0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
ΣΥΝΑΔΕΡΦΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ αυτό που λέει η eve_elf:ΣΥΝΑΔΕΡΦΟΙ ΑΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ......
υγ: τυχαίνει αυτή την περίοδο να είμαι βοηθός επιμορφωτή στην επιμόρφωση β επιπέδου των φιλολόγων
και ΟΛΟΙ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ οι συνάδερφοι (που είναι δραστήριοι και θέλουν να χρησιμοποιούν τα εργαστήρια για το μάθημά τους) είναι σφόδρα υπέρμαχοι αυτής της άποψης που παραθέτω
Επίσης θα έπρεπε να ξέρεις ότι η επιμόρφωση στην οποία τυγχάνει να είσαι βοηθός αυτόν ακριβώς τον σκοπό έχει, να μάθουν οι καθηγητές να χρησιμοποιούν στη διδασκαλία τους εκπαιδευτικά λογισμικά.(...)(...) ειλικρινά λυπάμαι αλλά θα πρέπει να αποφασίσεις τι θέλεις να είσαι τεχνικός ή καθηγητής?
Αν τώρα εσύ θεωρείς ότι το επίπεδο των γνώσεών σου ταιριάζει με αυτή τη δουλειά του τεχνικού - βοηθού εργαστηρίου, ειλικρινά λυπάμαι αλλά θα πρέπει να αποφασίσεις τι θέλεις να είσαι τεχνικός ή καθηγητής? Είμαστε καθηγητές και όχι τεχνικοί, ούτε παιδιά για όλες τις δουλειές. Αν θέλετε να κάνετε κάτι παλέψτε να αυξηθούν οι ώρες στο γυμνάσιο και ή να μπει σαν γνωστικό αντικειμένο η πληροφορική στις τελευταίες τάξεις του δημοτικού και αφήστε τις δουλειές αυτές για αυτούς που έχουν σπουδάσει το συγκεκριμένο αντικείμενο, δηλαδή απόφοιτους ΤΕΕ, ΙΕΚ κλπ εκτός αν κάποιοι από εσάς εξισώνετε ότι το επίπεδο των σπουδών σας με αυτές τις σχολές
Ίσως ο τρόπος του aeritzi να είναι απότομος αλλά έχει στην ουσία δίκιο σε αυτά που λεει.Αν θέλετε να διεκδικήσετε θέση στο δημοτικό, να ζητήσετε δική σας ώρα, με αναλυτικό πρόγραμμα κτλ.Σε ένα ιδανικό σχολείο, η συνεργασία που περιγράφτηκε παραπάνω θα ήταν εφικτή, στην Ελλάδα απέχουμε πολύ ακόμα και φοβάμαι θα ήσασταν στο τέλος τα παιδιά για όλες τις δουλειές. Το έχω ζήσει και ας είμαι δασκάλα. Επειδή ξέρω βασικά πράγματα από υπολογιστές με έχρισαν υπεύθυνη εργαστηρίου και με φωνάζαν για το παραμικρό. Όχι μόνο οι μεγαλύτεροι σε ηλικία που δεν είχαν επαφή με Η/Υ και την τεχνολογία γενικά αλλά και οι νεότεροι συνάδελφοι, ακόμα και αυτοί που είχαν περάσει από επιμόρφωση.
Σέβομαι την αδιοριστία των παιδιών.....μα όλοι....θέλουν με κάποιο τρόπο να μπούν στην εκπαίδευση.Μια ερώτηση................στη β/θμια εκπ/ση τι έχει δώσει το μάθημα της πληροφορικής?............στα δικά μου παιδιά τίποτε....
Μια ερώτηση................στη β/θμια εκπ/ση τι έχει δώσει το μάθημα της πληροφορικής?............στα δικά μου παιδιά τίποτε....
Καλό μεσημέρι σε όλους!Εδώ και καιρό ψάχνω να συγκεντρώσω υλικό για να διδάξω πληροφορική σε παιδιά Δημοτικού. Ήθελα τη βοήθεια όλων όσων έχουν διδάξει σε δημοτικά.Εκτός από τα βοηθήματα του Σαββάλα υπάρχει κάποιο καλό site με υλικό αρκετά οργανωμένο σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών;