0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Δεν εδωσα απάντηση γιατι δεν ξέρω απλα το έθιξα κατι πάνω στο θεμα εκπαιδευτικές αδειες. Μην τα παιρνετε όλα προσωπικα . Δεν αφησα υπονουμενα απλά αναρωτιεμαι ευθέως αν ειναι σωστο ( γιατι νομιμο ειναι σιγουρα ) να χάνεται απαραιτητο εκπαιδευτικο δυναμικο στα σχολεια με τις χιλιάδες ελλέιψεις προκειμενου ένας φυσικος να κάνει μεταπτυχιακο στα λειζερ ή ενας φιλόλογος στους λαους της μεσοποταμιας κ.ο.κ . Αναρωτιεμαι αν ολα αυτα γινονται για να γινουν οι εκπαιδευτικοι καλύτεροι ΔΑΣΚΑΛΟΙ ή καλύτεροι ΑΝΘΡΩΠΟΙ. Αν ισχύει το πρώτο πάω πάσο αν ισχυει το δευτερο πιστευω οτι το δημόσιο απλα δεν θα έπρεπε να το επιτρέπει εις βάρος του σχολείου. Επίσης συχνα ακούω ότι το δημόσιο δεν λειτουργει καλά όπως ο ιδιωτικός τομέας και αναρωτιέμαι σε ποια δουλειά στον ιδιωτικό τομέα θα έπαιρνε κάποιος διετη άδεια με αποδοχες για μεταπτυχιακό.
Για να μην πω για το πώς πήραν την άδεια οι εκπαιδευτικοί της περιφέρειάς μου.
Γεια σας,Έχω ακούσει πως αν κάποιος πάρει άδεια εκπαιδευτική μετά είναι υποχρεωμένος να παραμείνει στην υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας για κάποιο διάστημα και δεν μπορεί να φύγει. Και αν θελήσει να παραιτηθεί ποιες θα είναι οι επιπτώσεις? Υπάρχει περίπτωση να σου ζητηθούν τα χρήματα που σε πλήρωναν γι' αυτα τα χρόνια πίσω?
Σε περίπτωση αθέτησης των υποχρεώσεων αυτών, ο εκπαιδευτικός υποχρεούται να επιστρέψει τις αποδοχές που έλαβε κατά το χρόνο της άδειας
Παράθεση από: vasileios στις Νοεμβρίου 17, 2010, 05:38:54 pmΣε περίπτωση αθέτησης των υποχρεώσεων αυτών, ο εκπαιδευτικός υποχρεούται να επιστρέψει τις αποδοχές που έλαβε κατά το χρόνο της άδειαςΤο οποίο δεν έχει γίνει σχεδόν ποτέ (εγώ τουλάχιστον δεν έχω ακούσει καμία περίπτωση)