*

Αποστολέας Θέμα: Πανελλήνιες 2011  (Αναγνώστηκε 106679 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος apri

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Dum spiro, spero
    • Προφίλ
Απ: Πανελλήνιες 2011
« Απάντηση #98 στις: Απριλίου 07, 2011, 02:09:19 pm »
δικιο εχεις farmas!  Και το ακουσε η μαμα μου και μου λεει: "ευτυχως που θα κλεισετε νωριτερα για να φυλάς τη μικρη σου αδελφη, να τη ξεκουρασουμε και λιγο τη γιαγια".
"αυτοι οι καθηγητες μονο απαιτησεις εχουν και αυξησεις θελουν, αλλα απο δουλεια μη τους πιέσεις! τα ακουω εγω απο το Mega ..."
-Ασε μας καλε μανα!!! καλα κανουν,να ξεκουραστουμε και μεις!
-Απο τι βρε να ξεκουραστεις? ολο "δεν εχουμε τιποτα", ολο τα ιδια εχουμε και παει λεγοντας...

Μάρκο, σε βλέπω να γράφεις θεατρικά στο τέλος... ;D ;D

Εμένα αυτό που με ενοχλεί σ' αυτήν την υπόθεση, είναι οι αποφάσεις της τελευταίας στιγμής, στις οποίες πρέπει να προσαρμόζεται ο άλλος, είτε το θέλει είτε όχι. Αυτά προγραμματίζονται από την αρχή της χρονιάς. Και μη μου πείτε ότι η οικονομική κατάσταση ήταν καλύτερη τότε.  ???  Τώρα τους ήρθε η ιδέα, τώρα πρέπει να εφαρμοστεί.
Αυτά μόνο στην Ελλάδα γίνονται.  :-X
......τα φτερά άπλωσε πλέρια, άκρη ο κόσμος δεν έχει,
είναι πι' όμορφοι οι άγνωστοι πάντα γιαλοί.... (Κ. Χατζόπουλος)

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:08:48 »

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #99 στις: Απριλίου 07, 2011, 02:14:51 pm »
εγω apri μου, δεν μπορω να καταλαβω γιατι μας ενοχλησε τοσο ? θα συμφωνησω με την ELEN LIA και αλλους, πως ειμαστε μες τη μουρμουρα.

apri, τα γραφω ετσι για να χαλαρωνουμε και λιγο.... ;)
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος apri

• Ιστορικό μέλος
  • Dum spiro, spero
    • Προφίλ
« Απάντηση #100 στις: Απριλίου 07, 2011, 02:20:12 pm »
εγω apri μου, δεν μπορω να καταλαβω γιατι μας ενοχλησε τοσο ? θα συμφωνησω με την ELEN LIA και αλλους, πως ειμαστε μες τη μουρμουρα.

Μουρμούρα, ναι. Αλλά κάποια στιγμή πρέπει να λειτουργεί οργανωμένα το κράτος και όχι όπως του φανεί του Λολο-Στεφανή.

apri, τα γραφω ετσι για να χαλαρωνουμε και λιγο.... ;)

Μπορεί να κρύβεις κρυφό ταλέντο... ;D ;D  Ποτέ δεν ξέρεις. Πενία τέχνας κατεργάζεται, δεν λένε; ;)
......τα φτερά άπλωσε πλέρια, άκρη ο κόσμος δεν έχει,
είναι πι' όμορφοι οι άγνωστοι πάντα γιαλοί.... (Κ. Χατζόπουλος)

Αποσυνδεδεμένος TEO FYSIKOS

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #101 στις: Απριλίου 07, 2011, 02:21:18 pm »
marko συμφωνώ μια βδομάδα πάνω μια βδομάδα κάτω δεν αλλάζουν πολύ τα πράγματα. στο φροντιστήριο η ύλη έχει τελειώσει επαναλήψεις γίνονται. το θέμα είναι ότι κάνουν μισές δουλειές μια ακόμη δεν έχουν δώσει αριθμό εισακτέων.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:08:48 »

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #102 στις: Απριλίου 07, 2011, 03:23:30 pm »
ετσι κι αλλιως τα μηχανογραφικα τους τα υποβαλλουν τελος Ιουλιου. Μεχρι τοτε θα εχουμε και τους εισακτεους. Αυτο δεν επηρρεαζει την προσπαθεια των μαθητων.

apri   μου, σΤΑ σοβαρα ναι, να μουρμουραμε, αλλα και σε καθε τι ειναι too much!  θελεις να σου αραδιασω καμια δεκαρια θεματα που συζητηθηκαν για το τιποτα ?....

γιαυτο και γω το γυρισα ως μαθητης για να βρω την ησυχια μου  ;D ;D ;D

« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 07, 2011, 03:26:39 pm από MARKOS »

Αποσυνδεδεμένος bitch

• Ιστορικό μέλος
  • ΕΝΝΙΑ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΚΑ ΝΑ ΣΗΚΩΝΕΣΑΙ!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #103 στις: Απριλίου 07, 2011, 03:24:45 pm »

γιαυτο και γω το γυρισα  μαθητης για να βρω την ησυχια μου  ;D ;D ;D

καλά, μην παίρνεις κι όρκο γι αυτό..... ::) ::) ::)
Ρε....μην τρώτε συνέχεια !! Θα χρειαστεί να πάμε μετανάστες και δε θα χωράμε στις βάρκες!!!  :)

"έχω 476 μέρες καθυστέρηση...λέτε να μαι έγκυος; "γράφει η άλλη.. όχι μαντάμ!!! Απλά τράβα πάρτο απ΄το σχολείο γιατί σχόλασε!!!

Αποσυνδεδεμένος petrosp_13

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #104 στις: Απριλίου 07, 2011, 04:06:22 pm »
ετσι κι αλλιως τα μηχανογραφικα τους τα υποβαλλουν τελος Ιουλιου. Μεχρι τοτε θα εχουμε και τους εισακτεους. Αυτο δεν επηρρεαζει την προσπαθεια των μαθητων.

Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω
Είναι διαφορετικό να ξέρει το παιδί ότι έχει να περάσει σε μια σχολή που έχει επί χρόνια βάση γύρω στο 16 με 120 εισακτέους, και διαφορετικό να μειωθούν οι εισακτέοι της σχολής στους 80
Όλοι λέμε στα παιδιά ότι πρέπει να κάνουν το μέγιστο δυνατό, αλλά αν υπάρξουν σημαντικές μειώσεις των εισακτέων, μιλάμε για μεγάλη ανακατάταξη στον χάρτη των βάσεων

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #105 στις: Απριλίου 07, 2011, 04:17:41 pm »

δηλαδη για να καταλαβω, αλλαζει σε κατι την προετοιμασια του? ετσι κι αλλιως θα παει να δωσει τον καλυτερο του  εαυτο ή κανω λαθος?

εμεις που πρωτα δηλωναμε και μετα διναμε εξετασεις ηταν καλυτερα? ή δεν πετυχαμε αυτο που θελαμε? με πολυ περιορισμενο αριθμο σχολων, με υποψηφιους που κρατουσαν βαθμους 2 χρονια πισω και με βαση δεσμης 17+ !!!

η ουσια ειναι να κάνεις σωστη προετοιμασια, τωρα τα υπολοιπα δεν πρεπει να σε αποθαρρυνουν αλλα να σε πεισμωνουν περισσοτερο....

« Τελευταία τροποποίηση: Απριλίου 07, 2011, 04:42:18 pm από MARKOS »

Αποσυνδεδεμένος ELEN LIA

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #106 στις: Απριλίου 07, 2011, 04:54:14 pm »
MARKO συμφωνώ με αυτά που λες ότι τα παιδιά θα πρέπει να προετοιμαστούν σωστά και να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό στις εξετάσεις αλλά, σίγουρα θα ήταν καλύτερα να ξέρουν των αρίθμο των παιδιών που εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.Τότε γιατι μας πειράζει που στον επόμενο ΑΣΕΠ δεν θα γνωρίζουμε των αριθμό των θέσεων? το ίδιο δεν είναι?

Αποσυνδεδεμένος HelenB

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #107 στις: Απριλίου 07, 2011, 08:21:23 pm »

Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω
Είναι διαφορετικό να ξέρει το παιδί ότι έχει να περάσει σε μια σχολή που έχει επί χρόνια βάση γύρω στο 16 με 120 εισακτέους, και διαφορετικό να μειωθούν οι εισακτέοι της σχολής στους 80
Όλοι λέμε στα παιδιά ότι πρέπει να κάνουν το μέγιστο δυνατό, αλλά αν υπάρξουν σημαντικές μειώσεις των εισακτέων, μιλάμε για μεγάλη ανακατάταξη στον χάρτη των βάσεων

Δηλαδή άμα οι εισακτέοι αυξηθούν και τότε πέσουν οι βάσεις; Τότε δεν θα έχουμε λόγο για γκρίνιες γιατί έτσι θα κουραστούν και λιγότερο οι μαθητές;
Και να υπάρξει μεγάλη ανακατάταξη στον χάρτη των βάσεων τι έγινε; Έτσι και αλλιώς τα ίδια γίνονται και όταν μπαίνουν πολύ εύκολα ή δύσκολα θέματα στις πανελλήνιες; Τότε δεν ακούω κανέναν να φωνάζει.
Και να ξέρει κάποιος ότι μια σχολή έχει γύρω στο 16, τι να λέει αυτό; Ότι δεν θα προσπαθήσει; Εντάξει, σίγουρα αν θέλεις σχολή με 15, γιατί να κουραστείς να βγάλεις 19. Αλλά όχι ότι θα χαλαστεί ο κόσμος αν ξαφνικά η σχολή από το 16 πάει στο 17. Δεν νομίζω ότι ακόμα και με τη μείωση των εισακτέων θα αλλάξουν τόσο τραγικά οι βάσεις που να μην ξέρει κανείς τι θα γίνει. Εξάλλου, τους εισακτέους που θα μειώσουν στα περισσότερα τμήματα, θα τους μεταφέρουν σε περιφερειακά τμήματα, όποτε πάλι οι ίδιοι θα είναι πάνω κάτω αυτοί που θα μπουν τελικά π.χ. στα παιδαγωγικά, απλά θα αλλάζει το πανεπιστήμιο και η πόλη. Δεν πιστεύω πια ότι θα υπάρξουν τόσες πολλές "διαγραφές" εισακτέων από τμήματα που τόσο πολύ θα φέρουν τα πάνω κάτω. Και στην τελική, άμα θέλει το υπουργείο μπορεί να ισορροπήσει τις όποιες διαφορές των βάσεων βάζοντας τα "κατάλληλα" θέματα στις εξετάσεις. Τόσα χρόνια το κάνουν αυτό με τα "κατάλληλα" θέματα, τώρα θα κολλήσουν... ::) ;)

Υ.Γ.: Και για να μην βγαίνουμε off topic ::) το θέμα με τις μειώσεις των εισακτέων έχει αναλυθεί εκτενέστερα σε άλλο topic http://www.pde.gr/index.php?topic=22625.0
Hello!!!

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

• Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #108 στις: Απριλίου 07, 2011, 09:52:14 pm »
MARKO συμφωνώ με αυτά που λες ότι τα παιδιά θα πρέπει να προετοιμαστούν σωστά και να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό στις εξετάσεις αλλά, σίγουρα θα ήταν καλύτερα να ξέρουν των αρίθμο των παιδιών που εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.Τότε γιατι μας πειράζει που στον επόμενο ΑΣΕΠ δεν θα γνωρίζουμε των αριθμό των θέσεων? το ίδιο δεν είναι?

καθολου το ιδιο. γιατι αν θελω φιλοσοφικη Αθηνας και δεν πιασω τη βαση, εχω ομως εναλλακτικες της Πατρας, των Ιωαννινων, της Κρητης, της Θεσσαλιας, του Ιονιου κλπ κλπ ενω παραλληλα εχω και απο 3,4 τμηματα σε καθε σχολη (φιλολογιας, ιστοριας-αρχαιολογιας, Φιλοσοφιας κλπ κλπ).

στον ΑΣΕΠ, εχουμε διαγωνισμο για διορισμο. οι θεσεις ειναι ελαχιστες ετσι κι αλλιως αλλα και να ξερω πως 1000 ατομα θα διοριστουν αυτο δεν σημαινει πως θα προσπαθησω λιγοτερο απο το να διοριστουν 10 ατομα μονο. Την ιδια προσπαθεια θα εκανα.και με πιο δυνατη ψυχολογια και θεληση και πεισμα θα πηγαινα να γραψω.

κοιταξτε. Αυτο που εχει σημασια στη παρουσα φαση ειναι ο μαθητης να εχει δουλεψει ολο το χρονο σωστα, μεθοδικα και με συστημα για να παρει καλο βαθμο. Οταν θα ερθει η στιγμη του μηχανογραφικου τοτε θα ξερει και βαθμολογια και θεσεις.
Επιπλεον, αυτο που κανουμε αυτη τη στιγμη, ειναι ακρως αντιπαιδαγωγικο. Δε βοηθαει στη ψυχολογια του μαθητη καθολου. Αντιθετα ακομα και να μην συμφωνουμε, εμεις πρεπει να λεμε στα παιδια οτι δεν εχει και τοση σημασια προς το παρον ο αριθμος των θεσεων.

Αν εγω ολο το χρονο δεν διαβαζα σωστα, θα με σωσει ο αριθμος των εισακτεων?

Αποσυνδεδεμένος petrosp_13

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #109 στις: Απριλίου 07, 2011, 11:40:03 pm »

καθολου το ιδιο. γιατι αν θελω φιλοσοφικη Αθηνας και δεν πιασω τη βαση, εχω ομως εναλλακτικες της Πατρας, των Ιωαννινων, της Κρητης, της Θεσσαλιας, του Ιονιου κλπ κλπ ενω παραλληλα εχω και απο 3,4 τμηματα σε καθε σχολη (φιλολογιας, ιστοριας-αρχαιολογιας, Φιλοσοφιας κλπ κλπ).

Κι αν στην Ελλάδα του μνημονίου δεν έχω τα χρήματα για άλλη πόλη;
Αν η μείωση των εισακτέων αυξήσει την βάση 1500 μόρια στην σχολή μου, εσείς πείτε ότι αυτό δεν επηρεάζει την προσπάθεια μου
Φυσικά και ο κάθε μαθητής πρέπει να προσπαθεί για το μέγιστο των δυνατοτήτων του, αλλά η πλειοψηφία βάζει έναν ορατό βαθμολογικό στόχο σύμφωνα με τις επιδόσεις του στην διάρκεια της χρονιάς
Με μια αισθητή μείωση των εισακτέων στις σχολές, ο μαθητής που θεωρούσε ότι είναι άνετος, θα ζοριστεί, ο μαθητής που θεωρούσε ότι είναι κοντά, θα αγχωθεί και θα αποθαρρυνθεί, ο μαθητής που θεωρούσε ότι είναι μακριά, θα τα παρατήσει
Δεν λέω ότι αυτές οι αντιδράσεις των μαθητών είναι σωστές, απλά είναι unfair το παιχνίδι

Όπως και το ίδιο unfair είναι και η ανακοίνωση της ημερομηνίας έναρξης των πανελλαδικών 35 μέρες πριν
Ακόμα και οι 4-5 μέρες κάνουν την διαφορά όταν είμαστε τόσο κοντά
Άλλο να ανακοινώνεται τον Φλεβάρη ότι οι εξετάσεις ξεκινούν στις 12 Μαϊου, κι άλλο να ανακοινώνεται στις 6 Απρίλη
Πολλά παιδιά δεν έχουν πάει εκδρομή ακόμα!

Αποσυνδεδεμένος arist2

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #110 στις: Απριλίου 07, 2011, 11:45:17 pm »

Αποσυνδεδεμένος ELEN LIA

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #111 στις: Απριλίου 07, 2011, 11:54:15 pm »
σίγουρα η ανακοίνωση της τελευταίας στιγμής παίζει πολύ σημαντίκο ρόλο, το βιώνω αυτό με το καμάρι μου από την Τετάρτη που ανακοινώθηκε η ημερομηνία άρχισε ο πονοκέφαλος να μην πάει σχολείο καθόλου να έχει ταχυκαρδίες να ανοίγει η μύτη του και δεν ξέρω τη άλλο θα μου βγάλει?

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182678
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 681
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)