*

Αποστολέας Θέμα: Απόψεις για την πληροφορική στα δημοτικά  (Αναγνώστηκε 35688 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος carina

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Καλησπέρα! Είμαι ωρομίσθια σε ολοήμερα και διδάσκω Νέες Τεχνολογίες. Κάποιος δάσκαλος του σχολείου μου είπε πως αναμένεται να κοπούν απο το πρωϊνό 2 ώρες από κάποια άλλα μαθήματα και να μπει η Πληροφορική. Τι να πω.. θα δούμε.. Όσον αφορά τα βιβλία, η Πληροφορική είναι ένας από τους κλάδους για τον οποίον δεν έχουν μεριμνήσει. Είναι στην ευχέρεια του καθενός για το τι θα διδάξει.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος Theologius

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Άντρας
  • De nihilo nihil
    • Προφίλ
Ναι εγώ πιστεύω ότι πρέπει να γίνει, βέβαια στις μεγάλες τάξεις (Ε' & Στ΄)
De nihilo nihil

Αποσυνδεδεμένος Lenazagor

• Συλλέκτης Παραστάσεων
  • Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
    • Lenazagor
drakos  θα σε παρακαλούσα να γράφεις με πεζούς χαρακτήρες και όχι με κεφαλαία, όπως όλοι στο forum.
Επίσης το θέμα της πληροφορικής στα δημοτικά, συζητείται ήδη στο forum όπως πολύ σωστά είπε παραπάνω ο geok_salonika .

Θα παρακαλούσα πριν ανοίξετε ένα νέο θέμα να κάνετε έναν έλεγχο στο forum μήπως υπάρχει ήδη κάποια ανάλογη συζήτηση.

Τα δύο θέματα θα συγχωνευθούν.

Ευχαριστώ
« Τελευταία τροποποίηση: Φεβρουαρίου 18, 2009, 09:07:56 am από Lenazagor »

Αποσυνδεδεμένος MairyLiscious

• Ιστορικό μέλος
  • Never give up!
    • Προφίλ
Απ: Απόψεις για την πληροφορική στα δημοτικά
« Απάντηση #101 στις: Φεβρουαρίου 18, 2009, 12:37:13 pm »

καλε αυτο το μυγακι που χεις με μπερδεψε νομισα οτι ηταν πανω στο λαπτοπ μου  ;D ;D ;D ;D
οχι μονο υπολογιστες στο δημοτικο  αλλα και ψυχολογοι  , διατροφολογοι αν και θα μου πεις εφοσον αυτο ειναι ανεφικτο τουλαχιστον με τους υπολογιστες μεσα στην ταξη και φυσικα με χρηση ιντερνετ μπορουν να επισκεφθουν ιστοσελιδες ψυχολογιας και διατροφικων συνηθειων συμβουλων κτλ ;)
Μαθαίνω σημαίνει οικοδομώ γνώσεις αλληλεπιδρώντας με τους άλλους.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 21:28:23 »

Αποσυνδεδεμένος kyra_daskala

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #102 στις: Φεβρουαρίου 18, 2009, 09:17:11 pm »
Από τα τρία δημόσια σχολεία που έχω περάσει η αναλογία υπολογιστών προς μαθητές ήταν 1/6, 1/2 και το τραγικό φέτος 1/10.
Υπάρχει περίπτωση με αυτές τις συνθήκες, να γίνουν οι νέες τεχνολογίες μάθημα του πρωϊνού σχολείου;
Στο περσινό σχολείο με τη σαφώς πολύ καλή αναλογία, οι μαθητές μου, που παρακολουθούσαν ολοήμερο, είχαν μάθει να χρησιμοποιούν το word, να ψάχνουν για πληροφορίες και να κατεβάζουν από το Internet φωτογραφίες και υλικό για όποιαδήποτε εργασία τους έβαζα.
Στα άλλα δύο σχολεία μάθαιναν να ζωγραφίζουν και παίζουν Mario. Δεν κακίζω τους συναδέλφους αλλά αν δεν αλλάζουν άρδην οι συνθήκες, ούτε και εγώ συμφωνώ να χάσω δυο ώρες από τα μαθήματά μου για να παίζουν τα παιδιά στον υπολογιστή.
https://www.youtube.com/watch?v=MwRNvpGydzw
Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα
που πρέπει το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο το Οχι
να πούνε. Φανερώνεται αμέσως όποιος τόχει
έτοιμο μέσα του το Ναι, και λέγοντάς το πέρα
πηγαίνει στην τιμή και στην πεποίθησί του

Αποσυνδεδεμένος nickolai

• Νέο μέλος
  • *
  • viva la vida
    • Προφίλ
« Απάντηση #103 στις: Φεβρουαρίου 22, 2009, 02:48:19 pm »
Κλασική άποψη δασκάλου που φοβάται πως λίγο λίγο θα χάσει τη θέση του αφού δεν έχει πάρει εξειδίκευση πάνω σε κανένα κλάδο (δεν προσβάλλω κανένα δάσκαλο με αυτό, είναι η αλήθεια). Θυμηθείτε τί πόλεμο πέρασαν οι γυμναστές ώσπου να μπουν στα δημοτικά σχολεία. Οι δάσκαλοι τους θεωρούσαν ανίκανους να κάνουν γυμναστική σε μικρά παιδιά. Αντιθέτως, πίστευαν πως εκείνοι ήταν οι μόνοι ικανοί να κάνουν το μάθημα της γυμναστικής. Τώρα έχει ακουστεί πως ίσως γίνει είσοδος των πληροφορικάριων, των φιλολόγων, των μαθηματικών κτλ. Γι' αυτό υπαρχουν κ αυτές οι απόψεις θεωρώ.
Νισάφι !

batman

• Επισκέπτης
« Απάντηση #104 στις: Φεβρουαρίου 22, 2009, 05:23:53 pm »
Η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος

Κλασική άποψη πληροφορικού που φοβάται πως λίγο λίγο δεν θα πάρει τη θέση αφού δεν έχει πάρει εξειδίκευση πάνω στα παιδαγωγικά (δεν προσβάλλω κανένα πληροφορικό με αυτό, είναι η αλήθεια). Θυμηθείτε τί πόλεμο πέρασαν οι μαθηματικοί/φυσικοί/φιλόλογοι - αλεξιπτωτιστές ώσπου να μπουν στα σχολεία ως πληροφορικοί. Οι πληροφορικοί τους θεωρούσαν ανίκανους να κάνουν πληροφορική σε μικρά παιδιά. Αντιθέτως, πίστευαν πως εκείνοι ήταν οι μόνοι ικανοί να κάνουν το μάθημα της πληροφορικής. Τώρα έχει ακουστεί πως ίσως γίνει είσοδος των πληροφορικάριων, των φιλολόγων, των μαθηματικών κτλ. Γι' αυτό υπαρχουν κ αυτές οι απόψεις θεωρώ.

Κλασική άποψη δασκάλου που φοβάται πως λίγο λίγο θα χάσει τη θέση του αφού δεν έχει πάρει εξειδίκευση πάνω σε κανένα κλάδο (δεν προσβάλλω κανένα δάσκαλο με αυτό, είναι η αλήθεια). Θυμηθείτε τί πόλεμο πέρασαν οι γυμναστές ώσπου να μπουν στα δημοτικά σχολεία. Οι δάσκαλοι τους θεωρούσαν ανίκανους να κάνουν γυμναστική σε μικρά παιδιά. Αντιθέτως, πίστευαν πως εκείνοι ήταν οι μόνοι ικανοί να κάνουν το μάθημα της γυμναστικής. Τώρα έχει ακουστεί πως ίσως γίνει είσοδος των πληροφορικάριων, των φιλολόγων, των μαθηματικών κτλ. Γι' αυτό υπαρχουν κ αυτές οι απόψεις θεωρώ.
Νισάφι !

Αποσυνδεδεμένος psych@ra

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ20
    • Προφίλ
« Απάντηση #105 στις: Φεβρουαρίου 22, 2009, 08:36:11 pm »
Η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος

Κλασική άποψη πληροφορικού που φοβάται πως λίγο λίγο δεν θα πάρει τη θέση αφού δεν έχει πάρει εξειδίκευση πάνω στα παιδαγωγικά (δεν προσβάλλω κανένα πληροφορικό με αυτό, είναι η αλήθεια). Θυμηθείτε τί πόλεμο πέρασαν οι μαθηματικοί/φυσικοί/φιλόλογοι - αλεξιπτωτιστές ώσπου να μπουν στα σχολεία ως πληροφορικοί. Οι πληροφορικοί τους θεωρούσαν ανίκανους να κάνουν πληροφορική σε μικρά παιδιά. Αντιθέτως, πίστευαν πως εκείνοι ήταν οι μόνοι ικανοί να κάνουν το μάθημα της πληροφορικής. Τώρα έχει ακουστεί πως ίσως γίνει είσοδος των πληροφορικάριων, των φιλολόγων, των μαθηματικών κτλ. Γι' αυτό υπαρχουν κ αυτές οι απόψεις θεωρώ.

Νισάφι !
Ξέχασες το "Νησάφι!"  :P

Αποσυνδεδεμένος nickolai

• Νέο μέλος
  • *
  • viva la vida
    • Προφίλ
« Απάντηση #106 στις: Φεβρουαρίου 22, 2009, 10:02:27 pm »
Εγώ πάντως πληροφορικός δεν είμαι! Προτείνω να μην είμαστε απόλυτοι και αδιάλλακτοι... Όλοι χρειάζονται στην εκπαίδευση. Σίγουρα ο πληροφορικός δεν έχει διδαχτεί την παιδαγωγική στη σχολή του, αλλά σίγουρα με την κατάλληλη επιμόρφωση μπορεί. Εξάλλου ούτε οι γυμναστές κάνουν παιδαγωγικά ,από ότι ξέρω, στις σχολές τους και όμως διδάσκουν κανονικά τα μικρά παιδιά και μπορεί η συμπεριφορά τους να είναι και πολύ καλύτερη από μερικούς δασκάλους που έχουν σπουδάσει την παιδαγωγική.

Αποσυνδεδεμένος cookie2

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Καλησπέρα! Είμαι ωρομίσθια σε ολοήμερα και διδάσκω Νέες Τεχνολογίες. Κάποιος δάσκαλος του σχολείου μου είπε πως αναμένεται να κοπούν απο το πρωϊνό 2 ώρες από κάποια άλλα μαθήματα και να μπει η Πληροφορική. Τι να πω.. θα δούμε.. Όσον αφορά τα βιβλία, η Πληροφορική είναι ένας από τους κλάδους για τον οποίον δεν έχουν μεριμνήσει. Είναι στην ευχέρεια του καθενός για το τι θα διδάξει.

Αποσυνδεδεμένος kyra_daskala

• Έμπειρο μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #108 στις: Φεβρουαρίου 22, 2009, 11:39:38 pm »
Κλασική άποψη δασκάλου που φοβάται πως λίγο λίγο θα χάσει τη θέση του αφού δεν έχει πάρει εξειδίκευση πάνω σε κανένα κλάδο ..... Γι' αυτό υπαρχουν κ αυτές οι απόψεις θεωρώ.
Νισάφι !

Να πετύχαινες συναδέλφισσα και κάποιον χωρίς εξειδίκευση για να του τα πεις αυτά...
Κατά τα άλλα προτείνεις να μην είμαστε αδιάλλακτοι και απόλυτοι.
Δεν ξέρω σε τι σχολεία έχεις υπηρετήσει και αν μέχρι τώρα έχεις συναντήσει μόνο παλαιολιθικούς δασκάλους με αυτές τις απόψεις, γιατί εγώ μάλλον έχω πέσει στις εξαιρέσεις.

Αρχικά, δεν έθεσα θέμα παιδαγωγικής επιμόρφωσης των πληροφορικών. Στην παρούσα φάση είναι το τελευταίο που με ενδιαφέρει. Αλλά το γεγονός ότι θα είναι κοροϊδία να γίνει το μάθημά τους κομμάτι του πρωινού ωρολόγιου προγράμματος τη στιγμή που δεν έχουν εξασφαλιστεί οι κατάλληλες συνθήκες, ένα εργαστήριο πληροφορικής της προκοπής. Όπως κοροϊδία είναι και το γεγονός ότι οι Νέες τεχνολογίες είναι υποχρεωτικό μάθημα του ολοήμερου σε σχολεία που έχουν 2 υπολογιστές για 30ντάρια τμήματα (και ευτυχώς ο συνάδελφος φέρνει και τον δικό του το φορητό και η αναλογία γίνεται 1 υπολογιστής ανά 10 παιδάκια). Επίσης από πού θα βρεθούν αυτές οι 2 ώρες, πολύ θα ήθελα να μάθω!

Τα υπόλοιπα τα ψυχροπολεμικά με τους γυμναστές κτλ ...τι να πω! Εγώ τελείωσα το δημοτικό και είχα και γυμνάστρια και αγγλικού στο σχολείο, οπότε μάλλον μιλάς για καμία εικοσαετία πριν, που ίσως  η εργασιακή ανασφάλεια να ωθούσε συναδέλφους δασκάλους να έχουν τέτοιες απόψεις.
Τέλος, οι παιδαγωγικές σπουδές δεν εξασφαλίζουν ότι θα έχεις καλύτερη συμπεριφορά προς τα παιδιά γιατί  και ο δικός μου δάσκαλος - διευθυντής παιδαγωγικό είχε τελειώσει αλλά είχε ρημάξει στο ξύλο τους συμμαθητές μου.
https://www.youtube.com/watch?v=MwRNvpGydzw
Σε μερικούς ανθρώπους έρχεται μια μέρα
που πρέπει το μεγάλο Ναι ή το μεγάλο το Οχι
να πούνε. Φανερώνεται αμέσως όποιος τόχει
έτοιμο μέσα του το Ναι, και λέγοντάς το πέρα
πηγαίνει στην τιμή και στην πεποίθησί του

Αποσυνδεδεμένος cookie2

• Πλήρες μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #109 στις: Μαρτίου 11, 2009, 10:46:19 pm »
τωρα που γινεται ο διαλογος για την παιδεια θα μπορουσαμε να κανουμε και εμεις την προταση μας να μπει στα δημοτικα η πληροφορικη. Ειναι αδικο τα παιδια να πηγαινουν φροντιστηριο για να μαθουν κομπιουτερ και να μην κανουν στο δημοτικο τους. Εδω βαζουν ιταλικα, γερμανικα κ.α. Φαινεται η διαφορα στα παιδια που εχουν παει ολοημερο και σε αυτα που πηγαινουν στο γυμνασιο χωρις να εχουν ιδεα απο υπολογιστες. Ειχα ακοθσει πως υπαρχει μια σελιδα στο ιντερνετ. Προτεινω να κανουμε κατι.

batman

• Επισκέπτης
« Απάντηση #110 στις: Μαρτίου 11, 2009, 11:06:22 pm »
Ο διάλογος έχει σαν στόχο τη βελτίωση της παιδείας και όχι το βόλεμα των καθηγητών πληροφορικής. Το σχολείο δεν είναι για να μάθει στα παιδιά
"κομπιούτερ" αλλά για να τους μάθει να γράφουν να διαβάζουν και να σκέφτονται. Ο υπολογιστής δεν είναι απαραίτητος για αυτά. Αν είναι έτσι να βάλουμε στα δημοτικά και χειρισμό κουζίνας, ηλεκτρικής σκούπας, βίντεο, psp κλπ...

τωρα που γινεται ο διαλογος για την παιδεια θα μπορουσαμε να κανουμε και εμεις την προταση μας να μπει στα δημοτικα η πληροφορικη. Ειναι αδικο τα παιδια να πηγαινουν φροντιστηριο για να μαθουν κομπιουτερ και να μην κανουν στο δημοτικο τους. Εδω βαζουν ιταλικα, γερμανικα κ.α. Φαινεται η διαφορα στα παιδια που εχουν παει ολοημερο και σε αυτα που πηγαινουν στο γυμνασιο χωρις να εχουν ιδεα απο υπολογιστες. Ειχα ακοθσει πως υπαρχει μια σελιδα στο ιντερνετ. Προτεινω να κανουμε κατι.

Αποσυνδεδεμένος psych@ra

• Ιστορικό μέλος
  • ΠΕ20
    • Προφίλ
« Απάντηση #111 στις: Μαρτίου 11, 2009, 11:11:30 pm »
Όλο προτάσεις είμαστε αλλά δεν κάνουμε κάτι για αυτό.
Είχε δημιουργηθεί μια ομάδα πληροφορικών (στο θέμα http://www.pde.gr/forum/index.php?topic=5326.90) χάρη στις επανειλημμένες προσπάθειες του χρήστη asimos_alex και κανονίσαμε μια συνάντηση στην Αθήνα για να συζητήσουμε σχετικά με τις κινήσεις που πρέπει να ακολουθήσουμε. Εγώ μένω Θεσσαλονίκη αλλά έτυχε να είμαι Αθήνα και πήγα στη συνάντηση. Τελικά ήρθε μόνο μια (!!) κοπέλα. Καταλήξαμε να γυρίσουμε πίσω στα σπίτια μας απογοητευμένοι....
 :(

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182540
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 684
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144