0 μέλη και 5 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Έχουν ήδη ενημερώσει αρκετούς καθηγητές στα ΙΕΚ που ξερω...καποια είχαν ήδη και συναντηση με τους εκπαιδευτικους...(Πεμπτη κ Παρασκευη...) Βεβαια οι τελικοί πινακες δεν εχουν βγει κ δεν ξερω πως θα διαχειριστουν τη νεα καταταξη.... Αν κ δεν εχω δουλέψει ξανα σε ΙΕΚ...θα αρχισω να ρωταω αν ειμαι σε επιλέξιμη θεση μετά την ανακοίνωση των τελικών πινάκων...Φανταζομαι οτι θα πρέπει να παω απο εκεί...απο το τηλ αποκλείεται να μου το πουν εφόσον δεν με γνωρίζουν...Ετσι δεν ειναι;
Είμαι στην ίδια θέση με εσένα. Έχω επίδομα ανεργίας για άλλους 10 μήνες 360 ευρώ το μήνα. Αν είσαι άνεργος, στο ΙΕΚ έχεις ΙΚΑ=σταματά η ανεργία σου και το επίδομά σου. Αλλά και ΙΚΑ να μην έχεις, οπότε μπορείς να κρύψεις από τον ΟΑΕΔ τη δουλειά στο ΙΕΚ, είναι μεγάλο ρίσκο να το κάνεις γιατί αν σε βρουν επιστρέφεις όλα τα επιδόματα πίσω με πρόστιμο. Με άλλα λόγια, σύμβαση στα ΙΕΚ ακόμα και με 1 ώρα/εβδ.= απώλεια ανεργίας και επιδόματος.Η απόφαση και για τους δυό μας είναι δύσκολη και πρέπει να την πάρουμε την άλλη εβδομάδα!Εγώ,αν πάρω ΙΕΚ πάνω από έξι ώρες, θα πάω να δουλέψω. Περιμένω και ΕΠΑΣ ΟΑΕΔ και ένα ιδιωτικό ΚΔΒΜ και έχω και τα δημόσια ΚΔΒΜ. Όλα είναι φλου όπως κάθε αρχές φθινοπώρου τα τελευταία 15 χρόνια. Βαρέθηκα!!
Ίσως να μπορεί να εφαρμοστεί και στην περίπτωση των ΙΕΚ η σποραδική απασχόληση και να συνεχίσει να παίρνει το επίδομα ανεργίας μειωμένο κάποιος που απασχολείται 1 ή 2 μέρες στο ΙΕΚ.SOTOSLAV δες εδώ: http://www.pde.gr/index.php?topic=15770.0Καλύτερα, όμως, να ρωτήσεις και στον ΟΑΕΔ αν επιτρέπεται η χρήση σποραδικής με σύμβαση ΙΕΚ.
Tην καρτα ανεργιας την χανω δηλαδη LASID σωστα ; Και δεν θα εχω δικαιωμα να συμμετεχω σε διαφορα προγραμματα που βγαζει ο ΟΑΕΔ ή να συμμετεχω σε διαφορα voucher ;
επειδή ασχολήθηκα περυσι με το συγκεκριμένο θέμα...γίνεται μονο σε περίπτωση που το (υποτιθέμενο)συνολικό μηνιαίο εισόδημα δεν ξεπερνά τα 360 που είναι το επίδομα οαεδ!
Αν έχεις 2-3 ώρες την εβδομάδα συμφέρει για να παίρνεις ένα 200άρι τον μήνα από το επίδομα ανεργίας. Αλλιώς καλύτερα να γίνει διακοπή επιδότησης, ώστε τα επιδόματα να μείνουν ολόκληρα για είσπραξη μετά τη λήξη σύμβασης!