0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Γράψε λάθος!!!Τρίτη με Παρασκευή εννοούσα....ο πυρετός γαρ....Ο ΔΥ κώδικας λέει γράφει ότι ο γιατρός δίνει μέχρι 2 τριήμερες. Ισχύει;
Απ`ό,τι ξέρω δεν υπάρχει τέτοιος περιορισμός. Γνωρίζω όμως ότι δίνονται και μεγαλύτερης διάρκειας άδειες, ανάλογα με την πάθηση. Απλά το ΙΚΑ πληρώνει από την 4η μέρα. Για σιγουριά όμως πάρε ένα τηλέφωνο στο σχολείο.Περαστικά!
Καλησπέρα και τις προηγούμενες μέρες πως πληρώνονται?Αν πάρεις μόνο 3 μέρες αναρρωτική τί ισχύει?
Eίμαι μόνιμη . Ήμουν άρρωστη Παρασκευή , Δευτέρα και Τρίτη. Ο γιατρός μου έγραψε 2 αναρρωτικές άδειες. Μία από Παρασκευή ως Δευτέρα και μία για Τρίτη. Ενώ λοιπόν έλειπα 3 μέρες από το σχολείο από τη διεύθυνση μου έστειλαν χαρτί χρεώνοτάς μου 5 μέρες αναρρωτικής. Χρεώνοντάς μου και ως ημέρες αδείας και το Σαββατοκύριακο που μεσολαβούσε με το αιτιολογικό ότι το χαρτί του γιατρού έγραφε από Παρασκευή ως Δευτέρα. Τη Δευτέρα θα πάω στη διεύθυνση να καταθέσω ένσταση , από πότε χρεωνόμαστε και το Σαββατοκύριακο όταν αρρωσταίνουμε; Η εγκύκλιος των αδειών δεν αναφέρει κάτι συγκεκριμένο μήπως κάποιος μπορεί να με βοηθήσει πού μπορεί να βρω σχετικές πληροφορίες; Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Γνωριζετε αν οι 6 μερες αναρρωτικης που δινει ο θεραποντας ιατρος χωρις γνωματευση υγ.επιτροπης, πρεπει να σπανε με καποιο συγκεκριμενο τροπο (πχ μεχρι 3 καθε φορα)?Δεν εχω διαβασει κατι τετοιο στις εγκυκλιους των αδειων.Επισης αμα εξαντληθει το οριο των βραχυχρονιων αναρρωτικων (6+2), και παρουμε αλλες 4 μερες υπαρχει κινδυνος επιτοπιου ελεγχου?Το ρωταω διοτι εφοσον πρεπει τα χαρτια να αποσταλλουν εντος 7 ημερων, μεχρι να γινει ο ελεγχος τα συμπτωματα μπορει να εχουν υποχωρησει.Οποιος γνωριζει ας απαντησει...