0 μέλη και 13 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
καλά εάν είναι να πάρεις διδακτορικό για να διδάξεις σε ΙΕΚ.... θα απογοητευτείς..... γιατί θα πάρεις 5 ώρες ενώ του Λυκείου (μάγειρες, κομμώτριες, φυσιοθεραπευτές,αισθητικοί κλπ) θα έχουν πλήρες ωράριο 20 ώρών και θα σε αποκαλούν και "συνάδελεφε"!!!!! αυτή είναι η πραγματικότητα γιατί τα αντικείμενα είναι ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ, και οι εκαπιδευόμενοι έρχονται με κύριο σκοπό την επαγγελματική αποκατάσταση , ούτε οι συζητήσεις τους ενδιαφέρουν ,ούτε χαρακτήρα θα διαμορφώσουν στα 25 τους....επίσης το επίπεδο είναι συγκεκριμένο (από πλευράς υπουργείου και από πλευράς μαθητών) όσο ο καθηγητής προσπαθεί να το σηκώσει δεν του το επιτρέπουν οι παραπάνω 2 λόγοι εντός παρενθέσεως. ο ιδανικός εκπαιδευτής για ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ μάθημα είναι αυτός που έχει ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ εμπειρία και μάλιστα μάχιμος (=όχι άνεργος,οχι δ.υπάλληλος).βέβαια στα ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ μαθήματα συμφωνώ ότι όσο μεγαλύτερο πτυχίο τόσο καλύτερα για τους μαθητές αλλά και πάλι εάν δεν έχει εμπειρία να την συνδέσει με την "πράξη" και πάλι είναι πρόβλημα.....και τα παιδια δεν θα παρακολουθούν κατά τα γνωστά. ο σπουδαστής του ΙΕΚ ένα πράγμα θέλει από εμάς :πως να τον βοηθήσουμε να αυξήσει τις δεξιότητες του για να βρει δουλιά (μιλάω για συνειδητοποιημένο σπουδαστή και όχι αυτόν που ήρθε για άλλο λόγο:π.χ.στρατός ,δεν είχε τι να κάνει κλπ) εάν εγώ είμαι π.χ.δρ. φαρμακοποιός ποσώς τον ενδιαφέρει.......αυτός ήρθε να μάθει πχ. μασάζ ή αισθητική ή άλλα σχετικά.το υποκείμενο είναι ο μαθητής και οχι ο καθηγητής.
κατά την προκύρηξη υπάρχουν οι "εμπειροτεχνες" και οι "πτυχιούχοι" ή όχι???
Πώς θα έπρεπε λοιπόν να σε αποκαλούν οι άλλοι αν έχεις διδακτορικό?Δόκτορα? Να σου μιλάνε στον πληθυντικό? Να βαράνε προσοχές?
Συμφωνώ απόλυτα η κακοδαιμονία των ΙΕΚ ειναι η πολυδιάσπαση, οχι το βόλεμα αγραμμάτων ελλείψει σοβαρού προσωπικού.Η πολυδιάσπαση κύριοι
κατά προτίμηση "μάστορα" θα ήταν πιο ειλικρινές
Κοίτα η εκπαίδευση δεν χωράει ανώτερους και κατώτερους. Εφόσον είσαι στον ίδιο χώρο με κάποιον και κάνεις την ίδια δουλειά, είσαι συνάδελφος. Οι υπερεπιστήμονες με τα διδακτορικά ας φύγουν από τα ΙΕΚ και ΕΠΑΛ και ας πάνε στην NASA.Και σου το λέει κάποιος που έχει διδακτορικό και έχει και πολύ αξιόλογους συναδέλφους που είναι Δ.Ε.