*

Αποστολέας Θέμα: Εκκληση πολύτεκνου θεολόγου εκπαιδευτικού  (Αναγνώστηκε 2108 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος edis

• Νέο μέλος
  • *
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Εκκληση πολύτεκνου θεολόγου εκπαιδευτικού
« στις: Ιουλίου 16, 2008, 10:09:09 pm »

Καλή σας μέρα. Για μια ακόμα φορά επικοινωνώ μαζί σας θέλοντας να σας ευχαριστήσω για το πολύτιμο έργο που επιτελείτε και συνάμα να αναφερθώ στους συναδέλφους μου Πολύτεκνους εκπαιδευτικούς.Θέλω λοιπόν να τονίσω πως ο διορισμός μας στο εκπαιδευτικό λειτούργημα ήταν πραγματικά ένα δώρο και οφείλουμε ευχαριστίες στο Θεό και την πολιτεία που σύμφωνα με το Σύνταγμα επέδειξε την ανάλογη μέριμνα προς εμάς. Θέλω όμως ταπεινά να αναφερθώ σε συναδέλφους πολύτεκνους εκπαιδευτικούς που πηγαίνοντας στα σχολεία ανακοινώνουν αμέσως την πολυτεκνική ιδιότητα και δίχως άλλο ζητούν εξαίρεση από τις εξωδιδακτικές εργασίες σύμφωνα πάντα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας. Κατά την προσωπική μου ταπεινή άποψη αυτό είναι μια αστοχία. Στο σχολείο συναντούμε συνανθρώπους μας, συναδέρφους, συνεργάτες οι οποίοι ο καθένας έχει τα δικά του προσωπικά προβλήματα και ανησυχίες με όσα παιδιά και αν έχει. Ας αφήσουμε πλέον τον οφελημιστικό ωχαδερφισμό, ας κοιτάξουμε κατάματα τους ανθρώπους, ας συμβάλλουμε και εμείς οι πολύτεκνοι (ο γράφων έχει 5 παιδιά ηλικίας μηνών έως 8 ετών) στην αναβάθμιση της εκπαίδευσης, ας δείξουμε το παράδειγμα, ας απλώσουμε χέρι βοηθείας στους συναδέλφους μας, ας επιμεριστούμε των εργασιών μας για την καλυτέρευση της έρημης Παιδείας, σίγουρα πρωταρχικό ρόλο έχει ο εκπαιδευτικός μας ρόλος αλλά αφού το σύστημα το επιτάσσει, και μέχρι να αλλάξει αυτό ας δώσουμε ο καθένας μας τον αγώνα, τον δύσκολο δεν διαφωνώ σεβόμενοι κατά πρώτον τους συναδέλφους μας, προοθώντας συνάμα την συνεργατικότητα, την αλληλεγγύη, το όνειρο για μια καλύτερη Παιδεία. Σας ευχαριστώ και δέχομαι τα όποια σχόλιά σας και τις παρατηρήσεις σας στην διεύθυνση vlachosne@yahoo.gr. Να είστε πάντα καλά.

ΤΟ ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΑΠΟ ΤΟ  Alfavita. Και εύχομαι όλοι οι πολύτεκνοι εκπαιδευτικοί να σκέφτονται το ιδιο.

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Εκκληση πολύτεκνου θεολόγου εκπαιδευτικού
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:27:04 »

Αποσυνδεδεμένος blueswire

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • carpe diem
    • Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Ιουλίου 16, 2008, 10:39:55 pm »
Το πρόβλημα δεν είναι αυτό φίλε μου. Σιγά το ζήτημα αν κάνει εξωδιδακτικές εργασίες εργασίες ή όχι. Το άδικο και η ξεφτίλα (κατά τη γνώμη μου) είναι ο "αυτόματος" διορισμός τους χωρίς να κάνουν τίποτα, χωρίς την παραμικρή προσπάθεια!!! άλλοι συνάδελφρο έχουν φάει τ αόρη και τα βουνά για χρόνια και χρόνια ως αναπληρωτές, σε άλλους έχουν βγει τα μάτια από το διάβασμα για να περάσουν μέσω ΑΣΕΠ και αυτοί χωρίς να ιδρώσουν παίρνουν θέση. Και δε φτάνει αυτό, μπορεί να σε διώξουν και από την οργανική στην οποία είσαι για χρόνια αν θέλουν. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ. Η πολιτική βοήθιεας προς τουε πολυτέκνους από το κράτος θα πρέπει να συνίσταται σε οικονομικές παροχές, μοριοδότηση κ.λ.π. αυτό που γίνεται το θεωρώ απαράδεκτο ακόμη μία φορά, Επιτρέψτε μου να θυμώνω καθώς για τον επικείμενο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ θεολόγων προβλέπτοναι ...66!!! θέσεις για 2 χρόνια. Όταν λοιπόν 3000με 4000 θεολόγοι θα διαγωνίζονται για 66 θέσεις ο κύριος αυτός και ο κάθε πολύτεκνος θα είναι αραγμένος και light. Και μη μου πείτε για την κοινωνική ευαισθησία κ.λ.π. γιατί θα σας πω ποιά είναι η κοινωνική ευαισθησία για έναν νέο που έφαγε τα χρόνια του πάνω στα βιβλία και που δεν μπορεί όχι 3 4 παιδιά αλλά ούτε οικογένεια να κάνει? Μας ενδιαφέρει λοιπόν πρωτίστως να ενισχύσουμε τους πολύτεκνους ή να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις σε νέους να σχηματίσουν οικογένεια??? ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ!!! παλαιότερα οι πολιτικές αυτές θα είχαν νόημα αλλά σήμερα που τα πράγματα από άποψη διορισμού είναι τόσο δύσκολα όλες αυτές οι πριμοδοτήσεις αποτελούν πρόκληση για όλους μας!!!

Αποσυνδεδεμένος sx

• Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ60
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιουλίου 16, 2008, 10:50:12 pm »
το να προηγηθει ο πολυτεκνος στο διορισμο απο καποιον μη πολυτεκνο που εχει ακριβως τα ιδια μορια με αυτον το καταλαβαινω, αλλα να διοριζεται επειδη το μονο που κανει ειναι να καθεται σπιτι του και να κανει παιδια ΟΧΙ δεν το καταλαβαινω. οποτε, ναι το θεμα δεν ειναι οι εξωδιδακτικες.....

Αποσυνδεδεμένος heren

• Έμπειρο μέλος
  • live your life
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Ιουλίου 17, 2008, 11:02:12 am »
η ανησυχια μου ειναι οτι ΜΟΝΟ το Υπεπθ διορίζει πολύτεκνους και αλοίμονο σε οσους θελουν να επιτρεψουν στο τοπο τους και δεν προκυπτουν θεσεις λογω διορισμων πολυτεκνων...και ο νομος αυτος περα απο το κοινωνικο χαρακτηρα που εχει δεν προσφερει τιποτα. Γνωρισα πολυτεκνο που δεν μπορει να αντεξει τα παιδια στην ταξη γιατι ηδη ειναι μπουχτισμενος απο τα δικα του στο σπιτι. Η λογικη του υπουργειου ποια ηταν;;;...οποιος ειναι πολυτεκνος ειναι και ικανος δασκαλος;;;;;και δεν φτανει μονο ο διορισμος των πολυτεκνων στο τοπο επιλογης τους εχουν και την πρωτη επιλογη για την  αναθεση μαθηματων.Θα μπορουσε το υπουργειο να τους διοριζει σαν διοικητικο προσωπικο στις διευθυνσεις και τα γραφεια που εχουν γεμισει αποσπασμενους εκπαιδευτικους....
και το ερωτημα μου ειναι: γιατι μα μην υιοθετησει αυτο το νομο και το Υπ. Εσωτερικων και να διοριζει πολυτεκνους σε Νομαρχίες, Δημους κ.α.;
τελος σημειωνω οτι δεν εχω τιποτα εναντιον των πολυτεκνων αντιθετα σεβομαι και επιβραβευω την επιλογη τους να φερουν στον κοσμο τοσα παιδια

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 01:27:04 »

Αποσυνδεδεμένος N.Π.

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Ιουλίου 17, 2008, 11:34:21 am »
Η πολιτεία θα έπρεπε, λόγω της υπογεννητικότητας, να δίνει κίνητρα για περισσότερα παιδιά..ένα μηνιαίο επίδομα για το κάθε παιδί, δωρεάν παιδικούς σταθμούς,δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και πολλά ακόμη, να μην τα αναφέρω τώρα..

Όσον αφορά τους πολύτεκνους εκπαιδευτικούς..πρέπει να μοριοδοτούνται, αλλά να αποδεικνύουν στην τάξη αν δικαίως βρίσκονται εκεί που βρίσκονται..Διότι έχω αντιληφθεί, ότι κάνουν παιδιά μόνο για να εξασφαλίσουν το "εισιτήριο" και μετά επαναπαύονται..(υπάρχουν βέβαια και οι "φωτεινές" εξαιρέσεις..)
Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το χτές...μπορούμε όμως να αλλάξουμε το αύριο...:)

Αποσυνδεδεμένος blueswire

• Έμπειρο μέλος
  • Φύλο: Άντρας
  • carpe diem
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιουλίου 17, 2008, 01:24:57 pm »
Επιτέλους κάποιες λογικές φωνές. Μέχρι τώρα όποτε μιλούσα για το ζήτημα με καπέλωναν (ξέρεις τί είναι να έχεις 4 παιδιά?? κ.λ.π.) Σίγουρα συμφωνώ και επιβραβεύω τους πολύτεκνους (εγώ προσωπικά δεν θα μπορούσα να κάνω τόσα παιδιά). Αλλά άλλο το ένα και άλλο το άλλο. Οι καιροί είναι πολύ δύσκολοι δεν μπορείς να βάζεις ανταγωνιστικά κριτήρια (ΑΣΕΠ) και από την άλλη να έχεις μία ομάδα ανθρώπων (όποιοι κι αν είναι αυτοί) που όχι απλά να τους μοριοδοτείς αλλά να τους διορίζεις κατευθείαν. Άλλωστε αν π.χ. στον κλάδο θεολόγων θα γίνονταν 500 διορισμοί (όνειρο απατηλό) δε χάθηκε ο κόμσος για 10-20 πολύτεκνους. Αλλά στο συγκεκριμένο κλάδο και στον επερχόμενο διαγωνισμό μιλάμε για 66 άτομα για 2 χρόνια!!!. Άλλωστε η επισήμανση που έγινε πιό πάνω είναι σωστή. Γιατί να μη διορίζονται και σε άλλες υπηρεσίες λοιπόν??? Κλείνοντας επαναλαμβάνω ότι δεν έχω τίποτα με τους πολύτεκνους (γιατί θα βρεθούν κάποιοι να κάνουν κριτική) αλλά με τις εκάστοτε κυβερνήσεις που στη μέση του αγώνα αλλάζουν ξαφνικά τους κανόνες (ο νοών νοείτω...)

Αποσυνδεδεμένος N.Π.

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Ιουλίου 17, 2008, 02:14:22 pm »
Το θέμα είναι, ότι δεν θέλουν να δώσουν χρήματα για την παιδεία! Τα κενά στα σχολεία είναι πάρα πολλά!

Αποσυνδεδεμένος maryk

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Ιουλίου 17, 2008, 02:51:21 pm »
Είναι δυνατόν;Ο άνθρωπος λέει ότι έχει 5 παιδιά και εμείς παρόλο που είμαστε εκπαιδευτικοί έχουμε "αντιρρήσεις" για το διορισμό του;Καταλαβαίνω ότι πολλοί είμαστε σε κατάσταση που δε μπορούμε να "αναστήσουμε" έναν χ αριθμό παιδιών αλλά αν τύχει τί θα πούμε;;; "Μπα δεν έχω λεφτά τώρα...ας απαλλαγώ";;Ο σκοπός του ανθρώπου δεν είναι η απόκτηση παιδιών;;Επειδή κάποιοι δεν νοιάζονται για μας τις οικογένειές μας και γενικότερα το πώς ζούμε πρέπει να "πολεμάμε" ο ένας τον άλλο; Πρέπει να αποφασίζουν άλλοι για το πόσα παιδιά θα κάνουμε;;;Σε λίγο θα μας πουν "Τόσα σας δίνουμε έως ένα παιδί μπορείτε να κάνετε...". Η ζωή είναι μόνο μία και πρέπει να τη διεκδικήσουμε ακριβώς όπως πρέπει να τη ζήσουμε με όσα παιδιά θέλουμε και είναι υποχρέωση του κράτους να μας στηρίξει.Λίγη ευαισθησία...παιδικές ψυχές "καθοδηγούμε"...
ΠΕ02

Αποσυνδεδεμένος N.Π.

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Ιουλίου 17, 2008, 03:08:50 pm »
Νομίζω, ότι δεν διάβασες καλά τα μηνύματα. Κανείς δεν τα βάζει με τον πολύτεκνο-ήρωα- με τα 5 παιδιά! Διάβασε ξανά το μήνυμά του. Ο ίδιος μας μιλάει για συναδέλφους του ,πολύτεκνους, που αρνούνται να δουλέψουν όπως πρέπει..

Αποσυνδεδεμένος N.Π.

• Ιστορικό μέλος
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Ιουλίου 17, 2008, 03:10:26 pm »

Καλή σας μέρα. Για μια ακόμα φορά επικοινωνώ μαζί σας θέλοντας να σας ευχαριστήσω για το πολύτιμο έργο που επιτελείτε και συνάμα να αναφερθώ στους συναδέλφους μου Πολύτεκνους εκπαιδευτικούς.Θέλω λοιπόν να τονίσω πως ο διορισμός μας στο εκπαιδευτικό λειτούργημα ήταν πραγματικά ένα δώρο και οφείλουμε ευχαριστίες στο Θεό και την πολιτεία που σύμφωνα με το Σύνταγμα επέδειξε την ανάλογη μέριμνα προς εμάς. Θέλω όμως ταπεινά να αναφερθώ σε συναδέλφους πολύτεκνους εκπαιδευτικούς που πηγαίνοντας στα σχολεία ανακοινώνουν αμέσως την πολυτεκνική ιδιότητα και δίχως άλλο ζητούν εξαίρεση από τις εξωδιδακτικές εργασίες σύμφωνα πάντα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας. Κατά την προσωπική μου ταπεινή άποψη αυτό είναι μια αστοχία. Στο σχολείο συναντούμε συνανθρώπους μας, συναδέρφους, συνεργάτες οι οποίοι ο καθένας έχει τα δικά του προσωπικά προβλήματα και ανησυχίες με όσα παιδιά και αν έχει. Ας αφήσουμε πλέον τον οφελημιστικό ωχαδερφισμό, ας κοιτάξουμε κατάματα τους ανθρώπους, ας συμβάλλουμε και εμείς οι πολύτεκνοι (ο γράφων έχει 5 παιδιά ηλικίας μηνών έως 8 ετών) στην αναβάθμιση της εκπαίδευσης, ας δείξουμε το παράδειγμα, ας απλώσουμε χέρι βοηθείας στους συναδέλφους μας, ας επιμεριστούμε των εργασιών μας για την καλυτέρευση της έρημης Παιδείας, σίγουρα πρωταρχικό ρόλο έχει ο εκπαιδευτικός μας ρόλος αλλά αφού το σύστημα το επιτάσσει, και μέχρι να αλλάξει αυτό ας δώσουμε ο καθένας μας τον αγώνα, τον δύσκολο δεν διαφωνώ σεβόμενοι κατά πρώτον τους συναδέλφους μας, προοθώντας συνάμα την συνεργατικότητα, την αλληλεγγύη, το όνειρο για μια καλύτερη Παιδεία. Σας ευχαριστώ και δέχομαι τα όποια σχόλιά σας και τις παρατηρήσεις σας στην διεύθυνση vlachosne@yahoo.gr. Να είστε πάντα καλά.

ΤΟ ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΑΠΟ ΤΟ  Alfavita. Και εύχομαι όλοι οι πολύτεκνοι εκπαιδευτικοί να σκέφτονται το ιδιο.

Συγχαρητήρια για τον τρόπο που σκέφτεσαι..Ένα λαμπρό παράδειγμα για όλους!

Αποσυνδεδεμένος my8os

• Πλήρες μέλος
  • Παντού υπάρχει ένας μύθος
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Ιουλίου 18, 2008, 11:20:06 am »
Μπράβο στη συμπεριφορά του όντως.
Γενικά πάντως απορώ πώς τα βγάζουν πέρα οι πολύτεκνοι με τους μισθούς πείνας... Με τέτοια ακρίβεια για να εξασφαλίσεις τα παιδιά σου όντας πολύτεκνος πρέπει να έχεις αρκετά λεφτά στην άκρη.

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182559
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 617
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)