0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Αναρρωτική μπορεί να χορηγήσει και ιδιώτης γιατρός, που δεν είναι συμβεβλημένος με ΕΟΠΥΥ ή ΠΕΔΥ.
Υπάρχει περίπτωση μη έγκρισης της αναρρωτικης αδειας από την επιτροπή; Σαυτην την περίπτωση, γνωρίζετε τι γίνεται;
Είμαι νεοδιόριστος, αν έχω καταλάβει καλά έχω 8 μέρες ολοήμερης αναρρωτικής τον χρόνο όπως όλοι η δημόσιοι υπάλληλοι ; 1)Το ετος μετράει ημερολογιακά δηλαδή από Ιανουάριο σε Δεκέμβριο ?2) Αν υπάρχει δυνατότητα για παραπάνω ήμερες βραχυχρόνιας και πως ?
Ο μόνος τρόπος είναι να πάρεις αναρρωτική Πέμπτη και Παρασκευή. Αν χρειαστεί να λείψεις τη Δευτέρα, πάρε άλλο είδος άδειας.
Ερώτηση προς το κοινό:Στο δεύτερο εδάφιο της παρακάτω παραγράφου ποιο είναι το υποκείμενο του ρήματος "χορηγούνται"; Και ποιο είναι το θηλυκό που εννοείται στο "αλλά όχι συνεχόμενες"; Βραχυχρόνιες αναρρωτικές άδειες χορηγούνται με γνωμάτευση θεράποντος ιατρού έως οκτώ ( 8 ) ημέρες κατ΄ έτος. Δύο (2) εξ αυτών, αλλά όχι συνεχόμενες, μπορούν να χορηγούνται μόνο με υπεύθυνη δήλωση του υπαλλήλου.Δεν είναι προφανώς γλωσσικό τεστ. Ρωτάω επειδή έγινε μάχη σήμερα στο σχολείο μεταξύ εμού και της υποδιευθύντριας.Για να δω τις απαντήσεις σας...Εδώ σας θέλω...ΥΓ.: Θα πω ποιες είναι οι μοναδικές σωστές απαντήσεις, με βάση τη συντακτική δομή του παραπάνω εδαφίου, αφού διαβάσω πρώτα τι έχετε να πείτε.
Είναι ξεκάθαρο και έχει συμβεί και σε εμάνα να τις χρησιμοποιήσω. Μπορείς με υπέυθυνη μόνο 2 ημέρες αλλά όχι συνεχόμενες. Πχ δεν μπορείς Τρίτη - Τετάρτη ή Παρασκευή - Δευτέρα. Το τι μάχη έγινε δεν έχει και σημασία ούτε νόημα. Τουλάχιστον 15 ΠΥΣΔΕ που ξέρω ή έχω περασει έτσι το εφαρμόζουν.