*

Αποστολέας Θέμα: Υπολογισμός Μορίων Αναπληρωτών (μέγιστος αριθμός κατ' έτος 10) / Αδικία  (Αναγνώστηκε 6484 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Stanitsas

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Αγαπητοί φίλοι,

θα ήθελα να σας αναφέρω μια νέα αδικία που υπέστη στον υπολογισμό των μορίων των Αναπληρωτών από  το Υπουργείο.
Καθ' ότι κατά το τρέχον σχολικό έτος είχα προϋπηρεσία Αναπληρωτή στη Γερμανία (με το ιδιαίτερο καθεστώς τον Ομογενών Εκπαιδευτικών) 10 μήνες και 20 μέρες το Υπουργείο τελείως αυθαίρετα αναγνωρίζει max. 10 μήνες. Δηλ. τις 20 ημέρες μου τις κόβει με τη δικαιολογία ότι ο Αναπληρωτές στην ημεδαπή δεν μπορούν να κάνουν πάνω απο 9,5 μήνες το χρόνο. Να όμως που στα διάφορα κρατίδια της Γερμανίας το διδακτικό έτος κυμαίνεται μεταξύ 9,5 μηνών και 10 μηνών και κάτι ημερών (15-25). Του χρόνου διαρκεί 10 μήνες και 22 μέρες. Χάνω δηλ. μέσα σε δύο χρόνια 42 μέρες δηλ. 1,4 μόρια!!!. Το Υπουργείο όμως δεν ήταν σε θέση να μου υποδείξει τον νόμο/υπουργική απόφαση που ορίζει έναν μέγιστο αριθμό  μορίων (10) κατ’ έτος. Γνωρίζεται κάποιος κάτι;;;

Προς διευκρίνιση:
Τα μόρια των ομογενών εκπαιδευτικών (τους οποίους το Υπουργείο αναγνωρίζει το status των Αναπληρωτών) διακρίνονται στον Ενιαίο Πίνακα στην Στήλη “ ΜΟΡΙΑ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΕ ΧΩΡΑ ΕΕ“!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

Αποσυνδεδεμένος syrrahm

• Ιστορικό μέλος
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Στην Ελλάδα θεωρητικά το μάξιμουμ  που μπορεί να αναγνωριστεί σε αναπληρωτή  είναι 10 μήνες, ουσιαστικά όμως κανείς δεν φτάνει τους 10 μήνες  γιατί κανείς δεν προσλαμβάνεται από 1η Σεπτεμβρίου. Ωστόσο θα συμφωνήσω για την αδικία διότι αφού αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία των αναπληρωτών στις χώρες της Ε.Ε. πρέπει να αναγνωρίζεται ολόκληρη .

Αποσυνδεδεμένος EVA

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ 02 και ΠΕ 70
    • Προφίλ
Αγαπητοί φίλοι,

θα ήθελα να σας αναφέρω μια νέα αδικία που υπέστη στον υπολογισμό των μορίων των Αναπληρωτών από  το Υπουργείο.
Καθ' ότι κατά το τρέχον σχολικό έτος είχα προϋπηρεσία Αναπληρωτή στη Γερμανία (με το ιδιαίτερο καθεστώς τον Ομογενών Εκπαιδευτικών) 10 μήνες και 20 μέρες το Υπουργείο τελείως αυθαίρετα αναγνωρίζει max. 10 μήνες. Δηλ. τις 20 ημέρες μου τις κόβει με τη δικαιολογία ότι ο Αναπληρωτές στην ημεδαπή δεν μπορούν να κάνουν πάνω απο 9,5 μήνες το χρόνο. Να όμως που στα διάφορα κρατίδια της Γερμανίας το διδακτικό έτος κυμαίνεται μεταξύ 9,5 μηνών και 10 μηνών και κάτι ημερών (15-25). Του χρόνου διαρκεί 10 μήνες και 22 μέρες. Χάνω δηλ. μέσα σε δύο χρόνια 42 μέρες δηλ. 1,4 μόρια!!!. Το Υπουργείο όμως δεν ήταν σε θέση να μου υποδείξει τον νόμο/υπουργική απόφαση που ορίζει έναν μέγιστο αριθμό  μορίων (10) κατ’ έτος. Γνωρίζεται κάποιος κάτι;;;

Προς διευκρίνιση:
Τα μόρια των ομογενών εκπαιδευτικών (τους οποίους το Υπουργείο αναγνωρίζει το status των Αναπληρωτών) διακρίνονται στον Ενιαίο Πίνακα στην Στήλη “ ΜΟΡΙΑ ΠΡΟΫΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΕ ΧΩΡΑ ΕΕ“!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Μηπως μπορεις  να μου πεις πως μπορει καποιος να παει αναπληρωτης στη Γερμανια; Ποιες προυποθεσεις πρεπει να πληρει;Σε ευχαριστω εκ των προτερων!
(Εχει καποιο προβλημα το πληκτρολογιο μου και για αυτο απουσιαζουν οι τονοι)

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Αγαπητή Εύα,

οι συγκεκριμένες θέσεις είναι μόνο για μόνιμους κατοίκους εξωτερικού και το σχετικό ΦΕΚ 595

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

• Ιστορικό μέλος
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)

• Νέο μέλος
  • *
    • Προφίλ
Γνωρίζει κανείς αν όντως το Υπουργείο ορίζει ρητά σε κάποια Υπουργική απόφαση ή νόμο πως το max. που αναγνωρίζεται είναι 10 μήνες;
Έχω ψάξει σε πολλά ΦΕΚ αλλά τέτοιον όρο δεν βρήκα πουθενά.

Πχ. στο νόμο 3255/2004 (ΦΕΚ 138/Α/22.7.2004) λέει
"Σε όσους έχουν προϋπηρεσία προσωρινού αναπληρωτή ή ωρομισθίου εκπαιδευτικού, ένα μόριο για κάθε μήνα της προϋπηρεσίας τους."

Στην πρόσφατη εγκύκλιο περί διορισμών (Εγκύκλιος ενιαίου πίνακα διορισμών 2008/2009) γράφει

ότι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, που απολύονται αποκλειστικά και μόνο για κατάργηση των ιδιωτικών σχολικών μονάδων, τάξεων ή τμημάτων ή με καταγγελία της σύμβασης εργασίας, εφόσον συμπληρώνουν στην ίδια σχολική μονάδα κατά την ημέρα της απόλυσης συνεχή υπηρεσία τουλάχιστον δύο σχολικών ετών με πλήρες εβδομαδιαίο ωράριο ή με αναγωγή αυτού στο υποχρεωτικό και με σειρά που εξαρτάται από το χρόνο αυτής της υπηρεσίας, εγγράφονται στους πίνακες αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών των παρ. 2 και 5 του άρθρου 6 του Ν.3255/2004. Για κάθε σχολικό έτος υπολογίζεται υπηρεσία δέκα (10) μηνών.

Αυτό όμως αφορά εκπαιδευτικούς από ιδιωτική εκπαίδευση και πάλι κάτι τέτοιο δεν αναφέρεται σε αντίστοιχο νόμο πουθενά.

Μπορεί κάποιος να βοηθήσει;

Σκέφτομαι να κινηθώ δικαστικά και θα ήθελα να είμαι σίγουρος.

Πρέπει επιτέλους να σταματήσει αυτή η κοροϊδία του Υπουργείου περί ελεύθερης ερμηνείας νόμων σε αντίστοιχα θέματα.

Αποσυνδεδεμένος EVA

• Πλήρες μέλος
  • ΠΕ 02 και ΠΕ 70
    • Προφίλ
Αγαπητή Εύα,

οι συγκεκριμένες θέσεις είναι μόνο για μόνιμους κατοίκους εξωτερικού και το σχετικό ΦΕΚ 595

Pde.gr, © 2005 - 2025

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32871
  • Τελευταία: Arleta30
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1182562
  • Σύνολο θεμάτων: 19473
  • Σε σύνδεση σήμερα: 686
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 2144
  • (Αυγούστου 21, 2024, 05:10:38 pm)