*

Αποστολέας Θέμα: 600 θέσεις φιλολόγων στον επόμενο ΑΣΕΠ!  (Αναγνώστηκε 62994 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Da_Kancho

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • "Στην Ελλάδα είμαστε, τώρα το διαπιστώσατε;"
    • Προφίλ
Απ: 600 θέσεις φιλολόγων στον επόμενο ΑΣΕΠ!
« Απάντηση #210 στις: Ιουλίου 04, 2008, 12:59:05 am »

υπαρχουν και ανθρωποι που εδωσαν αντιστοιχες εξετασεις και διοριστηκαν.
εγω γνωριζω 2 εξ αυτων, σε τραπεζα και σε οικονομικη υπηρεσια του κρατους.

Έχεις δίκιο, πράγματι μπορεί να υπάρχουν δυο άνθρωποι που ξέρεις εσύ, και αν σκεφτώ καλά μπορεί ίσως μια γνωστή μου (που, φυσικά, έτσι διατείνεται) να πέρασε σε Κρατική Τράπεζα χωρίς μέσον, αν και αμφιβάλλω έντονα για την περίπτωση αυτή λόγω του αδερφού της που την εποχή εκείνη ήταν Δ/ντης σε άλλη Κρατική Τράπεζα, και άλλων σχετικών στοιχείων, πάντως η ίδια διατείνεται ότι πράγματι έγραψε άριστα σε όλα, και όντως στις εξετάσεις πήρε άριστα σε όλα και πέρασε. Άμα τόχεις που λέμε...

Μην πειράζετε το μυγάκι, έχει διοριστεί Μόνιμο σε Οργανική θέση.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:43:24 »

Αποσυνδεδεμένος N.Π.

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #211 στις: Ιουλίου 04, 2008, 12:59:53 am »

στους υπόλοιπους χώρους του δημοσίου περνάνε με μέσο αρκετοί

Οπότε, αν αφαιρέσουμε τους αρκετούς που περνάνε με μέσον στο Δημόσιο Τομέα, υπάρχουν και οι υπόλοιποι που έχουν μπει χωρίς μέσον; Σε ποιά ακριβώς υπηρεσία βρίσκονται αυτοί που δεν είχαν μέσον αλλά μπήκαν στο Δημόσιο; Ζούν ανάμεσά μας;

Τί θα διδάξουμε στα παιδιά, αν και εφόσον βάλει ο θεός κανένα μέσο και διοριστούμε? ;D Δεν χρειάζονται πολλές γνώσεις σήμερα, αλλά πολλές γνωριμίες..! Έτσι θα χωθείς κάπου..Δυστυχώς, έτσι είναι σήμερα τα πράγματα..Να ρωτήσω τώρα κάτι όλους μας και θέλω ειλικρίνεια στις απαντήσεις..Άν είχατε μέσο θα το αξιοποιούσατε? Και αν ναί, γιατί όταν ακούμε για άλλους που ίσως το έκαναν, τους κατηγορούμε?
Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το χτές...μπορούμε όμως να αλλάξουμε το αύριο...:)

Αποσυνδεδεμένος fivo

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #212 στις: Ιουλίου 04, 2008, 01:05:22 am »
εγω δεν γκρινιαζω σε αυτους που εχουν μεσο, αλλα επειδη το μεσον ειναι απαραιτητο!  >:(

Αποσυνδεδεμένος N.Π.

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #213 στις: Ιουλίου 04, 2008, 01:09:48 am »
Πάντως κι εγώ θα το αξιοποιούσα για να'μαι ειλικρινής.. ;D

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 16:43:24 »

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #214 στις: Ιουλίου 04, 2008, 01:10:25 am »
Καλύτερος δάσκαλος από οποιονδήποτε δάσκαλο, είναι η ζωή. Αν ο δάσκαλος λέει στα παιδιά κάτι, και η ζωή τον διαψεύδει αστραπιαία, τόσο το χειρότερο για τον δάσκαλο.

Οπότε, η προσωπική μου άποψη, είναι να λέμε την αλήθεια, για το πόσο σάπιο είναι το σύστημα που επικρατεί στη χώρα μας, γιατί σαν μεγαλύτεροι σε ηλικία έχουμε και ευθύνη για αυτά τα χάλια.

Αποσυνδεδεμένος N.Π.

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #215 στις: Ιουλίου 04, 2008, 01:16:56 am »
Σωστός!! :)

Αποσυνδεδεμένος fivo

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ 02
    • Προφίλ
« Απάντηση #216 στις: Ιουλίου 04, 2008, 01:17:49 am »
ναι... οχι δεν θα το αξιοποιουσα και θα εδινα ασεπ μεχρι τα βαθια μου γεραματα! ειμαστε σοβαροι τωρα;;;;;;;;;;;;;;;;;   :P 8) 8) 8)

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #217 στις: Ιουλίου 04, 2008, 01:36:45 am »
Σχετικά τώρα με το μέσον και αν μπορεί να αποκτηθεί, στην Ιταλία, οι θέσεις στο Δημόσιο πωλούνται από την εκεί μαφία, με ορισμένη τιμή. Η οικογένεια του ενδιαφερόμενου που θέλει π.χ. να διοριστεί στην τοπική βιβλιοθήκη, γνωρίζει εξαρχής την τιμή της θέσης, μαζεύει τα λεφτά, και μόλις τα παραδώσει, ο υιός διορίζεται (το συγκεκριμένο είναι απολύτως πραγματικό περιστατικό και αφορά γνωστό μου). Περίπτωση να μην γίνει ο διορισμός, αφού πληρώσεις, δεν υπάρχει. Η μαφία έχει λόγο και μπορείς να βασιστείς.

Στην Ελλάδα, ορισμένοι πολιτικοί δοκίμασαν το ανωτέρω σύστημα, όμως από απληστία έπαιρναν λεφτά από πολλούς υποψήφιους, ενώ η θέση ήταν μία. Το αποτέλεσμα σε περίπτωση που επίσης γνωρίζω, ήταν να δείρουν βουλευτή στην πλατεία της (επαρχιακής) πόλης γονείς που είχαν πληρώσει για θέσεις στον ΟΤΕ, παλιά ιστορία 15 ετών, ίσως και περισσότερο. Ο βουλευτής δεν επανεξελέγη, και ένας τουλάχιστον από τους πληρώσαντες, πήρε τα λεφτά του πίσω (μετά το ξύλο). Το ποσό ήταν μεγάλο, ακόμα και με τα σημερινά δεδομένα, πόσο μάλλον την εποχή εκείνη.

Επίσης σε μια πιό "λαμογέ" εκδοχή του παραπάνω Ελληνοποιημένου συστήματος, υπάρχουν επικεφαλής πολιτικών γραφείων που παίρνουν λεφτά από φιλοδοξούντες να διοριστούν, συνήθως εν αγνοία του πολιτικού στου οποίου το γραφείο διαδραματίζονται αυτά, γιατί ο πολιτικός έχει κανονίσει η θέση να πάει σε άλλον, και όχι σε αυτόν που έδωσε τα λεφτά στον προϊστάμενο του γραφείου του. Μάλιστα σε μια περίπτωση, ίσως προ δεκαετίας, ή και παραπάνω, ένας έξαλλος πατέρας που έδωσε λεφτά στον προϊστάμενο του γραφείου, αλλά το τέκνο του δεν διορίστηκε, πήγε απευθείας στον πολιτικό και απαίτησε τα λεφτά πίσω. Ο πολιτικός που δεν γνώριζε την μπίζνα που είχε στήσει ο επικεφαλής του γραφείου του, φοβούμενος τον έξαλλο πατέρα, και το πιθανό επερχόμενο σκάνδαλο, έδωσε πίσω τα λεφτά από την τσέπη του, και ακολούθως ΔΕΝ απομάκρυνε τον επικεφαλής του γραφείου του, ενώ δεν γνωρίζω και αν του ζήτησε πίσω τα λεφτά που έδωσε στον πατέρα. Μετά όμως, για μεγάλο διάστημα, έκανε "καψόνια" στον επικεφαλής με το να τον καλεί στο γραφείο απίθανες μέρες και ώρες, για αστεία πράγματα κτλ.

Ελλάς, το μεγαλείο σου...
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 04, 2008, 01:40:14 am από Da_Kancho »

Αποσυνδεδεμένος Kallipateira

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ02:-)
    • Προφίλ
« Απάντηση #218 στις: Ιουλίου 04, 2008, 01:22:01 pm »
Με τον α ή β τρόπο  Σ Υ Μ

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #219 στις: Ιουλίου 04, 2008, 01:54:53 pm »
Ε, μα δεν μπορεί η κόρη π.χ. στελέχους της τοπικής Δ/νσης

Αποσυνδεδεμένος stratos91

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ02
    • Προφίλ
« Απάντηση #220 στις: Ιουλίου 04, 2008, 02:03:13 pm »

Αποσυνδεδεμένος N.Π.

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #221 στις: Ιουλίου 04, 2008, 05:37:02 pm »
Έχω μπερδευτεί λιγάκι..   ??? 600 είναι οι θέσεις των διοριστέων, των μόνιμων έτσι? Οι αναπληρωτές και οι ωρομίσθιοι είναι ξεχωριστή υπόθεση, έτσι δεν είναι? Δηλαδή οι 600 πρώτοι διορίζονται μόνιμοι..Μέχρι ποιά σειρά ώς επιτυχών, σε φωνάζουν ώς αναπληρωτή και μέχρι ποιά ώς ωρομίσθιο? Αν επιλέξεις μόνο ένα νομό, όπως εγώ και είσαι στους διοριστέους, πάς έτσι? Σας κούρασα με τις πολλές ερωτήσεις, αλλά δεν έχω ιδέα για το τί ακριβώς γίνεται..

Αποσυνδεδεμένος syrrahm

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #222 στις: Ιουλίου 04, 2008, 06:41:37 pm »
...Μέχρι ποιά σειρά ώς επιτυχών, σε φωνάζουν ώς αναπληρωτή και μέχρι ποιά ώς ωρομίσθιο? ...
Αυτό εξαρτάται και από τον αριθμό των προσλήψεων .
Στον διαγωνισμό του 2005 έπρεπε να έχεις τελικό  βαθμό γραπτής εξέτασης(χωρίς τις προσαυξήσεις πτυχίου, μεταπτυχιακού,προϋπηρεσίας κλπ) γύρω στο 72 , που ισοδυναμούσε με 12 μόρια στον πίνακα αναπληρωτών, για να έχεις ελπίδα για ωρομίσθιος στην Αττική την περίοδο 2005-6. Σε ορισμένες περιφέρειες ίσως προσέλαβαν ωρομίσθιους και με  λιγότερα μόρια.
Την ίδια χρονιά(2005-6) κάλεσαν ως αναπληρωτές μόνο κάποιους διοριστέους της 2ης χρονιάς( 2006-7), οι οποίοι είχαν μόρια μόνο από τον ΑΣΕΠ 2005 .
Νομίζω ότι κάπως έτσι συνέβησαν τα πράγματα και σε σχέση με το διαγωνισμό του 2007.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 04, 2008, 06:44:51 pm από syrrahm »

Αποσυνδεδεμένος lolipop

• Νέο μέλος
  • *
  • όλα θα πάνε καλά...πιστέψτε το
    • Προφίλ
« Απάντηση #223 στις: Ιουλίου 04, 2008, 11:51:21 pm »
....διότι μη ξεχνάμε και τις δοσμένες από πριν στους φιλολόγους με μέσον που θα εκτοπίσουν κάποιους από εμάς που διαβάζουμε

Έλεος! Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει.
Αυτά να τα γράφεις μόνο αν μπορείς να τα υποστηρίξεις με στοιχεία, και όχι να σπέρνεις φόβο στους υπολοίπους χωρίς λόγο.

Σκοπό δεν είχα να σπείρω το φόβο, εκτός αν οι υπόλοποι του forum έχουν έρθει από το Λονδίνο και ακούν πρώτη φορά τέτοιες υποθέσεις. Εγώ εξέφρασα το δικό μου φόβο, τη δική μου απελπισία και ευτυχώς υπήρξαν κάποια άτομα που με ενθάρρυναν. Και μακάρι ο γραπτός να είναι τελείως αδιάβλητος. Διότι φοβόμουν και φοβάμαι ότι εάν καταφέρω να γράψω οριακά, ίσως εκεί στις τελευταίες σειρές, που όπως ξέρουμε οι διαφορές βαθμολογίας είναι ελάχιστες, κάτι να "παίζεται" και να προωθείται κάποιος βυσματιούχος και συ ξαφνικά να βρίσκεσαι δύο γραμμούλες χαμηλότερα. Μήπως μπορούμε να το ελέγξουμε;
Και όσο κι αν ζητούν κάποιοι αποδείξεις ... εδώ χτυπάνε καμπάνες και δε βλέπετε την κάμηλο μπροστά στα ματια σας;;;
« Τελευταία τροποποίηση: Ιουλίου 05, 2008, 12:06:42 am από lolipop »

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182569
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 687
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144