Σύνολο ψηφοφόρων: 42
0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Νομίζω τώρα το κατάλαβα...Τέως είναι αυτός που ήταν ο τελευταίος πριν πάρει τη θέση του κάποιος άλλοςΠρώην είναι αυτός που είχε κάποτε το αξίωμα, αλλά δεν είναι ο τελευταίος πριν το πάρει ο νύν, σωστά;
Πρώην είναι κάποιος που είχε κάποια ιδιότητα στο παρελθόν.Τέως είναι αυτός που είχε τελευταίος την ιδιότητα .Ένας είναι για παράδειγμα δηλαδή ο τέως υπουργός Παιδείας, αλλά πολλοί οι πρώην υπουργοί Παιδείας.Δεν έχει σχέση με το αν αναφέρεται σε κάποια ιδιότητα που είχε κάποιοσ αλλά δεν μπορεί να ξαναποκτήσει όπως γράφουν κάποιοι.
Ο πρώην μπορεί να γίνει νυν.πχ ο πρώην γκόμενός μου μπορεί να τα ξαναφτιάξει μαζί μου,λέμε τώρα...........Ο τέως δε γίνεται νυν με τίποτα.πχ ο Γλύξμπουρκ δε ξαναγίνεται βασιλιάς που βαράει τον κώλο του κάτω.
Παράθεση από: Αγάπη στις Ιουλίου 31, 2008, 03:50:04 pmΟ πρώην μπορεί να γίνει νυν.πχ ο πρώην γκόμενός μου μπορεί να τα ξαναφτιάξει μαζί μου,λέμε τώρα...........Ο τέως δε γίνεται νυν με τίποτα.πχ ο Γλύξμπουρκ δε ξαναγίνεται βασιλιάς που βαράει τον κώλο του κάτω.Τελικά σωστές είναι οι απαντήσεις της Αγάπης και της e-lizaΔεν νομίζω ότι είναι ντροπή να χρησιμοποιείς παραδείγματα από τη ζωή για να εξηγήσεις τη διαφορά δύο εννοιών.Καμιά φορά είναι προτιμότερο από το να τις παρερμηνεύσεις γιατί αμήν τι άλλο εκπαιδευτικοί δεν είμαστε? ......
Άνοιξα τους ασκούς του Αιόλου πάλι............