατινικά πράγμα το οποίο μας προκάλεσε έκπληξη γιατί είναι λίγο πολύ δεδομένες και συγκεκριμένες οι απαντήσεις στο μάθημα αυτό. Είχαμε ας πούμε βαθμολογία 45 και 82!!! αυτές ήταν σίγουρα μεγάλες διαφορές. Επισης, είχαμε περίπτωση στην αναπτυξη εφαρμογών όπου στα 25 γραπτά ενός βαθμολογητή τα 22 δόθηκαν για αναβαθμολόγηση!! Στην περίπτωση αυτή ο βαθμολογητής αυτός απαμακρύνθηκε πάραυτα. φέτος τα πράγματα πήγαν σαφώς καλύτερα αλλά οι μαθητές δεν τα πήγαν και τόσο καλά. τέλος mariaaa αυτά που χρησιμοποιούσα εγώ ως μαθήτρια βέβαια - με τις δέσμες τότε - τα οποία όμως ως εκδοσεις υπάρχουν και σήμερα και ακούω πολλούς φιλολόγους να λένε πολύ καλά σχόλια - είναι οι εκδόσεις Τσουρέα. Εμένα σας μαθήτρια μου άρεσαν τα βιβλία εκείνα γιατί ανέλυαν με λεπτομερειες τα πάντα. Αν θες, ρίξε τους μια ματιά.
Ρε παιδιά θα τρελαθούμε εντελώς;Αφαίρεσαν από τη διδακτέα-εξεταστέα ύλη της