0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παράθεση από: quantum στις Ιούλιος 24, 2008, 07:01:06 μμΔε λέω ότι οι μαθηματικοί ή οι φυσικοί ξέρουν παραπάνω παιδαγωγικά από τους πληροφορικούς, αλλά όταν επιλέγουν τη σχολή τους ξέρουν ότι κατά πάσα πιθανότητα θα απασχοληθούν στην εκπαίδευση. Αντιθέτως οι πληροφορικοί έχουν άλλο προσανατολισμό. Δηλαδή λες όταν δηλώσει στο μηχανογραφικό του κάποιος μια σχολή (π.χ. για μαθηματικός ή φυσικός κλπ) θα νιώθει από την πρώτη στιγμή ότι θα γίνει καθηγητής. Ενώ του πληροφορικού του βγήκε ξαφνικά ένα διάταγμα το οποίο του δίνει το δικαίωμα να διδάξει και δεν είναι έτοιμος να γίνει καθηγητής. Μπορώ να πω ότι μου φαίνεται λίγο αστείο. Τον προσανατολισμό τον δημιουργούν οι ευκαιρίες και τα δικαιώματα. Από τη στιγμή που μου ανοίγουν δύο δρόμοι, έχω το δικαίωμα να διαλέξω. Στον ένα βλέπω ότι έχει λακκούβες σε όλη τη διαδρομή και στο τέλος ίσως γίνει "Εγνατία" ή μπορεί να καταλήξει σε αδιέξοδο και στον άλλο βλέπω έναν δρόμο ραγισμένο στη μέση που αν τον περάσω θα φτάσω με ασφάλεια στον προορισμό μου. Προτιμώ τον 2ο δρόμο. Μου αρέσει η εκπαίδευση. Όποιος επιλέξει εκπαίδευση μόνο για αποκατάσταση και δεν του αρέσει σαν επάγγελμα να είναι καθηγητής, κακό του κεφαλιού του. Παράθεση από: quantum στις Ιούλιος 24, 2008, 07:15:25 μμΚατά τη γνώμη μου είναι καλύτερο να βρεις δουλειά σε μια εταιρία και να χτυπάς προκυρήξεις του δημοσίου ή να δίνεις ΑΣΕΠ όποτε έχεις ευκαιρία, παρά να είσαι μια ζωή όμηρος στις ορέξεις του κάθε υπουργού. Η ιστορία που ανέφερα πιο πάνω αναφέρεται σε ιδιωτική εταιρία.Θα σου πω ότι έχω κάνει αίτηση και για προκήρυξη του δημοσίου και ήμουν στη σειρά 1300, έχοντας 3 χρόνια προϋπηρεσία σε διοικητικό τομέα.Εκεί θέλει να έχεις μια συλλογή από χαρτιά, 3 γλώσσες, να είσαι ανάπηρος ή πολύτεκνος. Ή να δώσω ΑΣΕΠ; Από τη στιγμή που δουλεύω από το πρωί μέχρι το βράδυ δεν υπάρχει χρόνος για διάβασμα. Αντιθέτως, αν διαβάσω και δε δουλέψω ποιος θα μου πληρώνει τα έξοδα; Υπάρχουν άνθρωποι με παιδιά. Που να δώσουν σημασία; Στην οικογένεια; στη δουλειά; στο διάβασμα; Οπότε δεν έχουμε (οι περισσότεροι) ευκαιρία για τίποτα άλλο.
Δε λέω ότι οι μαθηματικοί ή οι φυσικοί ξέρουν παραπάνω παιδαγωγικά από τους πληροφορικούς, αλλά όταν επιλέγουν τη σχολή τους ξέρουν ότι κατά πάσα πιθανότητα θα απασχοληθούν στην εκπαίδευση. Αντιθέτως οι πληροφορικοί έχουν άλλο προσανατολισμό.
Κατά τη γνώμη μου είναι καλύτερο να βρεις δουλειά σε μια εταιρία και να χτυπάς προκυρήξεις του δημοσίου ή να δίνεις ΑΣΕΠ όποτε έχεις ευκαιρία, παρά να είσαι μια ζωή όμηρος στις ορέξεις του κάθε υπουργού.
Παράθεση από: psych@ra στις Ιούλιος 24, 2008, 07:41:55 μμΠαράθεση από: quantum στις Ιούλιος 24, 2008, 07:01:06 μμΌλα πήγαν στον πάτο ! ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ ! Το γελοίο είναι ότι αναγνωρίζουν στους μαθηματικούς-γυμναστές κτλ που έχουν ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ τα Παιδαγωγικά μαθήματα ! Τώρα το πρόγραμμα σπουδών άλλαξε αλλά να έχω φάει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ 12 μαθήματα και να μήν έχω παιδαφωγική επάρκεια....Χτυπάει κάπως...προφανώς και έχει να κάνει με τη δυνατή συντεχνία των παιδαγωγικών σχολών που δεν επιτρέπουν σε κανέναν να σηκώσει κεφάλι εξυπηρετώντας αποκλειστικά τα δικά τους "συμφέροντα"Εάν δεν φτιάξουμε κάτι αντίστοιχο και εμείς μια ζωή θα παρακαλάμε και θα κλαιγόμαστε στα φόρουμς......
Παράθεση από: quantum στις Ιούλιος 24, 2008, 07:01:06 μμΌλα πήγαν στον πάτο ! ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ ! Το γελοίο είναι ότι αναγνωρίζουν στους μαθηματικούς-γυμναστές κτλ που έχουν ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ τα Παιδαγωγικά μαθήματα ! Τώρα το πρόγραμμα σπουδών άλλαξε αλλά να έχω φάει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ 12 μαθήματα και να μήν έχω παιδαφωγική επάρκεια....Χτυπάει κάπως...προφανώς και έχει να κάνει με τη δυνατή συντεχνία των παιδαγωγικών σχολών που δεν επιτρέπουν σε κανέναν να σηκώσει κεφάλι εξυπηρετώντας αποκλειστικά τα δικά τους "συμφέροντα"Εάν δεν φτιάξουμε κάτι αντίστοιχο και εμείς μια ζωή θα παρακαλάμε και θα κλαιγόμαστε στα φόρουμς......
Όλα πήγαν στον πάτο ! ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ ! Το γελοίο είναι ότι αναγνωρίζουν στους μαθηματικούς-γυμναστές κτλ που έχουν ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ τα Παιδαγωγικά μαθήματα ! Τώρα το πρόγραμμα σπουδών άλλαξε αλλά να έχω φάει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ 12 μαθήματα και να μήν έχω παιδαφωγική επάρκεια....Χτυπάει κάπως...
Διακριτά ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ όπως έχουν οι μηχανικοί μέσω ΤΕΕ (δικαίωμα υπογραφής, σφραγίδας, fix πληρωμές μελετών κτλ)
Χωρίς προυπηρεσία αν θες να ξέρεις είχα βρει δουλειά σε εταιρεία με πολύ περισσότερα χρήματα από 800 ευρώ και τα άξιζα.
Κάνω αυτό που γουστάρω και για τα λεφτά που παίρνω δε με νοιάζει.
Ναι φίλε quantum την προτιμώ. Γιατί αυτό γουστάρω να κάνω, να είμαι σε τάξη. Και δεν το θεωρώ βόλεμα. Σου είπε κανείς ότι η δουλειά του εκπαιδευτικού είναι κάτι εύκολο, απλό και ξεκούραστο;
Κάνω αυτό που γουστάρω και για τα λεφτά που παίρνω δε με νοιάζει. Είμαι καλά, περνάω καλά! Όλα τα άλλα σαν αυτά που λες εσύ μου ακούγονται μίζερα! Χαλάρωσε λίγο το κορμάκι σου και τράβα για κανά μπανάκι...
Αφού η δουλειά του εκπαιδευτικού δεν είναι βόλεμα και δεν είναι κάτι εύκολο ή ξεκούραστο μπορείς να μου εξήγησεις γιατί όλοι τρέχουν να γίνουν εκπαιδευτικοί?
Γιατί όλοι οι περισσότεροι προτιμούν να ρισκάρουν το επαγγελματικό τους μέλλον στην ωρομισθία και όχι να βρουν δουλειά σε κάποια εταιρία πληροφορικής που είναι πιο εύκολο και ξεκούραστο επάγγελμα?
Επίσης φαντάζομαι ότι έχεις τελειώσει το Λύκειο και το Γυμνάσιο. Πως θα χαρακτήριζες την πλειονότητα των καθηγητών που είχες?Α. Δούλευαν σκληρά, ήταν ευσυνείδητοι και έκαναν καλά τη δουλειά τουςΒ. Ήταν χαλαροί πέρναγαν ξεκούραστα, δεν δούλευαν ιδιαίτερα σκληρά και γενικώς απλά περίμεναν τις διακοπές του καλοκαιριού
Μην προσπαθείς να μας πείσεις ότι όλοι αυτοί που θέλουν να μπουν στην εκπαίδευση ή ζητάνε να αυξηθούν οι διορισμοί το κάνουν επειδή αγαπάνε την εκπαίδευση.
Αλήθεια οικογένεια έχεις? σκέφτεσαι να κάνεις? πως? με τα λεφτά που θα παίρνεις σαν ωρομίσθια? προτιμάς την υποαπασχόληση από μια δουλειά με πλήρες ωράριο και περισσότερα χρήματα? και περνάς και καλά? μήπως μένεις με τους γονείς σου για αυτό και περνάς και καλά? γιατί αυτό εμένα μου φαίνεται μίζερο. Όταν αναλάβεις τις ευθύνες σου τότε θα καταλάβεις ότι πρέπει να έχεις μια πραγματική δουλειά που να σου δίνει αληθινό εισόδημα
ΠαράθεσηΕπίσης φαντάζομαι ότι έχεις τελειώσει το Λύκειο και το Γυμνάσιο. Πως θα χαρακτήριζες την πλειονότητα των καθηγητών που είχες?Α. Δούλευαν σκληρά, ήταν ευσυνείδητοι και έκαναν καλά τη δουλειά τουςΒ. Ήταν χαλαροί πέρναγαν ξεκούραστα, δεν δούλευαν ιδιαίτερα σκληρά και γενικώς απλά περίμεναν τις διακοπές του καλοκαιριούΔεν ξέρω για τη sia αλλά εγώ θυμάμαι και τον μαθηματικό μου και τον καθηγητή της γυμναστικής και πολλούς άλλους που @#$βαρούσαν. Δε μας αρέσει που απευθύνεσαι στους πληροφορικούς αποκλειστικά και δεν παίρνει η μπάλα κανέναν άλλο. Λες και έχεις κάτι μαζί μας. Στο κάτω κάτω και συ Πληροφορική διδάσκεις. Όποτε σε συμφέρει είσαι μαθηματικός και όποτε όχι πληροφορικός; Μας έχεις μπερδέψει τελικά.
Da Kancho και λοιπαί δημοκρατικαί δυνάμεις.
Αν διάβαζες καλύτερα αυτά που γράφω ίσως να έγραφες και μικρότερα μηνύματα. Είπα εγώ ότι μόνο οι πληροφορικοί κωλοβαράνε? Διάβασε το παραπάνω που μου κάνεις quote. Δεν είναι φανερό ότι απευθύνομαι σε όλους τους καθηγητές? Μήπως βλέπεις παντού φαντάσματα? Εγώ απλά τόνισα ότι ειδικά οι πληροφορικοί έχουν περισσότερες διεξόδους από τους άλλους καθηγητές, τίποτα περισσότερο. Τώρα πως έβγαλες εσύ το συμπέρασμα ότι εγώ είπα πως μόνο οι πληροφορικοί κωλοβαράνε ή θέλουν να βολευτούν.......
Πραγματικά είναι απίστευτο το τι χλιδάνεργοι υπάρχουν σήμερα στην κοινωνία. Ενώ μπορούν να βρουν δουλειά σε κάποια εταιρία ως πληροφορικοί (αυτό σπούδασαν άλλωστε) και να έχουν κάποιο εισόδημα, προτιμούν να ζουν με δανεικά φίλων και γνωστών μέχρι να τους κάτσει η θέση στο δημόσιο. Προφανώς κάποιοι άνθρωποι γεννήθηκαν δημόσιοι υπάλληλοι και δεν έχουν σκοπό να κουραστούν στη ζωή τους.
Αφήστε τα αυτά! Σας άρεσε η φωτογραφία μου;