0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Παντού υπάρχει αδιαφάνεια, δεν είναι δικαιολογία αυτή για να έχουν βγάλει στην απέξω τελείως την εκπαιδευτική προϋπηρεσία στα διεκ, αν είναι δυνατόν! Ας αναγνωρίζονταν έστω μετά τον διορισμό στη δημόσια εκπαίδευση. Δηλαδή στα σδε και στις ΔΥΠΑ δεν υπάρχει αδιαφάνεια; Βρήκαμε το κόλπο να τις ονομάζουμε συμβάσεις έργου και όχι χρόνου, αν είναι δυνατόν! Εντωμεταξύ ας δούμε τι γίνεται στη Σιβιτανίδειο, άλλο κλειστό κύκλωμα από κει, μετράνε από παντού και όλη η αυστηρότητα έπεσε στα δημόσια ΙΕΚ!
Στα ΣΔΕ δεν υπάρχει αδιαφάνεια όπως στα ΙΕΚ. Εκεί βλέπεις ανά κατηγορία τί έχει ο καθένας. Στα ΙΕΚ μετρούσαν σεμινάρια πχ ειδικής ενώ η προκήρυξη έλεγε εκπαίδευση ενηλίκων (λίγο πιο παλιά), ανέθεταν σε άσχετες ειδικότητες μαθηματα αρκεί να ήταν κάποιος φίλος, γνωστός, μαγειρευουν τα προγράμματα, κτλ. ΚΑΜΙΑ σχέση με ΣΔΕ που είναι όλοι τίγκα στα προσόντα και φαίνονται αναλυτικά, όχι ότι κι εκεί δε γίνονται λάθη αλλά καμία σχέση. Ίσως έχουν γίνει κάποιες αδικίες με τον αριθμό ωρών στην ενισχυτική που αν δηλώνστε πχ 5 ώρες και χρειάζονταν 9, τις έπαιρνε ο παρακάτω κι ας είχε χαμηλότερη θεση (νομίζω πέρυσι έγινε αυτό). Για τις άλλες δομές που αναφέρατε δε γνωρίζω, δεν έχω ασχοληθεί.
Η απορία μου είναι αν κάποιος επιλεγεί όμως δουλεύει σε άλλη εργασία εκείνη την ώρα πχ 5-9 δεν γίνεται να αλλάξει το πρόγραμμα και να πάει νωρίτερα μια και τα ΣΑΕΚ ξεκινούν και το μεσημέρι;Συγγνώμη για την χαζή ερώτηση αλλά δεν έχω ξανασχοληθεί...
Παλιότερα μετά από "συνεννόηση" με το ιεκ μπορούσε να αλλάξει η ώρα του μαθήματος αλλά γινόταν το σώσε, πχ όπως στην περίπτωση σου να αρνηθείς το μάθημα γιατί ξεκινάει 5 - και άλλος που θα το δεχθεί να το αλλάξουν ώρα...Πλέον υποχρεωτικά πρέπει να ανεβαίνει το ωρολόγιο στην σελίδα του κάθε ιεκ έτσι ώστε να το βλέπουν όλοι και να δηλώνουν προφανώς μόνο όσα μαθήματα τους βολεύουν. Αν το δήλωσες και δεν μπορείς να το αναλάβεις απλά δεν δέχεσαι ανάθεση εάν σε επιλέξουν.