*

Αποστολέας Θέμα: Απόψεις για την πληροφορική στα δημοτικά  (Αναγνώστηκε 35651 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος aeritzis

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Απ: Απόψεις για την πληροφορική στα δημοτικά
« Απάντηση #28 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2008, 09:17:42 am »
ΣΥΝΑΔΕΡΦΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ αυτό που λέει η eve_elf:
ΣΥΝΑΔΕΡΦΟΙ ΑΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ......
Πάλι καλά που δεν είπες και σύντροφοι, άντε πάμε για νέους αγώνες βολέματος

Παράθεση
υγ: τυχαίνει αυτή την περίοδο να είμαι βοηθός επιμορφωτή στην επιμόρφωση β επιπέδου των φιλολόγων
ε όχι και τυχαίνει!!!(τυγχάνει δεν είναι κανονικά?) αυτά τα πράγματα δεν είναι θέμα τύχης...

Παράθεση
και ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ οι συνάδερφοι (που είναι δραστήριοι και θέλουν να χρησιμοποιούν τα εργαστήρια για το μάθημά τους) είναι σφόδρα υπέρμαχοι αυτής της άποψης που παραθέτω
φυσικά και είναι υπέρμαχοι, γιατί έτσι θα έχουν τον προσωπικό τους σκλάβο ο οποίος θα τους βοηθάει με τα δικά τους λογισμικά που είναι δική τους υποχρέωση να ξέρουν, άσε που πολλές φορές θα κάνει και τη δική τους δουλειά.
Επίσης θα έπρεπε να ξέρεις ότι η επιμόρφωση στην οποία τυγχάνει να είσαι βοηθός αυτόν ακριβώς τον σκοπό έχει, να μάθουν οι καθηγητές να χρησιμοποιούν στη διδασκαλία τους εκπαιδευτικά λογισμικά.
   Επειδή όμως πολλοί καθηγητές φυσικοί, φιλόλογοι κλπ (κυρίως παλιές καραβάνες) ούτε ξέρουν και φυσικά ούτε έχουν καμία διάθεση να μάθουν θέλουν και αυτοί τον πληροφορικό τους.

Αν τώρα εσύ θεωρείς ότι το επίπεδο των γνώσεών σου ταιριάζει με αυτή τη δουλειά του τεχνικού - βοηθού εργαστηρίου, ειλικρινά λυπάμαι αλλά θα πρέπει να αποφασίσεις τι θέλεις να είσαι τεχνικός ή καθηγητής? Είμαστε καθηγητές και όχι τεχνικοί, ούτε παιδιά για όλες τις δουλειές. Αν θέλετε να κάνετε κάτι παλέψτε να αυξηθούν οι ώρες στο γυμνάσιο και ή να μπει σαν γνωστικό αντικειμένο η πληροφορική στις τελευταίες τάξεις του δημοτικού και αφήστε τις δουλειές αυτές για αυτούς που έχουν σπουδάσει το συγκεκριμένο αντικείμενο, δηλαδή απόφοιτους ΤΕΕ, ΙΕΚ κλπ εκτός αν κάποιοι από εσάς εξισώνετε ότι το επίπεδο των σπουδών σας με αυτές τις σχολές

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:20:34 »

Αποσυνδεδεμένος asimos_alex

• Πλήρες μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2008, 02:19:27 pm »
aeritzis, το πρώτο που είπες το αντιπαρέρχομαι...

Λοιπόν, έχεις απόλυτο δίκιο σε αυτά που λες, μόνο που δεν κατάλαβες τι έλεγα εγώ. Κι επειδή από ότι καταλαβαίνω είσαι καθηγητής πληροφορικής διορισμένος, πες μου σε παρακαλώ τι θα πρέπει να διδάσκεται στο γυμνάσιο, εφόσον αυξηθούν οι ώρες? c++ ? sql?

νομίζω, ότι η ύλη που προβλέπεται, μπορεί να καλυφθεί πολύ καλύτερα μέσα από τη συνεργατική μάθηση - διαθεματικότητα. Κι αν είσαι όντως διορισμένος, επειδή καταλαβαίνω γιατί εξάπτεσαι, βγάλε την εικόνα που έχεις στο μυαλό σου. Δεν εννοώ να μαστε οι χαμάληδες. Μιλάω για ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, με πραγματική συνεργασία.. (δεν μιλάμε για δικά τους λογισμικά! μιλάμε διδαχή της δικής μας ύλης -office, διαδίκτυο κσ- μέσα απο δράσεις σε συγκεκριμένα γνωστικα αντικείμενα)
« Τελευταία τροποποίηση: Μαρτίου 09, 2009, 01:27:00 am από asimos_alex »

Αποσυνδεδεμένος asimos_alex

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2008, 02:26:06 pm »
Επίσης θα έπρεπε να ξέρεις ότι η επιμόρφωση στην οποία τυγχάνει να είσαι βοηθός αυτόν ακριβώς τον σκοπό έχει, να μάθουν οι καθηγητές να χρησιμοποιούν στη διδασκαλία τους εκπαιδευτικά λογισμικά.(...)
(...) ειλικρινά λυπάμαι αλλά θα πρέπει να αποφασίσεις τι θέλεις να είσαι τεχνικός ή καθηγητής?

γνωρίζω που εργάζομαι, καθώς κ τι θέλω να είμαι

Εσύ γιατί την είδες έτσι;
(από το λεξικό του χωριού μου:
"την είδα" = θεωρώ τις καταστάσεις αφ υψηλού, συμπεριφέρομαι αλαζονικά, προσποιούμαι)

Αποσυνδεδεμένος kyra_daskala

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2008, 07:55:54 pm »
Ίσως ο τρόπος του aeritzi να είναι απότομος αλλά έχει στην ουσία δίκιο σε αυτά που λεει.
Αν θέλετε να διεκδικήσετε θέση στο δημοτικό, να ζητήσετε δική σας ώρα, με αναλυτικό πρόγραμμα κτλ.
Σε ένα ιδανικό σχολείο, η συνεργασία που περιγράφτηκε παραπάνω θα ήταν εφικτή, στην Ελλάδα απέχουμε πολύ ακόμα και φοβάμαι θα ήσασταν στο τέλος τα παιδιά για όλες τις δουλειές.
Το έχω ζήσει και ας είμαι δασκάλα. Επειδή ξέρω βασικά πράγματα από υπολογιστές με έχρισαν υπεύθυνη εργαστηρίου και με φωνάζαν για το παραμικρό. Όχι μόνο οι μεγαλύτεροι σε ηλικία που δεν είχαν επαφή με Η/Υ και την τεχνολογία γενικά αλλά και οι νεότεροι συνάδελφοι, ακόμα και αυτοί που είχαν περάσει από επιμόρφωση.
https://www.youtube.com/watch?v=MwRNvpGydzw
Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα
που πρέπει το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο το Οχι
να πούνε. Φανερώνεται αμέσως όποιος τόχει
έτοιμο μέσα του το Ναι, και λέγοντάς το πέρα
πηγαίνει στην τιμή και στην πεποίθησί του

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 20:20:34 »

Αποσυνδεδεμένος psych@ra

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ20
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Σεπτεμβρίου 13, 2008, 08:18:02 pm »
   Αν τώρα εσύ θεωρείς ότι το επίπεδο των γνώσεών σου ταιριάζει με αυτή τη δουλειά του τεχνικού - βοηθού εργαστηρίου, ειλικρινά λυπάμαι αλλά θα πρέπει να αποφασίσεις τι θέλεις να είσαι τεχνικός ή καθηγητής? Είμαστε καθηγητές και όχι τεχνικοί, ούτε παιδιά για όλες τις δουλειές. Αν θέλετε να κάνετε κάτι παλέψτε να αυξηθούν οι ώρες στο γυμνάσιο και ή να μπει σαν γνωστικό αντικειμένο η πληροφορική στις τελευταίες τάξεις του δημοτικού και αφήστε τις δουλειές αυτές για αυτούς που έχουν σπουδάσει το συγκεκριμένο αντικείμενο, δηλαδή απόφοιτους ΤΕΕ, ΙΕΚ κλπ εκτός αν κάποιοι από εσάς εξισώνετε ότι το επίπεδο των σπουδών σας με αυτές τις σχολές
Αν δεν είσαι και λίγο τεχνικός aeritzis, τότε δεν μπορείς να είσαι ούτε και καθηγητής (πληροφορικής).
Γιατί το λέω αυτό; Γιατί όταν έχει ένα πρόβλημα ο υπολογιστής, δε θα περιμένεις μια εβδομάδα τον τεχνικό.
Όταν έχεις -4 υπολογιστές στην τάξη και βάζεις τα παιδιά το ένα πάνω στο άλλο, πιστεύεις ότι γίνεται σωστό μάθημα;
Μαγκιά του που ασχολείται και με τα δύο! Μακάρι να το έκαναν όλοι! Άμα δεν ξέρεις να λύσεις έναν υπολογιστή, τι νόημα έχει να διδάξεις στους μαθητές για τις συσκευές του υπολογιστή; Σα να λες στον γυμναστή να μην πιάνει μπάλα. Ή μήπως πρέπει να έχουμε ΚΑΙ αποφοίτους ΤΕΕ και ΙΕΚ στα δημόσια σχολεία; Ή μήπως έχει τόσα λεφτά το ΥπΕΠΘ που θα κάνει προσλήψεις τεχνικών για κάθε σχολείο;

Αποσυνδεδεμένος eve elf

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • πε70
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2008, 12:04:53 pm »
σίγουρα το ελληνικό σχολείο έχει να κάνει πολλά βήματα ακόμα, όμως μια ακόμα ώρα ειδικότητας αποκομμένη από το γενικό πρόγραμμα θα σήμαινε απλά ακόμα μεγαλύτερο κατακερματισμό της γνώσης. ναι, να προβλέπεται μια ωρα πληροφορικής, αλλά για συνδιδασκαλία έτσι ώστε να μπορεί να υπάρξει και η επιδιωκόμενη διαθεματικότητα.
"δύο πράγματα είναι άπειρα. το σύμπαν και η ανθρώπινη βλάκεια. και για το πρώτο διατηρώ κάποιες επιφυλάξεις" (Άλμπερτ Αϊνστάιν)

Αποσυνδεδεμένος mimis

• Πλήρες μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2008, 02:53:32 pm »
Ίσως ο τρόπος του aeritzi να είναι απότομος αλλά έχει στην ουσία δίκιο σε αυτά που λεει.
Αν θέλετε να διεκδικήσετε θέση στο δημοτικό, να ζητήσετε δική σας ώρα, με αναλυτικό πρόγραμμα κτλ.
Σε ένα ιδανικό σχολείο, η συνεργασία που περιγράφτηκε παραπάνω θα ήταν εφικτή, στην Ελλάδα απέχουμε πολύ ακόμα και φοβάμαι θα ήσασταν στο τέλος τα παιδιά για όλες τις δουλειές.
Το έχω ζήσει και ας είμαι δασκάλα. Επειδή ξέρω βασικά πράγματα από υπολογιστές με έχρισαν υπεύθυνη εργαστηρίου και με φωνάζαν για το παραμικρό. Όχι μόνο οι μεγαλύτεροι σε ηλικία που δεν είχαν επαφή με Η/Υ και την τεχνολογία γενικά αλλά και οι νεότεροι συνάδελφοι, ακόμα και αυτοί που είχαν περάσει από επιμόρφωση.

Μου αρέσει η γνώμη σου κυρα-δασκάλα με 5..6..7..8 παιδιά!! Πάντως η πληροφορική στο δημοτικό σχολείο δεν είναι έτοιμη να μπει.. Σέβομαι την αδιοριστία των παιδιών.....μα όλοι....θέλουν με κάποιο τρόπο να μπούν στην εκπαίδευση.

Μια ερώτηση................στη β/θμια εκπ/ση τι έχει δώσει το μάθημα της πληροφορικής????............στα δικά μου παιδιά τίποτε....

Αποσυνδεδεμένος tagiw634

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ20
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Σεπτεμβρίου 14, 2008, 03:10:26 pm »
Σέβομαι την αδιοριστία των παιδιών.....μα όλοι....θέλουν με κάποιο τρόπο να μπούν στην εκπαίδευση.

Μια ερώτηση................στη β/θμια εκπ/ση τι έχει δώσει το μάθημα της πληροφορικής????............στα δικά μου παιδιά τίποτε....

Δεν θα συμφωνησω...

Το οτι μπορει η υλη που προβλεπει το υπουργειο να μην χρησιμευει ως γνωση ουσιαστικα ειναι αλλο θεμα. Αυτο συμβαινει ομως και με την αγγλικη γλωσσα και με τη μουσικη. Δεν διδασκεται τιποτα χρησιμο, αλλα ποτε δεν θεωρησα οτι ειναι αχρηστα ως μαθηματα.

Κ φυσικα δεν ψαχνουν ολοι να βολευτουν στην εκπαιδευση, τουλαχιστον στη δικια μας ειδικοτητα, καθως ειναι πολυ οι συμφοιτητες μου που δεν ασχοληθηκαν καθολου με την εκπαιδευση απο την αρχη, αλλα και αλλοι που το δοκιμασαν και το απερριψαν ως επαγγελματικη επιλογη.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτεμβρίου 14, 2008, 03:16:24 pm από tagiw634 »

Αποσυνδεδεμένος marianiux

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • ΠΕ20
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2008, 01:51:05 pm »
Καλό μεσημέρι σε όλους!
Εδώ και καιρό ψάχνω να συγκεντρώσω υλικό για να διδάξω πληροφορική σε παιδιά Δημοτικού. Ήθελα τη βοήθεια όλων όσων έχουν διδάξει σε δημοτικά.
Εκτός από τα βοηθήματα του Σαββάλα υπάρχει κάποιο καλό site με υλικό αρκετά οργανωμένο σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών;

Αποσυνδεδεμένος sakis82

• Προχωρημένο μέλος
  • **
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2008, 04:27:29 pm »

Αποσυνδεδεμένος ArsenLupen

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Δε λατρευω τιποτα!!!
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2008, 05:13:43 pm »
ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΕ ΠΡΩΙΝΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΩΡΑ!!!!

Αποσυνδεδεμένος eve elf

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • πε70
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Σεπτεμβρίου 16, 2008, 06:03:25 pm »
Καλό μεσημέρι σε όλους!
Εδώ και καιρό ψάχνω να συγκεντρώσω υλικό για να διδάξω πληροφορική σε παιδιά Δημοτικού. Ήθελα τη βοήθεια όλων όσων έχουν διδάξει σε δημοτικά.
Εκτός από τα βοηθήματα του Σαββάλα υπάρχει κάποιο καλό site με υλικό αρκετά οργανωμένο σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών;

δοκίμασε να βάλεις στο google computer litteracy. μπορεί να χρειαστει να ξεφύγεις από το αναλυτικό πρόγραμμα, γιατί πολλές φορές τα παιδιά έρχονται στο σχολείο γνωρίζοντας αρκετά πράγματα για τους υπολογιστές. το απ ξεκινάει απ τα πολύ βασικά
"δύο πράγματα είναι άπειρα. το σύμπαν και η ανθρώπινη βλάκεια. και για το πρώτο διατηρώ κάποιες επιφυλάξεις" (Άλμπερτ Αϊνστάιν)

Αποσυνδεδεμένος ffotis

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #40 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2008, 01:38:19 am »
Εγω δεν καταλαβαινω γιατι βλεπουμε στη χρησιμοτητα η οχι των οποιων μαθηματων στο Δημοτικο η στο Γυμνασιο!
Ο στοχος του ΥΠ.Παιδειας πλεον ειναι ΜΟΝΟ η οικονομια!ΔΕΝ μας νοιαζει πλεον το σωστο και το λαθος!
Αν μπορουσαν να κλεισουν και μερικα σχολεια για μειωση του προσωπικου θα το εκαναν για πλακα!
Η μεγαλυτερη ανακαλυψη στη εκπαιδευση ειναι οι ωρομισθιοι!.....
Ποιος ασχολειται τωρα με το τι χρειάζεται η οχι....ποιο ειναι το καλο των παιδιων...ποιο το καλο των εκπαιδευτικων...
Με εμποριο ελπιδας.....εκπαιδευονται σημερα τα παιδια!...

Αποσυνδεδεμένος eve elf

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • πε70
    • Προφίλ
« Απάντηση #41 στις: Σεπτεμβρίου 17, 2008, 11:10:34 am »
δε θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο...
δυστυχώς τα συμφέροντα των παιδιών συγκρούονται με τα συμφέροντα του υπουργείου/κράτους πες το όπως θέλεις. και επικρατεί φυσικά το δίκιο του ισχυρότερου

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182530
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 684
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)