0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
3) όπως το είπες.. πριμοδοτούνται.. όχι μπείτε όλοι αέρα πατέρα στο σχολείο δίπλα στο σπίτι σας.. στο κάτω κάτω ας τους διορίσουν σε άλλο τομέα του δημοσίου.. όχι στα σχολεία..
Μα δεν είδες τα ποσοστά της ΝΔ?Από την καλοπέραση πήρε τις ψήφους που πήρε?
πολλοί από μας θα μπορούσαμε να μην μιλάμε και να ασχολούμαστε με το όλο θέμα μιας και έχουμε διοριστεί. αλλά επειδή βλέπουμε πια την πραγματικότητα από μέσα, είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τα παράθυρα που χαρίζουν μόρια προυπηρεσίας σε αρκετούς χωρίς καμία αξιοκρατία.συνεχίζουμε να μιλάμε και να ζητάμε ένα αξιοκρατικό σύστημα προσλήψεων για όλους που να έχει ως βάση τον διαγωνισμό του ασεπ.
Παράθεση από: Ζουζούνα στις Ιουλίου 06, 2009, 11:05:20 amΑρα ερχεστε στα λογια μου.Οταν λεω ιδιωτικος τομεας,εννοώ βεβαια τα φροντιστηρια και τα ιδιαιτερα. Στα τελευταια εχεις μαλιστα πολλα αφεντικα.Αλλα αν δεν εχεις επιτυχιες, δεν σε καταλαβαινουν οι μαθητες, δεν δουλευεις.Δεν ειναι αυτο αξιοκρατια και αξιολογηση? Αυτου του τυπου η αξιολογηση ειναι η ουσιαστικη. Για μια τετοια μιλαω απο την αρχη. Γιατι σας τρομαζει τοσο?Με σωστη μελετη μπορει να εφαρμοστει και στη δημοσια εκπαιδευση και τοτε ειναι που θα ξεχωρισει "η ηρα απο το σταρι".Τοτε θα φανουν οι "εκπαιδευτικοι". Αλλά ειπατε και ερχεστε στα λογια μου, οτι στον ιδιωτικο τομεα δεν σας αρεσει, γιατι βεβαια ,οπως τωρα εχουν τα πραγματα στο δημοσιο ειναι λουφα και παραλλαγη.Σκεφτειτε μονο την απαξιωση της δημοσιας εκπαιδευσης στο επιπεδο πανελληνιων, τι χρηματα καταναλωνει μια μεση οικογενεια για φροντιστηρια και μετα θα δειτε οτι εχω δικιο. Ολοι καλοπερασακηδες.Να βολευτουμε ολοι στην δημοσια εκπαιδευση και στα κομματια ολοι οι υπολοιποι. Και μετα μιλαμε για αξιολογηση και για αξιοκρατια.Θεωρειτε οτι η αξιολογηση αρχιζει και τελειωνει με εναν διαγωνισμο ΑΣΕΠ, στον οποιο δεν εχουν ολοι τη δυνατοτητα να δωσουν γιατι τρεχουν για το μεροκαματο. Γιατι αν δε δουλεψουν, τα παιδια τους θα πεινανε.Εγω εχω καταλαβει, οτι ο καθενας οτι θυμαται χαιρεται ή αλλιως, τα καλα και συμφεροντα. Ξεκινάω με μια παρατήρηση, εξ ου και η παράθεση.Τα φροντιστήρια υπάρχουν και θα υπάρχουν και στο μέλλον.΄Οσο και να βελτιώθει η κατάσταση στη δημόσια εκπαίδευση. Γιατί εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Και αν θες την άποψη μου, σαν άνθρωπος που δούλεψα για χρόνια σε φροντιστήριο καί ζούσα από αυτήν δουλειά, καλώς υπάρχουν. Συντριπτικό ποσοστό εκπαιδευτικών επιβιώνουν δουλεύοντας στην ιδιωτική εκαπίδευση. Και σπάνια με καλές συνθηκές. Είναι όμως η μοναδική λύση που έχουν. Στο θέμα μας τώρα. Όταν θα αξιολογηθούν με τρόπο παρόμοιο με αυτόν που περιγράφεις όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι και λειτουργοί, με πρώτους τους βουλέυτες, τότε ξανασυζητάμε.Μέχρι να συμβεί αυτό, αν συμβεί ποτέ, ας μείνουμε σε κάτι πιο εφαρμόσιμο.Στον ΑΣΕΠ, έστω και αν χρειάζονται πολλές βελτιώσεις είναι ότι πιο αξιοκρατικό έχουμε δει για διορισμό εκπαιδευτικών.
Αρα ερχεστε στα λογια μου.Οταν λεω ιδιωτικος τομεας,εννοώ βεβαια τα φροντιστηρια και τα ιδιαιτερα. Στα τελευταια εχεις μαλιστα πολλα αφεντικα.Αλλα αν δεν εχεις επιτυχιες, δεν σε καταλαβαινουν οι μαθητες, δεν δουλευεις.Δεν ειναι αυτο αξιοκρατια και αξιολογηση? Αυτου του τυπου η αξιολογηση ειναι η ουσιαστικη. Για μια τετοια μιλαω απο την αρχη. Γιατι σας τρομαζει τοσο?Με σωστη μελετη μπορει να εφαρμοστει και στη δημοσια εκπαιδευση και τοτε ειναι που θα ξεχωρισει "η ηρα απο το σταρι".Τοτε θα φανουν οι "εκπαιδευτικοι". Αλλά ειπατε και ερχεστε στα λογια μου, οτι στον ιδιωτικο τομεα δεν σας αρεσει, γιατι βεβαια ,οπως τωρα εχουν τα πραγματα στο δημοσιο ειναι λουφα και παραλλαγη.Σκεφτειτε μονο την απαξιωση της δημοσιας εκπαιδευσης στο επιπεδο πανελληνιων, τι χρηματα καταναλωνει μια μεση οικογενεια για φροντιστηρια και μετα θα δειτε οτι εχω δικιο. Ολοι καλοπερασακηδες.Να βολευτουμε ολοι στην δημοσια εκπαιδευση και στα κομματια ολοι οι υπολοιποι. Και μετα μιλαμε για αξιολογηση και για αξιοκρατια.Θεωρειτε οτι η αξιολογηση αρχιζει και τελειωνει με εναν διαγωνισμο ΑΣΕΠ, στον οποιο δεν εχουν ολοι τη δυνατοτητα να δωσουν γιατι τρεχουν για το μεροκαματο. Γιατι αν δε δουλεψουν, τα παιδια τους θα πεινανε.Εγω εχω καταλαβει, οτι ο καθενας οτι θυμαται χαιρεται ή αλλιως, τα καλα και συμφεροντα.
Ναι στον ΑΣΕΠ ή σε οτιδήποτε αξιοκρατικό.Οχι στην κομματική εξάρτηση, όχι στους 300 εθνοπατέρες και το πελατολόγιό τους.Ναί στην αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου με επιστημονικούς όρους.Όχι στην "αξιολόγηση" με όρους φρονημάτων ή διαπλεκομένων....Ναί στην κατάργηση της ωρομισθίας και της αναπλήρωσης.